Thomas Newman - Saving Mr. Banks (2013)
Re: Thomas Newman - Saving Mr. Banks (2013)
No co poniektórzy TOP Newmana chcą zmieniać z powodu tego scoru.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
wiesz, tu są różni fani filmówki, a demokracji i tak nie ma, jak w pisie 

#FUCKVINYL
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Olek Dębicz już wybrał a wy? 

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
też mi nowość... zadaj sobie pytanie kiedy co innego niż Njuman było u niego No.1 w kazdych kolejnych latach 

#FUCKVINYL
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
Fajny film, bardzo mi się podobał, świetna Emma Thompson, a także Colin Farrell, zaskoczył mnie, bo ostatnio strasznie drewniano grał, a tutaj rewelacja.
A muzyka cudowna, Tomek się popisał, w sumie gdyby teraz zrobić TOP10 to bym chyba wrzucił ten score, choć jeszcze płyty nie słuchałem
Dla mnie jedna z najlepszych ilustracji tego roku, 4,5/5.
A muzyka cudowna, Tomek się popisał, w sumie gdyby teraz zrobić TOP10 to bym chyba wrzucił ten score, choć jeszcze płyty nie słuchałem

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
http://www.lastfm.pl/user/iTemplar
Templar, chyba przyznam rację Koprowi, że Tobie to jednak serio wszystko się podoba 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
@Adam Ale dlaczego nie możesz jakąś przyjąć do wiadomości, że Thomas Newman mógł skomponować naprawdę bardzo dobry ładny score, który bardzo dobrze spisuje się w obrazie?
Przecież już nie raz udowodnił, że to potrafi.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
parę razy mu się zdarzyło
tu też. tylko że znów cholerny plankton psuję płytę. jakby to było skrojone do 15 utworów to bym słowem się nie odezwał i wysoką ocenę dał. a tak? tyle w temacie.

#FUCKVINYL
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
W filmie to nie jest jakaś niesłyszalna tapeta, muzyka jest bardzo wyraźna, szczególnie w scenach ukazujących dzieciństwo Travers. Wawrzkowi taka ilustracja powinna się spodobać, bo on też lubi bardzo wyraźną muzykę w filmach. A po seansie ciągle mi siedzi w głowie temat z "Travers Goff", miodzio 

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
to tym gorzej że znów Tomek tak ćwierćinteligentnie płytę pociął 

#FUCKVINYL
No płyta to masakra, bo zdaje się wrzucili tam absolutnie wszystko co się w filmie pojawia, jak leci. Bez sensu. A muzyka bardzo ładna, klasyczny Newman, choć tak mocno standardowy, że ja jakoś zachwytów nie podzielam i o żadnych topach mowy być nie może, choć i lipy z pewnością nie ma.
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
Przesłuchałem wielokrotnie płytę i jest bardzo zadowolony, co prawda mocno poszatkowana, ale jakaś ciągłość jest zachowana i jak się słucha całej płyty od początku to końca to nie ma się odczucia tej sporej ilości utworów. Tematycznie jest naprawdę świetnie, piosenki też mi nie przeszkadzają, a nawet jest bardzo zadowolony, że dali tę z Colinem oraz Let's Go Fly a Kite. Sporo świetnych utworów - Travers Goff, Walking Bus, Uncle Albert, Mr. Disney, Maypole, a najlepszy kawałek to zdecydowanie To My Mother, końcówka to istny geniusz, no i od razu trafia to do mojego tegorocznego topu utworów
Mocne 4 za płytę. I gdybym teraz robił swój top to bym chyba dał nawet na 6. miejscu ten score 
A Mefi to ja nie wiem co pitoli, przecież on nawet filmu nie widział, bo przyszedł nawalony w trzy dupy do kina (jak zawsze zresztą, wszyscy w Warszawie znają Mefiego i jego ekscesy alkoholowe, większa z niego legenda niż nawet Czarny Roman), wykrzykiwał jakieś dziwne teksty o napletach (WTF?), ochrona chciała go wywalić, ale zasnął nagle na fotelu to se dali spokój. Ale po paru minutach się obudził, akurat jakiś zwiastun leciał i w tle jakaś muzyka Audiomachine czy coś w tym stylu. Chyba myślał, że to Banks już leci i muzyka Newmana, bo zaczął buczeć i krzyczeć, że Newman się sprzedał, skończył się, piersiówkę wyciągnął i chciał rzucić w ekran, ale ochrona go w ostatniej chwili powstrzymała i wywaliła z kina zanim film się zaczął. Tak było, tak właśnie było, Paweł potwierdzi

A Mefi to ja nie wiem co pitoli, przecież on nawet filmu nie widział, bo przyszedł nawalony w trzy dupy do kina (jak zawsze zresztą, wszyscy w Warszawie znają Mefiego i jego ekscesy alkoholowe, większa z niego legenda niż nawet Czarny Roman), wykrzykiwał jakieś dziwne teksty o napletach (WTF?), ochrona chciała go wywalić, ale zasnął nagle na fotelu to se dali spokój. Ale po paru minutach się obudził, akurat jakiś zwiastun leciał i w tle jakaś muzyka Audiomachine czy coś w tym stylu. Chyba myślał, że to Banks już leci i muzyka Newmana, bo zaczął buczeć i krzyczeć, że Newman się sprzedał, skończył się, piersiówkę wyciągnął i chciał rzucić w ekran, ale ochrona go w ostatniej chwili powstrzymała i wywaliła z kina zanim film się zaczął. Tak było, tak właśnie było, Paweł potwierdzi

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
ja już mam ten etap za sobąTemplar pisze:

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Jeśli jest coś, co powinno wylecieć z albumu, to te cholerne kilkusekundowe przerywniki dialogowe. Nie wiem dlaczego Newman od tylu lat wrzuca tego rodzaju rzeczy na płyty, to chyba jakieś spaczone poczucie humoru. Już w Pixarach trudno to było zaakceptować, ale tam przynajmniej było szczątkowe, a co dopiero w takiej ścieżce...