Alexandre Desplat
-
hp_gof
Re: Alexandre Desplat
Myślę, że zwiastun nie odkrył jeszcze wszystkich kart
Minuta muzyki ze zwiastuna w porównaniu z całym 45-minutowym albumem to pikuś. Tam może być wszystko, a przekonamy się za tydzień! Jupiiiii
Ja jestem bardziej ciekaw jak karuzelowy motyw z Philomeny spisuje się w tym filmie, bo nadal nie do końca wiem na czym ta koncepcja ma polegać 
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Wiem że wejdę tu troszkę poza tematem ale czy może wie ktoś czy może Olo zaczął jakoś pracę nad Godzillą ? Cxy wspominał może o tym projekcie w jakimś wywiadzie albo cuś ?
Czy jest jeszcze za wcześnie ? Film ma premierę w maju 2014
Czy jest jeszcze za wcześnie ? Film ma premierę w maju 2014
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Podobno coś pisał pomiędzy sesjami Monuments Men.
Pope chyba wraca do orkiestracji dla Desplata, a score ma być nagrywany w LA.
Pope chyba wraca do orkiestracji dla Desplata, a score ma być nagrywany w LA.
- Michał Turkowski
Jak coś hp_gof wiedział będziesz to proszę dawaj tutaj informacje 
-
hp_gof
Przecież zawsze daję i to w nadmiarze, a o Godzilli na razie raczej cicho sza poza tym co Paweł Ci odpowiedział. Szkoda, że nie będzie LSO 
- Michał Turkowski
Oj tam, oj tam, orkiestra z LA to też fachuryhp_gof pisze:Przecież zawsze daję i to w nadmiarze, a o Godzilli na razie raczej cicho sza poza tym co Paweł Ci odpowiedział. Szkoda, że nie będzie LSO
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Najlepsi technicznie na świecie i tak mówią wszyscy kompozytorzy z Williamsem włącznie.
-
hp_gof
To na czym polega fenomen LSO? Plus drugie pytanie: czy Desplat nagrywał coś już kiedyś z orkiestrą z LA?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tak, nie pamiętam, jakie score'y, ale Desplat nagrywał w Los Angeles nie raz. Chyba najpierw Firewall? Pamiętam, jak żona Claytona Haslopa (skrzypek, którego jako pierwszego bierze zawsze Horner np.) napisała artykuł (!), w którym czepiała się perfekcjonizmu Desplata.
Fenomen LSO? Może po prostu jest z nimi zaprzyjaźniony. Orkiestra JEST świetna w filmówce, ale szczerze mówiąc, nie słyszałem ani jednego ich wykonania klasyki.
Fenomen LSO? Może po prostu jest z nimi zaprzyjaźniony. Orkiestra JEST świetna w filmówce, ale szczerze mówiąc, nie słyszałem ani jednego ich wykonania klasyki.
- Michał Turkowski
WHAT ???Paweł Stroiński pisze: Fenomen LSO? Może po prostu jest z nimi zaprzyjaźniony. Orkiestra JEST świetna w filmówce, ale szczerze mówiąc, nie słyszałem ani jednego ich wykonania klasyki.
http://www.youtube.com/watch?v=9JI3TitDFaMhp_gof pisze:To na czym polega fenomen LSO?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Zawsze chciałem, ale nawet jak bywałem w Londynie to poza sezonem, niestety. A jak ściągam klasykę, to patrzę na kompozytora, a nie na wykonanie, bo chcę słuchać dzieła.Michał Turkowski pisze:WHAT ???Paweł Stroiński pisze: Fenomen LSO? Może po prostu jest z nimi zaprzyjaźniony. Orkiestra JEST świetna w filmówce, ale szczerze mówiąc, nie słyszałem ani jednego ich wykonania klasyki.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
w klasyce szalu nie robią, poza tym w przypadku klasyki w odróżnieniu od filmówki interpretacja ma wbrew pozorom nadrzędne znaczenie, dosyć znacznie się różnią idealny przykład Marriner Mozarta Vs reszta świata. No zupełnie inny pogląd na wszystko .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Odezwał się znawca. A jakbym ci powiedział, że znam profesjonalnego muzykologa, który mówi dokładnie to, co ja? Że słucha muzyki, a nie jej interpretacji?