Paweł weź zagadaj na fejsie do Brajana żeby coś o słowach chóru powiedział. mi się wydaje że to są sample. ale ręki uciąć se nie dam.. kurcze, powinien był to Brajan reklamować tak jak Azamową.
BRIAN TYLER - THOR 2: THE DARK WORLD (2013)
Re: BRIAN TYLER - THOR 2: THE DARK WORLD (2013)
zaczęło się, reckowy pochód mistrzunia
- http://scifibr.wordpress.com/2013/10/29 ... ha-sonora/ prawie obra maestra 
Paweł weź zagadaj na fejsie do Brajana żeby coś o słowach chóru powiedział. mi się wydaje że to są sample. ale ręki uciąć se nie dam.. kurcze, powinien był to Brajan reklamować tak jak Azamową.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Adam założyłbyś sobie wreszcie konto na Facebooku, to sam mógłbyś wtedy z kompozytorami chatować i się sam od Briana wszystkiego z pierwszej ręki dowiadywał. Na pewno by się ucieszył, wiedząc, że ma takiego fana. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na FSM jakoś tematy o Brianie zakładasz, więc nie sądzę, aby język był problemem. Zresztą jeżeli słuchacz jest wyrozumiały i miły, to i tak zrozumie co masz na myśli, mimo paru błędów. 
co innego zakładać tematy czy używać parę standardowych czy typowych zdań, a co innego swobodna rozmowa 
żeby nie oftopic - mam Wawrzyn parę pytan do Ciebie, bo nie ogarniam Twej wypowiedzi nt T2. ale to jutro
żeby nie oftopic - mam Wawrzyn parę pytan do Ciebie, bo nie ogarniam Twej wypowiedzi nt T2. ale to jutro
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzek coś o Terminatorze 2 się wypowiadał?Adam pisze:mam Wawrzyn parę pytan do Ciebie, bo nie ogarniam Twej wypowiedzi nt T2.
PS: Wawrzyniec, jak rzadko, w temacie tylerowskiego Thora zgadzam się z Tobą.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
@Koper, ależ dziękuję uprzejmie
, plus zgadzam się w też innej kwestii: "T2" jest wyłącznie zarezerwowane dla "Terminatora 2". Ale oczywiście o tym filmie i muzyce też możemy porozmawiać. Tam to był Naprawdę Genialny Temat.
@Adam Słucham Twego pytania. Chociaż akurat chyba już jaśniej i dosadniej nie mogłem się wyrazić.
@Adam Słucham Twego pytania. Chociaż akurat chyba już jaśniej i dosadniej nie mogłem się wyrazić.
Wawrzyniec, postaram się w ten weekend zebrać myśli i Cie podopytywać 
tym czasem fajny koment o scorze z neta: This score is EPIC. More than James Cameron doing an adaptation of The Bible.
tym czasem fajny koment o scorze z neta: This score is EPIC. More than James Cameron doing an adaptation of The Bible.
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ja bym raczej napisał, że ten score jest jak ewentualna adaptacja Biblii wg Baya: głośna i efekciarska, ale kompletnie beznamiętna. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
nie ogarniam jak można mówić że te wokalizy, chóry który potrafi śpiewać coś więcej niż u Williamsa "aaaaaaaaaaaaaaaa" czy "oooooooooooo", temat główny czy miłosny, są beznamiętne
pominę już taki drobny aspekt że Brajan tutaj orkiestry używa z większą głową i nie jest to jedna wielka łupanina jak się zdarzało jeszcze z 5 lat temu.
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jeśli uważasz, że dla chóru ważne jest by śpiewał jakieś słowa, to chyba gatunki pomyliłeś. To nie konkurs literacki. Mogliby śpiewać nawet fragmenty Hemingwaya albo Umberto Eco, a i tak nie dadzą 10% tego co "aaaa" u Williamsa.
Koloryt tej ścieżki też jest żaden: po prostu orkiestra, chór i perkusja w tylerowsko-RCP-trajlerowej stylistyce. Czym ta ścieżka odróżnia się od każdej innej łupanki BT? Co tutaj świadczy o tym, że mamy historię nordyckiego boga? Jaki element instrumentacji, skali, brzmienia nadają temu jakiś wyjątkowy charakter? Jest epicko, ale można by to równie dobrze podłożyć pod Piratów z Karaibów albo każde inne widowisko.
Pisanie przez Pawła o jakiejś rzekomo genialnej stronie tematycznej to w ogóle jakiś żart albo efekt jesiennego przemęczenia.
I oczywiście znów mamy wypełnioną po brzegi płytę w zasadzie jednostajnym brzmieniem. Partie na solowe instrumenty w orkiestrze nie są najwyraźniej znane BT, bo jak już wycisza trochę muzykę i zwalnia tempo to tylko po to by kobiecy wokal rozbrzmiał na tle orkiestrowego tła (co prędzej przyniesie skojarzenia z klimatami arabskich pustyń niż mitycznego Asgardu).
OK, nie mówię, że to jest jakaś zła muzyka, ale to jest kolejna płyta Briana która spodoba się fanom Briana i kompletnie nie przekona nieprzekonanych. Żadnej rewolucji tu nie ma.
Zresztą skoro najwięksi fani BT na forum dają 4 tej płycie no to mówi samo za siebie. Nie jest to nic nadzwyczajnego.
Koloryt tej ścieżki też jest żaden: po prostu orkiestra, chór i perkusja w tylerowsko-RCP-trajlerowej stylistyce. Czym ta ścieżka odróżnia się od każdej innej łupanki BT? Co tutaj świadczy o tym, że mamy historię nordyckiego boga? Jaki element instrumentacji, skali, brzmienia nadają temu jakiś wyjątkowy charakter? Jest epicko, ale można by to równie dobrze podłożyć pod Piratów z Karaibów albo każde inne widowisko.
Pisanie przez Pawła o jakiejś rzekomo genialnej stronie tematycznej to w ogóle jakiś żart albo efekt jesiennego przemęczenia.
I oczywiście znów mamy wypełnioną po brzegi płytę w zasadzie jednostajnym brzmieniem. Partie na solowe instrumenty w orkiestrze nie są najwyraźniej znane BT, bo jak już wycisza trochę muzykę i zwalnia tempo to tylko po to by kobiecy wokal rozbrzmiał na tle orkiestrowego tła (co prędzej przyniesie skojarzenia z klimatami arabskich pustyń niż mitycznego Asgardu).
OK, nie mówię, że to jest jakaś zła muzyka, ale to jest kolejna płyta Briana która spodoba się fanom Briana i kompletnie nie przekona nieprzekonanych. Żadnej rewolucji tu nie ma.
Zresztą skoro najwięksi fani BT na forum dają 4 tej płycie no to mówi samo za siebie. Nie jest to nic nadzwyczajnego.
Mnie się score bardzo podoba
Przyjemny temat przewodni dla Thora, który jest grany epicko a nawet lirycznie.
Pojawia się też drugi temat, chyba dla Lokiego albo Melekitha (może dla jednego i drugiego jest ten sam
).
Dużo smyczków, trąbek, chóru - jest epicko, tak jak powinno być w filmie Marvela
a nawet troche marszowych wstawek, co lubię
Thor 2 - czołówka scorów tego roku.
Przyjemny temat przewodni dla Thora, który jest grany epicko a nawet lirycznie.
Pojawia się też drugi temat, chyba dla Lokiego albo Melekitha (może dla jednego i drugiego jest ten sam
Dużo smyczków, trąbek, chóru - jest epicko, tak jak powinno być w filmie Marvela
Spoiler:
Ostatnio zmieniony pt lis 01, 2013 13:16 pm przez Agent, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Templar
Ale przedostatnie zdanie to wrzuć w spoiler 
wiesz, ja daje prywatnie maxa. ale jakbym pisał reckę to dałbym 4 lub 4,5. bo na tyle ta muzyka fachowo zasługuje. w ogóle to najbardziej przystępny score Brajana od Diuny (z tych tylko wielko-symfonicznych). i w przypadku Thora 2 jesteście we dwójkę z Wawrzkiem wyjątkowymi ignorantamiKoper pisze:Zresztą skoro najwięksi fani BT na forum dają 4 tej płycie no to mówi samo za siebie. Nie jest to nic nadzwyczajnego.
notabene wszystkich chyba dosięgnął grom Thora, bo pół forum się nie wypowiedziało jeszcze - geniusz ich poraził i nie dowierzają że to Brajanek
NO CD = NO SALE
O mnie zapomniałeśAdam pisze: i w przypadku Thora 2 jesteście we dwójkę z Wawrzkiem wyjątkowymi ignorantami
notabene wszystkich chyba dosięgnął grom Thora, bo pół forum się nie wypowiedziało jeszcze - geniusz ich poraził i nie dowierzają że to Brajanek
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.