NAGRODY BRANŻOWE

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

Re: NAGRODY BRANŻOWE

#1096 Post autor: bladerunner22 » pt gru 13, 2013 19:33 pm

Kaonashi pisze:Znowu to samo, a ile z tych score'ów słyszałeś, że porównujesz :?: :?: :P
przyznam się, że drugim Mysterym to nie jestem, dlatego też czekam na post, w którym myster dokładnie wygwiazdkuje każdą pozycję :) .

w sumie jak by się zastanowić, to większość scorów, które mi się podobały w tym roku, się na liście znalazły chyba.

Ok więc dam swoją listę, utworzoną na podstawie tej którą widziałem i co z niej słyszałem.

5 ścieżek, zgodnie z tradycją Academy Awards.

"The Croods," Alan Silvestri
The Hobbit: The Desolation of Smaug," Howard Shore
The Book of Thief- John Williams
"Star Trek Into Darkness," Michael Giacchino
"Romeo & Juliet," Abel Korzeniowski

tuż za podium :
Saving Mr. Banks," Thomas Newman

Odosobniona opinia coś czuję, że pojawi się wśród nominowanych ścieżek Gravity :)

Ponadto chciałbym przesłuchać parę ścieżek, z którymi do czynienia nie miałem jak Ishama, Armstronga, ale nie sądzę, żeby wbiły mnie w mur :)
Ostatnio zmieniony pt gru 13, 2013 19:34 pm przez bladerunner22, łącznie zmieniany 1 raz.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Templar

#1097 Post autor: Templar » pt gru 13, 2013 19:34 pm

bladerunner22 pisze:Warto nadmienić, że w zestawieniu znalazły się uwaga, aż 3 ścieżki Steva Jablonskiego , przypadek ? nie sądze :)
Ale wiesz, że to nie jest lista najlepszych score'ów tego roku, tylko lista score'ów zgłoszonych przez wytwórnie/kompozytorów, które są zgodne z ustalonymi zasadami. Jakości muzyki to jeszcze nikt nie oceniał.

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#1098 Post autor: bladerunner22 » pt gru 13, 2013 19:37 pm

Templar pisze:
bladerunner22 pisze:Warto nadmienić, że w zestawieniu znalazły się uwaga, aż 3 ścieżki Steva Jablonskiego , przypadek ? nie sądze :)
Ale wiesz, że to nie jest lista najlepszych score'ów tego roku, tylko lista score'ów zgłoszonych przez wytwórnie/kompozytorów, które są zgodne z ustalonymi zasadami. Jakości muzyki to jeszcze nikt nie oceniał.
tak czy owak, jak jablonski dostanie choćby nominację nigdy już tych nagród nie obejrzę :)
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Templar

#1099 Post autor: Templar » pt gru 13, 2013 19:44 pm

Tak i jeszcze frytki dostanie. Tam co roku jest masa zgłoszonych tego typu pozycji, Bates już wiele razy był na liście, np. za Conana :mrgreen: Już same te filmy dyskwalifikują te score'y. Jak Jablonsky'ego kiedyś jakimś cudem zrobi muzę do jakiegoś ambitnego filmu, który zgarnie same świetne recenzje i będzie faworytem na Oscarach to wtedy będzie trzeba się bać o nominację także i dla Jablonsky'ego. Ale póki co to nam to na pewno nie grozi, jedynie Jackman może trochę bardziej realnie pomarzyć ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1100 Post autor: Mystery » pt gru 13, 2013 20:11 pm

Myślałem, że lista będzie bardziej kontrowersyjna ze względu na dyskwalifikacje, ale musiano dopuścić 12 Yeras a Slave, to i na inne tytuły przymknięto oko, choć już boskiego Gustavo nie widzę, a filmmusicreporter zauważa również brak Frozen czy Nebraski.

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#1101 Post autor: Dexter » sob gru 14, 2013 00:43 am

Wawrzyniec pisze: Nie zapominajmy o "Skyfall" rok temu, które miało fenomenalne zdjęcia i ludzie składali ofiary z dziewic Deakinsowi za nie. Plus była to wielka rocznica Bonda, więc tym bardziej nagroda zdawała się być pewniakiem, a jak się skończyło, wszyscy wiemy.
Skyfall nie był nominowany w głównych kategoriach, Life of Pi było. Grawitacja teraz zapewne też będzie uwzględniona w najważniejszych kategoriach, dlatego zwycięstwo za zdjęcia jest raczej bardziej prawdopodobne ;)

hp_gof

#1102 Post autor: hp_gof » sob gru 14, 2013 14:11 pm

Słucham klipów do Mandeli i kurde muszę przesłuchać! :shock: Ładne to!
PS. Chociaż klip do Boipatong Massacre And A Move To Action zajeżdża Batmanem, sami oceńcie :mrgreen: :P http://www.amazon.com/Mandela-Long-Free ... ela+heffes

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1103 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 14, 2013 23:11 pm

Dziwne, że jakoś nikt nie dał? Czy dlatego, że ktoś tutaj zgadza się z moją recenzją? Z drugiej strony jest Wasz Abel, więc powinniście się cieszyć.

http://www.filmmusicmag.com/?p=12226
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1104 Post autor: hp_gof » sob gru 14, 2013 23:58 pm

Abel to wrzucał na fejsie ;) Nic nowego :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1105 Post autor: Wawrzyniec » ndz gru 15, 2013 00:02 am

A ja to znam, gdyż Balfe wrzucał na fejsie, aby się pochwalić. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1106 Post autor: Adam » ndz gru 15, 2013 09:13 am

Wawrzyniec pisze:Dziwne, że jakoś nikt nie dał? Czy dlatego, że ktoś tutaj zgadza się z moją recenzją? Z drugiej strony jest Wasz Abel, więc powinniście się cieszyć.

http://www.filmmusicmag.com/?p=12226
jak wchodze na stronkę i jako pierwszego widze Williamsa z tym scorem to mi się zygać chce na takie "topy"... a potem, żeby było jeszcze śmieszniej, jakis Oblivion, Only god forgives, gra endera... no sorry :lol: Schweiger się już chyba totalnie skundlił albo mu na uszy padło od przebywania z żoną która stale takie kupy robi dla innych. obstawiam to drugie.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1107 Post autor: Adam » ndz gru 15, 2013 09:30 am

na szczęście są ważniejsze rzeczy niż "top" Schweigera - Enjo dostanie Grammy za całokształt - znów nagroda pocieszenia :P

http://www.grammy.com/news/special-meri ... ss-of-2014
#FUCKVINYL

hp_gof

#1108 Post autor: hp_gof » ndz gru 15, 2013 13:48 pm

Ej, sorry, ale to przyznawanie Enniowi nagród na prawo i lewo to tak trochę wygląda, jakby się z nim już żegnali... :roll:

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1109 Post autor: Tomek » ndz gru 15, 2013 14:16 pm

Adam pisze:jak wchodze na stronkę i jako pierwszego widze Williamsa z tym scorem to mi się zygać chce na takie "topy".
Czekamy na Twój forumowy TOP. I zobaczymy jakie wzbudzi reakcje gastryczne pośród forumowiczów :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1110 Post autor: Kaonashi » ndz gru 15, 2013 14:19 pm

Adam pisze:na szczęście są ważniejsze rzeczy niż "top" Schweigera - Enjo dostanie Grammy za całokształt - znów nagroda pocieszenia :P

http://www.grammy.com/news/special-meri ... ss-of-2014
Było w temacie Ennia jakbyś doczytał uważnie:P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

ODPOWIEDZ