Jaka to melodia? ODCINEK 4: Black Tuesday
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jak widac faceci czasami też muszą, szczególnie w okresie, gdy już czuć wiosnę w powietrzu.
Ale może wróćmy do zagadki. 
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ja już nic nie mówię, Wawrzyniec, ale co się uśmiałem, to moje. 
Dobra, do zagadki. Strzelajcie, strzelajcie, ja już nic nie mogę podpowiadać. A czy trudne? Babuchowa miała być trudna, ale akurat ja pokojarzyłem. Ta raczej też jest trudna, ale ktoś to może znać. Życie...
Dobra, do zagadki. Strzelajcie, strzelajcie, ja już nic nie mogę podpowiadać. A czy trudne? Babuchowa miała być trudna, ale akurat ja pokojarzyłem. Ta raczej też jest trudna, ale ktoś to może znać. Życie...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Naraziłeś moją znajomość z Bucholcem na poważne straty i to Cię bawi?Koper pisze:Ja już nic nie mówię, Wawrzyniec, ale co się uśmiałem, to moje.
Dobra przejdźmy do zagadki:
Fragment ten pasuje mi po stylu i dźwięku do flamandzkiego kina detektywistycznego, dlatego też twierdzę, że to:
"Heterdaad (Sezon 2)"
Johan Hoogewijs
utwór: "Zoeken in eigen rangen (2)"
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Odważne słowa jak na fanboya LorencaAdam Krysiński pisze:tiaaa, którą w kraju tyko jeden Koper oglądał w wersji divx vhs-rip z włoskim dabingiem, ściągniętej z makaroniarskich fanboyowych forówjeszcze się okaże że to jakiś znaaaany Enjo
PODPOWIEDŹ NR 1:
Film europejski
gatunek: thriller
powstały: lata 90-te
reżyser nie urodził się w Europie, znany (a jeśli nie z nazwiska, to na pewno z kilku filmów, a wiele ich w sumie nie nakręcił) i nagradzany.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja mam takie pytanie, to my mamy odgadnąć co ta za film jest, czy co to za utwór? Gdyż o kompozytorze toś raczej nic nie wspomniałKoper pisze: PODPOWIEDŹ NR 1:
Film europejski
gatunek: thriller
powstały: lata 90-te
reżyser nie urodził się w Europie, znany (a jeśli nie z nazwiska, to na pewno z kilku filmów, a wiele ich w sumie nie nakręcił) i nagradzany.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bo to 1 podpowiedź dopiero. Chciałbyś od razu wszystko na tacy?Wawrzyniec pisze:Ja mam takie pytanie, to my mamy odgadnąć co ta za film jest, czy co to za utwór? Gdyż o kompozytorze toś raczej nic nie wspomniał![]()
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Bo kompozytor pewnie jakiś znany i żeby za szybko nie zgadnąć jego nazwiska to Koper kluczy wokół filmu.Wawrzyniec pisze:Gdyż o kompozytorze toś raczej nic nie wspomniał![]()
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Aha, skoro tak się domagamy precyzyjności...Koper pisze:reżyser nie urodził się w Europie, znany (a jeśli nie z nazwiska, to na pewno z kilku filmów, a wiele ich w sumie nie nakręcił) i nagradzany.
Co to znaczy, że reżyser "wiele ich w sumie nie nakręcił"? Chodzi mi o to, ile to jest Twoim zdaniem "wiele"? Konkretną liczbę poproszę.