BRIAN TYLER - NOW YOU SEE ME TRILOGY (2013/2016/2025)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: BRIAN TYLER - NOW YOU SEE ME (2013)
Całość jest na soundcloudzie, bodaj. Postaram się dzisiaj to ogarnąć.

I tak nie jest to komplit bo Brajan pisał że muzy zrobił 120 min łącznie z alternatami, cąła sesja, a w filmie 90 min (pytanie czy chodziło mu o to ile do filmu oddał - to 90 - bo ile z tych 90 zostawili w filmie finalnie, a zostawili mniej, to inna bajka)
Idąc dalej - Brajan kolejny raz pokazuje że po prostu ma życiówkę, "wydanie" tego scoru w sposób w jaki mu to ongiś zrobiono to był skandal i policzek. Pojawia się pytanie, czy dogadał się teraz z producentami i mu łaskawie pozwolili wrzucić całość w sieć (i od razu kolejne - czy to jest jednoznaczne z tym, że nie będzie tłoczonego jednak?

Score w wersji kompletnej pokazuje błysk geniuszu Brajana i ten flow o którym pisano za granicą - "kolaż Schifrina z Bondami". Podstawka z wiadomych powodów tego nie dawała poznać. Muza wchodzi jak w masło. Przebój, fun i radocha.
Ghosti, można nagrać na audio do 82:00, także spokojnie nagrasz, bo tu jest pół minuty mniej, ale kup lepszą płytkę a nie jakieś marketowe hawk-cd-r

P.S 1: z nieoficjalnych informacji - to jest płyta FYC.
P.S 2: Brajan, dziadu, przez Ciebie musze zmieniać mój Top10 roku który był już od 2 tyg zamknięty

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
No to Brian poleci do lektury 
Ale co do życiówki Briana... się zgodzę, choć niczego lepszego koncepcyjnie niż FC3 (tak, wiem, ale po prostu gra idzie mi jak krew z nosa, po prostu mnie męczy w cholerę) nie napisał w tym roku. Pod względem funu i tematyki? Tak, to życiówka.

Ale co do życiówki Briana... się zgodzę, choć niczego lepszego koncepcyjnie niż FC3 (tak, wiem, ale po prostu gra idzie mi jak krew z nosa, po prostu mnie męczy w cholerę) nie napisał w tym roku. Pod względem funu i tematyki? Tak, to życiówka.
Włącz overburning w programie do nagrywania płytek albo kup sobie CD-R 800 MB.Ghostek pisze:No to ładny prezent mamy na święta. Szkoda, że score waży 81 minut. Wypaliłoby się na płytkę
Owszem, koncepcyjnie FC3 to jeden z game scorów dekady, i, jak na razie chyba, jego score życia. ALE... dla mnie najdziwniejsze jest to, że ten score kompletnie nie musiał tak brzmieć i nie musiał być podany w takiej formie i koncepcji. przecież grając w grę widać że w większości przypadków mógł ktokolwiek dać tam jakieś sample z muzyką etniczną, bębenki czy odgłosy dżungli i ptaszków, przy akcji dać jakąś x-rayową muzyczkę i byłby git. A tu kompletnie co innego i inny klimat, i szok że producenci mu klepnęli taką wizję.. Brajan w jednym jedynym wywiadzie do tej pory jaki namierzyłem (a mało ich konkretnie o FC3, no ale dla jankesów to za trudna muza pewnie, choć z drugiej strony prestiżowe nomy za nią dostawał..) wyjawił że inspiracją dla niego przy tej pracy był np Blade Runner:Paweł Stroiński pisze:choć niczego lepszego koncepcyjnie niż FC3 (tak, wiem, ale po prostu gra idzie mi jak krew z nosa, po prostu mnie męczy w cholerę) nie napisał w tym roku.
HOW DID YOU END UP WORKING ON FAR CRY 3? WHAT WAS YOUR INSPIRATION BEHIND THE SOUND AND FEEL OF THE SOUNDTRACK?
I wanted to compose outside the box and do something I really felt was special and powerfully emotional since the game had a very hard edge to it. I really loved the vibe of vintage analog electronic scores like Blade Runner and wanted to combine that with the sound of modern alternative electronic music, boys choir, guitars in the style of Sigur Ros and other echoed ambient records, tribal percussion, and epic power.
Niestety za tym celnym pytaniem nie poszło kolejne o rozwinięcie - Brian, why? - a szkoda. Wydaje mi się że tutaj kluczem do rozwiązania zagadki jest to, czy i jak długo on pracował z pomagierami zanim w ogóle widział grę? Może to była praca na zasadzie koncept albumu, którą oddał na zasadzie "a macie i podłózcie sobie gdzie chcecie do tego czegoś tam co robicie i nie skończyliscie jeszcze", fartownie się spodobała i ją nie rejectowali? Wiem że jak kiedyś będzie w ogóle dane, to jednym z pierwszych pytań jakie mu zadam będzie męczenie o dokładną geneze powstawania tego scoru łącznie z tym jak to się przekładało na kompletne materiały z gry i czy je miał już wówczas..
do tego byczy ilościowo i jakościowo rokPod względem funu i tematyki? Tak, to życiówka.

"overburning w trybie dao" - klasyka starych dobrych czasówTemplar pisze:Włącz overburning w programie do nagrywania płytek albo kup sobie CD-R 800 MB.

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tyler nic ciekawego ci nie powie. W kwestiach koncepcyjnych on nie ma nic do powiedzenia, choć próbuje. To nie wada charakteru, pisze cholernie intuicyjnie.
ok że pisze intuicyjnie, ale mi chodzi o to, że chyba będzie mi w stanie odpowiedzieć na pytania w stylu: czy długo przed zobaczeniem gry już pracował, co powstało i kiedy, dlaczego tak a nie inaczej, itp.. to nie jest trudne, chyba że nie pamięta 

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Może nie pamiętać. Jerry Goldsmith by ci powiedział (ponoć), jaką nutę dał w połowie 32 taktu 10-tego kawałka w 3-cim score z 1965 roku, ale to był Jerry. Hansa kiedyś pytałem o nazwisko wokalistki z Beyond Rangoon i nie pamiętał (choć pamiętał skład orkiestry).
słucham od wczoraj w kółko
to co Brajan tam odpierdala na perkusji przez cały score, to przechodzi ludzkie pojęcie
przy Breeze już popuszczam... niesamowity poziom przez cały score, jakbym rzeczywiście cofnął się w czasie i słuchał kolaży Brudnych Harrych z Bondami, nawet tymi Arnolda, do tego trochę gjaczinowskiego MI. perełka tego roku i czarny koń do Topów 

#FUCKVINYL
Wyczekiwanie na chronologiczną traklistę complita który wypuścił Brajan zakończone
. I jak z Thorem 2 - w wersji chronologicznej słucha się jeszcze lepiej 
Na 99% jest to finalna i poprawna wersja - Brajan nie pamięta dokładnie teraz całości, ale wierzy
Zawiera też umiejscowienie piosenek z wydanego wcześniej albumu VA:
01. Look Closer
02. The Team
03. Spoon Bender
04. Strange Invitations
05. Holograms
06. Codec (performed by Zedd) [Glassnote Records Album]
07. Etienne
08. Now You See Me
09. Strut
10. Chess Moves
11. The Mystery of Thaddeus
12. Transparency
13. Cineramascope (performed by Galactic Zedd) [Glassnote Records Album]
14. Something Far Bigger (Striking Back)
15. The Show Begins
16. Breeze
17. Suspicion Rising
18. Battle of the Cards
19. Bridge Pursuit
20. Intrigue
21. Jellyjam
22. Misdirection
23. Opus NYSM
24. Times Square
25. Revelation
26. Piecing it Together
27. Paris Epilogue / End Credits
28. Now You See Me (Robert Delong Remix) [Glassnote Records Album]
Bonus tracks (not used in a movie):
Sun (Jesse Marco Remix) (performed by Two Door Cinema Club)
Entertainment (performed by Phoenix)
I'dont remember for all, but I belive you are right.
Regards,
Brian Tyler.
tak w ogóle to wstydźcie się - komplit udostepniony za fri a poza dwoma osobami, zero komentów
wszyscy mają w dupie bo patrzą na nazwisko i standardowo nikt nie tyknie

Na 99% jest to finalna i poprawna wersja - Brajan nie pamięta dokładnie teraz całości, ale wierzy

Zawiera też umiejscowienie piosenek z wydanego wcześniej albumu VA:
01. Look Closer
02. The Team
03. Spoon Bender
04. Strange Invitations
05. Holograms
06. Codec (performed by Zedd) [Glassnote Records Album]
07. Etienne
08. Now You See Me
09. Strut
10. Chess Moves
11. The Mystery of Thaddeus
12. Transparency
13. Cineramascope (performed by Galactic Zedd) [Glassnote Records Album]
14. Something Far Bigger (Striking Back)
15. The Show Begins
16. Breeze
17. Suspicion Rising
18. Battle of the Cards
19. Bridge Pursuit
20. Intrigue
21. Jellyjam
22. Misdirection
23. Opus NYSM
24. Times Square
25. Revelation
26. Piecing it Together
27. Paris Epilogue / End Credits
28. Now You See Me (Robert Delong Remix) [Glassnote Records Album]
Bonus tracks (not used in a movie):
Sun (Jesse Marco Remix) (performed by Two Door Cinema Club)
Entertainment (performed by Phoenix)
I'dont remember for all, but I belive you are right.
Regards,
Brian Tyler.
tak w ogóle to wstydźcie się - komplit udostepniony za fri a poza dwoma osobami, zero komentów

wszyscy mają w dupie bo patrzą na nazwisko i standardowo nikt nie tyknie

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jak to sobie ściągnąć na dysk? Przecież nie będę ciągle na soundclouda wbijał. Ma to ktoś? 

epic fail
piąty z przycisków przy każdym traku, skrajny z prawej, to download this track 

#FUCKVINYL
Myster, kasują Ci mądre komenty pod recką a Ty nic nie krzyczysz 

#FUCKVINYL