W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » wt lis 26, 2013 11:04 am
Tomek pisze:Nadal 25 GBP to minimum.
No nie, bo właśnie wrzuciłem do koszyka 2 płyty za 20.50 funta i już jest wysyłka free...

-
Templar
autor: Templar » wt lis 26, 2013 11:39 am
Althazan pisze:Tomek pisze:Nadal 25 GBP to minimum.
No nie, bo właśnie wrzuciłem do koszyka 2 płyty za 20.50 funta i już jest wysyłka free...

Parę moich ostatnich zakupów było nawet poniżej 20 funtów (17-18) i też była darmowa wysyłka, ale to nie tylko od ceny zależy, bo przy innym zamówieniu wrzucałem za tyle samo inne rzeczy i już nie było darmowej wysyłki, oczywiście nadal wszystkie były bezpośrednio od Amazonu. Chyba jakieś konkretne produkty muszą mieć "zniżki", ale nigdzie tego za bardzo nie zaznaczają

-
bladerunner22
- Zdobywca Oscara
autor: bladerunner22 » wt lis 26, 2013 16:50 pm
20 jak daje to wyskakuje, że muszę dołożyć jakim cudem masz za darmo Althazan ?
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
-
bladerunner22
- Zdobywca Oscara
autor: bladerunner22 » wt lis 26, 2013 18:40 pm
Ado może na zachodzie to rzecz dziwna, ale w Polsce taka praca na assembly line to norma, uwierz bądź nie, ale pracowałem u siebie w mieście, które tak jest można by powiedzieć nieprofesjonalnie dość dużym centrum logistycznym. Np. magazyn Kauflandu podobno największy w Europie. Pracowałem w firmie portugalskiej. Wiem jaki ciężki to kawałek chleba jest, a pakuje się co 5 sekund( jak nie szybciej) a nie 33

. Porobiło się u nas sporo magazynów, które wysyłają bardzo różne produkty na cały zachód. Opłaca się wybudować magazyn a biedny polaczek będzie pracował za 1200 zł

, bo wyjścia nie ma.
''Zabić Strach''
-
Tomek
- Redaktor Kaktus
-
Kontakt:
Althazan pisze:No nie, bo właśnie wrzuciłem do koszyka 2 płyty za 20.50 funta i już jest wysyłka free...

Może wynika to też z indywidualnej historii zakupów (tzn. ilości)

. Jakieś 2 tygodnie temu robiłem zamówienie (dokładnie była to książka i dwie płyty dvd - może to też ma znaczenie) i musiałem mieć min. 25 (chociaż przy płytach było identycznie).
-
Adam
- Jan Borysewicz
bladerunner22 pisze:Ado może na zachodzie to rzecz dziwna
toż o tym mówię, myslałem że taki wyzysk tylko u nas, rosja, korea itp

#FUCKVINYL
-
bladerunner22
- Zdobywca Oscara
autor: bladerunner22 » wt lis 26, 2013 18:47 pm
Adam pisze:bladerunner22 pisze:Ado może na zachodzie to rzecz dziwna
toż o tym mówię, myslałem że taki wyzysk tylko u nas, rosja, korea itp

to jak Adam dowiem się w końcu czy opłaca się u Ciebie kupować ?

''Zabić Strach''
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » wt lis 26, 2013 19:13 pm
bladerunner22 pisze:20 jak daje to wyskakuje, że muszę dołożyć jakim cudem masz za darmo Althazan ?
Pewnie jest tak jak pisze Templar - niektóre towary łapią się na niższy limit a niektóre nie - a sprawdzić to można tylko wrzucając do koszyka...
-
Adam
- Jan Borysewicz
bladerunner22 pisze:to jak Adam dowiem się w końcu czy opłaca się u Ciebie kupować ?

jak Ci pisałem

jeśli myślisz że w cenie za jaką na allegro są przechodzone używki dostaniesz u mnie płytę z usa w fabrycznej folii, której w naszych sklepach nie ma w ogóle, to cóż - raczej nie opłaca Ci się u mnie kupować

kto natomiast zna realne ceny rynkowe, to wie że u mnie się opłaca, stąd i masa zadowolonych

#FUCKVINYL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » sob gru 07, 2013 17:29 pm
Od jakiegoś czasu Amazon (przynajmniej brytyjski) oferuje wysyłanie wiadomości na komórkę o stanie/miejscu przesyłki. Ktoś się w to bawił? Działa w ogóle?

Bo śledzenie przez DHL to już chyba można olać.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » sob gru 07, 2013 21:00 pm
Bucholc Krok pisze:Od jakiegoś czasu Amazon (przynajmniej brytyjski) oferuje wysyłanie wiadomości na komórkę o stanie/miejscu przesyłki. Ktoś się w to bawił? Działa w ogóle?

Bo śledzenie przez DHL to już chyba można olać.
A nie jest tak przypadkiem, że info do tego systemu jest podawane właśnie przez DHL?

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » sob gru 07, 2013 21:30 pm
Śledzenie w DHL nie działa (tzn. te kody, które przysyła Amazon), a jeszcze kilka miesięcy temu działało. Pozostaje tylko sprawdzanie przez stronę Amazonu. Dziwne by było, gdyby kody na ich stronie nie działały, ale bez problemu wysyłali sms-y za pośrednictwem Amazonu.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Templar
autor: Templar » sob gru 07, 2013 21:43 pm
Można sprawdzać na stronie polskiego DHL, jak przesyłka dotrze do Polski. A wcześniej tylko przez stronę Amazonu, ale ja nie narzekam, bo działa dobrze, widać, czy paczka została wysłana, a to najważniejsze

A jak pojawi się status "In transit" to już następnego dnia działa numer na stronie polskiego DHL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » ndz gru 08, 2013 19:34 pm
Templar pisze:Można sprawdzać na stronie polskiego DHL, jak przesyłka dotrze do Polski.
Niech się bujają.
A wcześniej tylko przez stronę Amazonu, ale ja nie narzekam, bo działa dobrze, widać, czy paczka została wysłana, a to najważniejsze
No to dostajesz mejla z Amazonu o wysyłce.

A takie coś to mnie nie interesuje, bo na ich stronie jestem kilka razy dziennie i mogę sobie sam sprawdzić.
Jakby to kogoś interesowało to w CDJapan do 20 grudnia podwajają punkty za przekroczenie kolejnych progów. Czyli normalnie za towar, który kosztuje 5000 jenów dają 300 jenów, a teraz ma być 600 itd.