JOHN WILLIAMS - THE BOOK THIEF (2013)
- bartex9
- Spec od additional music
Re: JOHN WILLIAMS - THE BOOK THIEF (2013)
Tak w ogóle to bardzo ładny jest ten fortepianowy temacik. Mogli by już wrzucić jakieś sample czy dłuższe klipy...
- Wojteł
- John Williams
Tomek pisze:Poza tym, jak widzę palone książki i swastykę to od razu kojarzy mi się to z marszem Johna dla Hitlera z mega-sceny w "Ostaniej krucjacie"![]()
Bynajmniej nie od Johna, bo w tej scenie słychać Königgrätzer Marsch - utwór napisany przez pruskiego muzyka wojskowego, Johanna Gottfrieda Piefkego, w czasach, gdy na świecie był co najwyżej dziadek Williamsa.muaddib_dw pisze:Natomiast w kwestii palenia książek mieliśmy już coś takiego od Johna http://www.youtube.com/watch?v=qCmI52VsDcM
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
A zgadza się. Nie zmienia to faktu, że Johnny zaaranżował ten marsz po swojemuWojtek pisze:Tomek pisze:Poza tym, jak widzę palone książki i swastykę to od razu kojarzy mi się to z marszem Johna dla Hitlera z mega-sceny w "Ostaniej krucjacie"
Bynajmniej nie od Johna, bo w tej scenie słychać Königgrätzer Marsch - utwór napisany przez pruskiego muzyka wojskowego, Johanna Gottfrieda Piefkego, w czasach, gdy na świecie był co najwyżej dziadek Williamsa.muaddib_dw pisze:Natomiast w kwestii palenia książek mieliśmy już coś takiego od Johna http://www.youtube.com/watch?v=qCmI52VsDcM

Ciekawe kiedy będzie trailer no 2

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Nihil novi, ale brzmi o grosz ciekawiej od Lincolna. Ten motyw na fortepian/harfę zapowiada się całkiem ładnie.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Bardzo ładne! Jestem już spokojny
Będzie czego słuchać!

- bartex9
Nie jest to na szczęście jakoś bardzo podobne do Lincolna jak można było przypuszczać po wrzucanym wcześniej fragmencie filmowym. Mnie się bardzo podoba. Super wyszło połączenie harfy i fortepianu. Jest magia 
A temat główny jest naprawdę śliczny! Już mi nie chce wyjść z głowy. Będzie co słuchać

A temat główny jest naprawdę śliczny! Już mi nie chce wyjść z głowy. Będzie co słuchać

Ja na razie nie doszukałem się motywu głównego
ale nie mogę się doczekać, aż będę mógł się wsłuchać porządnie w cały score i go odkrywać 

- bartex9
Motyw z pierwszego sampla przewija się dość często więc obstawiam, że to właśnie to.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Kurczę, za dużo krótkich utworów ( minuta z hakiem ), nie cierpię takich płyt ...

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Adam, proponuję spojrzeć na czas ostatniego utworulis23 pisze:Szczególnie u WilliamsaPaweł Stroiński pisze:End Credits jest suitą z naturyAdam pisze:taki fanboj i nie wie że to zwykłe end credits a nie żadna suita?

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Po klipach sądząc, będzie bardzo ładnie, choć mało oryginalnie. Fajnie, że ta muzyka nie jest tak statyczna jak Lincoln (co było związane niestety z konserwatywnym tworzeniem laurki u Spielberga), jest tutaj większy "flow", a powiedziałbym raczej puls. Ma to dużą klasę, zwłaszcza na poziomie orkiestracji. Temat główny jest, choć nigdy w pełni w tych klipach nie ujawniony.
Innymi słowy, fajnie, że Williams coś w tym roku ma, bo jego nigdy za wiele. No, chyba, że odstawiłby Morricone z lat 60-tych, bo to by było za dużo szczęścia na raz.
Innymi słowy, fajnie, że Williams coś w tym roku ma, bo jego nigdy za wiele. No, chyba, że odstawiłby Morricone z lat 60-tych, bo to by było za dużo szczęścia na raz.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bardzo ładnie, emocjonalnie i magicznie tak jak właśnie można było tego od Johna Williamsa oczekiwać. Oczywiście z finalną oceną poczekajmy na cały soundtrack i film. Ale przynajmniej teraz krytykanci z "Lincolnem" w rękach na chwilę zamilknął.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Ale krytykanci od Lincolna nie krytykują Johna tylko Lincolna 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Racja Gandalfie i właśnie dzięki temu, że "The Book Thief" nie brzmi jak "Lincoln" nie będą porównywać "The Book Thief" do "Lincolna", gdyż nie brzmi jak "Lincoln". Co prawda brzmi jak wiele innych score'ów Williamsa, ale nie brzmi jak "Lincoln".
#WinaHansa #IStandByDaenerys