Bear McCreary - Da Vinci Demons

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

Re: Bear McCreary - Da Vinci Demons

#16 Post autor: swordfish » sob cze 22, 2013 21:56 pm

Jako ciekawostkę dodam, że ważną postacią w serialu jest ... WAWRZYNIEC! :D
Serial miejscami głupi i zupełnie z innej strony pokazuje nam legendarnego Da Vinci. Dowiadujemy się, że był biseksualistą (kontakty seksualne z mężczyznami nie były mu obce) i spotkał hrabiego Draculę.
Ale na szczęście muzycznie dzieją się tam rzeczy niezwykłe. Odtwarzam te utwory w kółko, aż do znudzenia, tak mnie kręcą.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#17 Post autor: Ghostek » ndz cze 23, 2013 10:37 am

Ja czekam na kolekcjonerską edycję, bo ten digital rozbudził tylko mój apetyt na więcej :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#18 Post autor: Wawrzyniec » ndz cze 23, 2013 17:32 pm

swordfish pisze:Jako ciekawostkę dodam, że ważną postacią w serialu jest ... WAWRZYNIEC! :D
Czy są sceny, gdzie się samobiczuje? :wink:
swordfish pisze:Serial miejscami głupi i zupełnie z innej strony pokazuje nam legendarnego Da Vinci. Dowiadujemy się, że był biseksualistą (kontakty seksualne z mężczyznami nie były mu obce)
E to nic, tym bardziej, że historycznemu DaVinciemu kontakty z wyjątkowo młodymi, niepełnoletnimi mężczyznami też nie były mu obce.
swordfish pisze:Ale na szczęście muzycznie dzieją się tam rzeczy niezwykłe. Odtwarzam te utwory w kółko, aż do znudzenia, tak mnie kręcą.
Ja też często wracam do tego score'u. Bardzo fajny i w moich klimatach, a "Easter Mass" rządzi ponad 10 minut pierwszorzędnego grania.
Ghostek pisze:Ja czekam na kolekcjonerską edycję, bo ten digital rozbudził tylko mój apetyt na więcej :)
I wtedy mam nadzieję, jakaś recenzja, wszak jesteś ekspertem od Mcreary'ego. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#19 Post autor: Mystery » ndz cze 23, 2013 19:16 pm

Już wiem z czym kojarzy mi się temat z "Lucrezia Donati" :)
http://www.youtube.com/watch?v=dn6oQ5W6ZV4

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#20 Post autor: Ghostek » ndz cze 23, 2013 22:49 pm

Jak łyknę serial, to i recenzja będzie :)
Obrazek

Templar

#21 Post autor: Templar » śr paź 16, 2013 00:01 am

22.10 wychodzi w końcu wydanie 2 CD, będzie 12 dodatkowych utworów. La-La będzie sprzedawała podpisane kopie, których będzie w sumie 360:

Da Vinci’s Demons Collector’s Edition 2 cd set
Music by Bear McCreary
Retail Price: $21.98

360 SIGNED UNITS ONLY

Bear McCreary’s sweeping orchestral score for Da Vinci's Demons, featuring the Emmy® Award-winning Main Title Theme, was meticulously researched to accurately represent the time period, without being bound to it. The score combines orchestra, Renaissance instrumentation, choir and ethnic soloists with the renowned Calder Quartet and surging contemporary synthesis. “For Da Vinci's Demons, I looked to the real-life Leonardo for inspiration. He famously wrote backwards and forwards, so I decided to write music for him in the same way," said McCreary. "I wanted to write the Main Theme as a musical palindrome, so it sounds the same whether played forwards or backwards. The challenge was to balance that intellectual idea with the dramatic needs of the story. I think the end result works beautifully and would make Da Vinci proud." This Collector's Edition double CD features 12 bonus tracks not available on the digital album.

Like the previous Europa Report release, La-La Land Records has been allotted 360 composer signed copies of this 2 cd set. Once they are sold out, they are gone for good from La-La Land Records.

Regular, unsigned editions can be purchased at www.amazon.com

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#22 Post autor: Wawrzyniec » śr paź 16, 2013 11:36 am

Bardzo lubię tę muzykę, ale już normalne wydanie było dla mnie za długie, więc nie wiem czy się cieszyć z tego co szykuje La-La? :? Chyba, że będzie "Easter Mass" w wersji 30minutowej. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#23 Post autor: Adam » śr paź 16, 2013 21:01 pm

szacun dla Niedźwiedzia. podpisał największą liczbę okładek w historii La-Li. swoją dorgą odbiło mu że aż tyle mu się chciało i znalazł na to czas :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#24 Post autor: Adam » sob lis 02, 2013 08:43 am

co z tymi 2cd? słuchał już ktoś? ta podstawka była fajna..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#25 Post autor: Mystery » sob lis 02, 2013 08:59 am

Ja tam jakieś wielkiej różnicy w materiale nie odczułem, to również jest świetne i dobrze się słucha, no i jakość jest super, także to 2CD górą.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#26 Post autor: Adam » sob lis 02, 2013 11:12 am

tylko że tego nie można dać do topów przez Wasze regulaminy zasrane :P :(
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#27 Post autor: Mystery » sob lis 02, 2013 11:16 am

Adam pisze:tylko że tego nie można dać do topów przez Wasze regulaminy zasrane :P :(
Mało Ci filmów, żeby uzbierać dychę? :P Jak tak to poczekaj na The Hunger Games: Catching Fire :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#28 Post autor: Adam » sob lis 02, 2013 11:20 am

mało nie :) ale wówczas było by różnorodniej, gdybym mógł takie małe cudeńka dawać. skazujemy seriale na bycie gorszą kategorią, bez topów, a to krzywdzące :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#29 Post autor: Mystery » sob lis 02, 2013 11:27 am

2 godziny muzy z 8 godzinnego show, rzeczywiście małe cudeńko :P Zresztą ciężko zestawiać z sobą muzykę z 2h godzinnych filmów z tą z kilkunastogodzinnych serialów. Zawsze możesz zrobić top z serialami, sam Bear już wydał w tym roku 3 :)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#30 Post autor: DanielosVK » sob lis 02, 2013 18:19 pm

Mystery pisze:Mało Ci filmów, żeby uzbierać dychę? :P
Mi owszem. Rozumiem odrzucenie muzyki gier z TOPów, ale odrzucenie telewizji jest bez sensu.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

ODPOWIEDZ