Czego ostatnio słuchaliście? Wersja niefilmowa
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Czego ostatnio słuchaliście? Wersja niefilmowa
Tutaj proszę o wypowiedzi na temat tego, co słuchaliście z muzyki niefilmowej. Chciałbym, by oba tematy "czego słuchamy" były pozbawione offtopów.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
The Rolling Stones - Sticky Fingers
Wydana na rok przed rewelacyjnym Exile on Main Street i słabsza jednak od tamtej płyty - co nie oznacza jednak, że słaba, wręcz przeciwnie. Rockowy album, który ma na playliście Brown Sugar i Wild Horses nie może być zły Co nie zmienia faktu, że to jedna z płytek Stonesów, które lubię mniej.[/b]
Wydana na rok przed rewelacyjnym Exile on Main Street i słabsza jednak od tamtej płyty - co nie oznacza jednak, że słaba, wręcz przeciwnie. Rockowy album, który ma na playliście Brown Sugar i Wild Horses nie może być zły Co nie zmienia faktu, że to jedna z płytek Stonesów, które lubię mniej.[/b]
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Pink Floyd - The Divison Bell
Bardzo dobra płyta. Jak to u Floydów specyficzna muzyka, utwory mega długaśne, specyficzne brzmienia gitary i bardzo przemyślanie teksty. Ale i tak tzw. "highlightem" tej płyty jest ostatni utwór "High Hopes". Chyba jeden z moich ulubionych utworów tej grupy. Piękny tekst, piękna muzyka. Ponad 8 minut muzyki z najwyższej półki.
Bardzo dobra płyta. Jak to u Floydów specyficzna muzyka, utwory mega długaśne, specyficzne brzmienia gitary i bardzo przemyślanie teksty. Ale i tak tzw. "highlightem" tej płyty jest ostatni utwór "High Hopes". Chyba jeden z moich ulubionych utworów tej grupy. Piękny tekst, piękna muzyka. Ponad 8 minut muzyki z najwyższej półki.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Z niefilmówki ostatnio słuchałem tego
http://www.youtube.com/watch?v=oavMtUWD ... re=related
Na Onet było napisane, że to tegoroczny internetowy hit
http://www.youtube.com/watch?v=oavMtUWD ... re=related
Na Onet było napisane, że to tegoroczny internetowy hit
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Łukasz Waligórski
- Początkujący orkiestrator
- Kontakt:
Pat Metheny - Secret Story (fantastyczna płyta, bardzo filmowa)
Ludovico Einaudi - Nightbook (coś na zimowe wieczory, przed snem - ja wszystkie solowe płyty tego kompozytora)
Mouse On The Keys - An Anxious Objects (byłem niedawno na koncercie, świetnie się słucha tej muzyki w samochodzie)
Eldar - Virtue (kawałek świetnego jazzu)
E.S.T. - Viaticum (jeszcze lepszy jazz ze Szwecji)
Ludovico Einaudi - Nightbook (coś na zimowe wieczory, przed snem - ja wszystkie solowe płyty tego kompozytora)
Mouse On The Keys - An Anxious Objects (byłem niedawno na koncercie, świetnie się słucha tej muzyki w samochodzie)
Eldar - Virtue (kawałek świetnego jazzu)
E.S.T. - Viaticum (jeszcze lepszy jazz ze Szwecji)
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
A u mnie Gardzienice - Metamorfozy Music of Ancient Greece. Mam już tę płytę chyba z 8 lat, a wciąż nie mogę się nadziwić.
http://www.youtube.com/watch?v=4ii2uvIIi-Q
http://www.youtube.com/watch?v=4ii2uvIIi-Q
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No proszę ile osób lubi Pink Floyd Będąc w Berlinie zobaczyłem tę płytkę (The Division Bell) za 9 Euro, to nie mogłem się powstrzymać i zakupiłem. Uwielbiam w ogóle okładki i książeczki do płyt Pink Floydów. Toż to takie małe dzieła sztuki, że tak się wyrażę. Planuję się zabrać teraz za "A Momentary Lapse of Reason", głównie ze względu na arcygenialny utwór "Sorrow" - mistrzostwo jak dla mnie
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt: