TOP 10 (OST) - Joe Hisaishi
Re: TOP 10 (OST) - Joe Hisaishi
a nie? przecież tam 95% to maxy. nie czepiajmy się śłówek, wiadomo że nie wszystkie ale strzelam z pamięci że na 10 recek z 7, 8 ma maxy. a przynajmniej tak było gdy były publikowane jakieś 3 lata temu hurtowo.. przecież z tego były pamiętne beki 

#FUCKVINYL
Lepszy rydz niż nicAdam pisze:a nie? przecież tam 95% to maxy. nie czepiajmy się śłówek, wiadomo że nie wszystkie ale strzelam z pamięci że na 10 recek z 7, 8 ma maxy. a przynajmniej tak było gdy były publikowane jakieś 3 lata temu hurtowo.. przecież z tego były pamiętne beki

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Ja raczej rezygnuje z topu, bo do piątku nie wyrobię się z nadrabianiem zaległości (zostało mi ponad dziesięć płyt Joe do przesłuchania). Na przyszłość skróćcie nieco przerwę pomiędzy poszczególnymi topami, bo jako zwykły słuchacz mający za sobą pięć razy mniej przesłuchanych płyt, niż niektórzy użytkownicy tego forum, próbując przebrnąć przez całą dyskografię zarówno Hisaishiego, jak i Kamena (u obu znam jedynie połowę), ostatecznie nie udało mi się ukończyć żadnej.
A według jakiego kryterium zostało ponad 10? Z wszystkich płyt? To w takim razie przesłuchałeś naprawdę sporo i możesz spokojnie robić topravaell pisze:Ja raczej rezygnuje z topu, bo do piątku nie wyrobię się z nadrabianiem zaległości (zostało mi ponad dziesięć płyt Joe do przesłuchania)

- ravaell
- Asystent orkiestratora
Sugerowałem się tą listą: http://filmmusic.pl/index.php?act=kompozytor&id=88, chociaż do wielu soundtracków nie ma w ogóle dostępu. Lub też nie zostały w ogóle wydane, bo nie siedzie za bardzo w temacie. Ogólnie zrobiłem listę 30 scorów, które trzeba przesłuchać. I brakuje mi 10.Kaonashi pisze:A według jakiego kryterium zostało ponad 10? Z wszystkich płyt? To w takim razie przesłuchałeś naprawdę sporo i możesz spokojnie robić top
Czasem trzeba szukać score'ów po tytułach angielskich i odwrotnie ----> imdb.
- Marcin
- Początkujący orkiestrator
A to żeby top układać to trzeba znać całą dyskografię kompozytora?! WTF?! Całą dyskografię to tylko fanboje znająravaell pisze:Na przyszłość skróćcie nieco przerwę pomiędzy poszczególnymi topami, bo jako zwykły słuchacz mający za sobą pięć razy mniej przesłuchanych płyt, niż niektórzy użytkownicy tego forum, próbując przebrnąć przez całą dyskografię zarówno Hisaishiego, jak i Kamena (u obu znam jedynie połowę), ostatecznie nie udało mi się ukończyć żadnej.

Widzę, że kolega 'ravaell' podchodzi do tematu top-ów tak jakby to była jakaś obowiązkowa praca domowaravaell pisze:Sugerowałem się tą listą: http://filmmusic.pl/index.php?act=kompozytor&id=88, chociaż do wielu soundtracków nie ma w ogóle dostępu. Lub też nie zostały w ogóle wydane, bo nie siedzie za bardzo w temacie. Ogólnie zrobiłem listę 30 scorów, które trzeba przesłuchać. I brakuje mi 10.

Będę szczery, Tylko Jerry 

- ravaell
- Asystent orkiestratora
Żeby być kompetentnym raczej wypada znać całość prac ocenianych jako dobre bądź bardzo dobre. A u Hisaishiego trochę się tego uzbierało.
- Marcin
To w takim razie Kaonashi musisz mój top zignorować bo nie znam całej dyskografii Joe 

Spoko, nikt tutaj wszystkiego nie zna, bo kilka score'ów jest po prostu nieosiągalnych (nie wierzyć jak ktoś opowiada, że zna calutką dyskografię). Wiadomo tyle, że były wydane.mrcn24 pisze:To w takim razie Kaonashi musisz mój top zignorować bo nie znam całej dyskografii Joe
- Marcin
Wiem, wiem, przecież nie sposób znać wszystko
Układa się top na podstawie tego co się zna i lubi najbardziej i tyle w temacie 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No to już wiemy kim jest Mieszko.ravaell pisze:Ja raczej rezygnuje z topu, bo do piątku nie wyrobię się z nadrabianiem zaległości (zostało mi ponad dziesięć płyt Joe do przesłuchania). Na przyszłość skróćcie nieco przerwę pomiędzy poszczególnymi topami, bo jako zwykły słuchacz mający za sobą pięć razy mniej przesłuchanych płyt, niż niektórzy użytkownicy tego forum, próbując przebrnąć przez całą dyskografię zarówno Hisaishiego, jak i Kamena (u obu znam jedynie połowę), ostatecznie nie udało mi się ukończyć żadnej.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Dziś bez śledzenia całej dyskusji. Wrzucam 10, choć jakiś czasu temu kontakt z Panem Hisaishim mi się po prostu urwał:
1. Spirited Away
2. Dolls
3. Princess Mononoke
4. Little Tom Thumb
5. Hana-Bi
6. Kikujiro
7. Castle in the Sky
8. Welcome to Dongmakgol
9. Howl's Moving Castle
10. I Want to Be a Shellfish.
1. Spirited Away
2. Dolls
3. Princess Mononoke
4. Little Tom Thumb
5. Hana-Bi
6. Kikujiro
7. Castle in the Sky
8. Welcome to Dongmakgol
9. Howl's Moving Castle
10. I Want to Be a Shellfish.
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Normalnie leżę i kwiczę ze śmiechuKoper pisze:No to już wiemy kim jest Mieszko.ravaell pisze:Ja raczej rezygnuje z topu, bo do piątku nie wyrobię się z nadrabianiem zaległości (zostało mi ponad dziesięć płyt Joe do przesłuchania). Na przyszłość skróćcie nieco przerwę pomiędzy poszczególnymi topami, bo jako zwykły słuchacz mający za sobą pięć razy mniej przesłuchanych płyt, niż niektórzy użytkownicy tego forum, próbując przebrnąć przez całą dyskografię zarówno Hisaishiego, jak i Kamena (u obu znam jedynie połowę), ostatecznie nie udało mi się ukończyć żadnej.![]()

Na przyszłość: PM -> Mefi czy możesz przedłużyć czas trwania topu -> wyślijravaell pisze:próbując przebrnąć przez całą dyskografię zarówno Hisaishiego, jak i Kamena (u obu znam jedynie połowę), ostatecznie nie udało mi się ukończyć żadnej.
I po sprawie