Alexandre Desplat - Philomena
Re: Alexandre Desplat - Philomena
Przecież policzyłem pi razy drzwi, że ma być 50 minut 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Te 3 sekundy mogą zaważyć na ocenie końcowej. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
o kolejny który po okładce ocenia
zaraz będzie że nie może być dobry film bo nie kręcił go Szpilberg, i nie może być dobra muza, bo nie robił jej Williams. A tacy też tu są już 
fajnie że Decca po kilku latach wróciła do wydawania scorów. pamiętam jak kiedyś poszło w świat info że przestają wydawać filmówkę i przestali.

fajnie że Decca po kilku latach wróciła do wydawania scorów. pamiętam jak kiedyś poszło w świat info że przestają wydawać filmówkę i przestali.
#FUCKVINYL
Ta-dam! Mamy pierwszy klip (01:24) score'u 
http://www.kraft-engel.com/player/?id=2260
Taki spokojniutki, walcowaty, w zasadzie wiele nie mówiący
Ale jest.

http://www.kraft-engel.com/player/?id=2260
Taki spokojniutki, walcowaty, w zasadzie wiele nie mówiący

Brzmi uroczo 

Całkiem przyjemny kawałek, bez rewelacji, ale jak cały score będzie na takim poziomie to będzie bardzo dobrze 

no te fragmenty są jak Desplat sprzed lat - nie mój klimat. ładne to to, ale nic z tego nie będzie do zapamiętania raczej. od kilku lat widac wyraźnie że tylko filmy o zupełnie innej tematyce niż takie potrafią w nim rozwinąć eksperymenty i zmusić do większego wysiłku niż plumkanie. dlatego zoabczycie że Monuments Men dopiero pozamiata rozmachem i mocą 

#FUCKVINYL
Nie podkradaj mojej teorii o "wyzwaniach" Desplata
Poza tym jak chce plumkać, to niech plumka. W przyszłym roku będzie miazga, w tym roku może mieć trochę przerwy. A i może pod koniec roku właśnie MONUMENTALNIE zaskoczy
Najbardziej to chyba w filmie Clooneya jestem ciekaw jego epizodu aktorskiego hehehehe
I oprawy muzycznej do tej scenki - jak myślicie, puści muzycznie oko, czy nie?
W Strażnikach - puścił - w scence z francuską myszą zbierającą zęby (la petite souris) umieszczając kawałek Marsylianki. To było fajne. No dobra, nie nastawiam się już tak bardzo 

nic nie podkradam. wystarczy posłuchać Ghost Writera, Pottera, Zero Dark czy Guardianów by wiedzieć jakie filmy zmuszają go do tworzenia czegoś nowego i odcięcia się od swego dawnego comfort zone plumkania.
#FUCKVINYL
No tak, ale ja to wcześniej stwierdziłem i przywłaszczyłem sobie prawa do tej tezy 

dlatego będzie LSO w Monumentach, będzie duży score. proste. a nie ciągle jakiś sam Thibaudet wkółko 

#FUCKVINYL
Thibaudet to był tylko w EL&IC i w dwóch score'ach Marianelliego
Po drugie to fantastyczny wykonawca i proszę mi jego angażu tu nie deprecjonować. No chyba że celowo użyłeś jego nazwiska jako zamiennika dla terminu "plumkanie"
A LSO jest w większości score'ów Desplata, więc nie ma się co podniecać
Różnica taka, że przy większych projektach mają czym przytupnąć, a tak to jest często spokojne granie.