Plany były inne, a realizacja to co innegoTemplar pisze:Chyba przespałeś ostatnie miesiące:

Cały świat się zadłuża teraz na potęgę, prędzej czy później wyjdzie nam to bokiem. Oby się nie skończyło totalnym resetem: http://independenttrader.pl/114,global_reset.html
To się wyprowadź z WawyTemplar pisze:Tylko kto zostawia dziecko na 5 godzin w przedszkolu? Bo ja nie znam takiej osoby, minimum do 16-17. U mnie kiedyś przedszkole miało stałą stawkę 120zł, kilka lat temu już PO wprowadziło darmowe godziny, od otwarcia do 13:00 za darmo, ale później 3zł/godzinę, do tego wyżywienie zdrożało oraz opłaty za obowiązkowe dodatkowe zajęcie i wychodziło znacznie więcej. Dopiero w tym roku ustawa zmusiła w całym kraju do obniżki stawki do 1zł/godzinę, ale za to wyżywienie znowu podrożało i o ok. 1-1,5h mniej bezpłatnych, bo wcześniej było 6-6,5h.

U nas jak wprowadzili płatności za godziny, to wychodziło praktycznie tyle samo co wcześniej, ale... jako że nasz przedszkolak chorował sporo, a za to kasę zwracają (a przedtem nie zwracali), to byliśmy sporo do przodu

Teraz testujemy szkołę i jesteśmy nielicznymi dziwakami, bo wszyscy mają na miejscu babcie (albo nie wiem co innego) i dla nich jest wysoce niespotykane, że "dziecko siedzi na świetlicy tak długo" (od 7 do 16)...