STEVEN PRICE - GRAVITY (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: STEVEN PRICE - GRAVITY (2013)

#121 Post autor: Wawrzyniec » śr paź 16, 2013 11:53 am

Tomek pisze:Broxton kiedyś był fajnym, niezależnym recenzentem, ale od kiedy wyemigrował do okolic Hollywood, widać, że stracił brytolski pazur i dystans, który charakteryzuje jego kumpla Southalla
Tyle, że Southall za często sobie ten pazur łamie. A co do Broxtona to nic nie mam widać, że tamtejszy klimat, dobre jedzenie, przyjazne temperatury mu służą. :)
Tomek pisze:I to, że Tomek trzeźwo ocenił pracę Price'a, chwaląc to co należy pochwalić, krytykując to co należy również skrytykować :D.
Hej, ja też bym tam coś pewnie mógł skrytykować. Co prawda na razie nie wiem co, ale coś by się znalazło. Hm, może skrytykowałbym te "incepton-time'onimzy", ale z drugiej strony bardzo one mi się podobają. :? :)
Tomek pisze: I ciekawe uwagi co do formatu dźwięku - rozumiem, że tu byłaby możliwość wydania tego tylko jako miks 5.1 (tak jak np. LOTR-y rozszerzone)? Myślę jednak, że komercyjny potencjał byłby tego zerowy, bo Price to nie brandname pokroju M83 czy Daft Punk, by takie fanaberie wydawać :)
Niby tak, ale z drugiej strony mamy wielki sukces filmu, który może pociągnąć soundtrack. Plus (wiem, że nie cierpicie tego argumentu) ludziom naprawdę się ten soundtrack podoba. Szczególnie ten anthemy i na youtubie, na IMDb na last.fm wszędzie w internecie ludzie (tak wiem zły argument) rozpływają się nad tym soundtrackiem. Tak też sądzę, że znalazłoby się wielu chętnych.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#122 Post autor: Tomek » śr paź 16, 2013 12:29 pm

Wawrzyniec pisze:Tyle, że Southall za często sobie ten pazur łamie. A co do Broxtona to nic nie mam widać, że tamtejszy klimat, dobre jedzenie, przyjazne temperatury mu służą. :)
Tak, a jak skrytykuje Hansa albo Johna, to powiesz, że się zatruł mcdonaldową kuchnią z Hollywood :) A jedzenie pewnie mu służy (tylko, czy amerykańskie jedzenie jest dobre, to już inna sprawa) - widząc jego 'gabaryty'... :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#123 Post autor: Wawrzyniec » śr paź 16, 2013 12:32 pm

Nie myl Kalifornii z Texasem. Mam znajoma, która była na semestrach w tych obu stanach. I mieszkając w Berkley mówiła, że tam to dominuje zdrowe jedzenie, dużo owoców, warzyw, ryb, ogólnie owoców morza i takie. Plus 20 stopni w zimie, normalnie żyć nie umierać, nic dziwnego, że Kaczmarek i Abel tak dobrze się tam czują. :) Koniec offtopa.

I aby zakończyć offtopa i wrócić na właściwy tor: muzyka do "Gravity" jest świetna, a anthemy łapią za serce. :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#124 Post autor: Koper » śr paź 16, 2013 19:04 pm

Tomek pisze:(tylko, czy amerykańskie jedzenie jest dobre, to już inna sprawa)
Jak chcesz szybko przytyć o jakieś 100 kilo to tak, lepszego nie ma. ;)
Wawrzyniec pisze:I aby zakończyć offtopa i wrócić na właściwy tor: muzyka do "Gravity" jest świetna, a anthemy łapią za serce. :D
No fajna jest, ale bez przesady. O tych anthemach to zapomnimy tylko trochę później niż np. o tej popierdółce o robotach walczących z kosmitami (Generał Dajmos? Whatever... ;) ). :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#125 Post autor: Ghostek » śr paź 16, 2013 19:28 pm

Koper pisze:
Tomek pisze:(tylko, czy amerykańskie jedzenie jest dobre, to już inna sprawa)
Jak chcesz szybko przytyć o jakieś 100 kilo to tak, lepszego nie ma. ;)
Próbowałem na masie. Nie polecam :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#126 Post autor: Tomek » śr paź 16, 2013 20:07 pm

Wawrzyniec pisze:I aby zakończyć offtopa i wrócić na właściwy tor: muzyka do "Gravity" jest świetna, a anthemy łapią za serce. :D
Myślisz, że jak powtórzysz to kilka razy, to tak się stanie? Choć, w sumie, kłamstwo powtarzane wiele razy staje się w końcu prawdą, więc... :D

PS. Z tego co kojarzę Broxton mieszka w Kalifornii, więc nie mylę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#127 Post autor: Wawrzyniec » śr paź 16, 2013 21:42 pm

Tomek pisze:PS. Z tego co kojarzę Broxton mieszka w Kalifornii, więc nie mylę.
Szczęściarz. :)

A co do "Gravity" to polecam włączyć sobie tę muzykę i sięgnąć po jakąś dobrą literaturę S.F. :)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#128 Post autor: kiedyśgrześ » pt paź 25, 2013 13:38 pm

od cameo seansu słucham na okrągło, co ja tam napisałem wcześniej, że krzykliwe wokalizy mógł sobie darować, chyba zwariowałem do reszty, w tym momencie projekcji człowiek kupuje już wszystko, a ten tandeta-chórek z ujęcia szczątków chińczyka na tle ziemi normalnie wymiata :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#129 Post autor: Adam » pt paź 25, 2013 22:37 pm

Cisek pisze:
kiedyśgrześ pisze:my za! zakładaj temat :) poproszę w nowym temacie o fotosy grawitacji jeśli ktoś sobie sprawił, dziękuję za uwagę :)
Jeśli nie będzie wyraźnego sprzeciwu to jutro założę i "Grawitację" obfotografuję. Książeczkę z "Romea i Julii" jeśli będzie wola również.
No chyba, że podpiąć się pod ten istniejący temat? Tylko fajnie, gdyby ludzie wklejali zdjęcia częściej niż raz na rok :).
Cisek, mi wystarczy tylko info czy Gravity jest tłoczone, czy cd-r? resztę znam :) thx.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#130 Post autor: Wawrzyniec » pt paź 25, 2013 23:53 pm

Hm, w sumie to też jestem ciekaw, gdyż z tegorocznych soundtracków ten jak najbardziej zasługuje na zakup. Często wracam do tej ścieżki, szczególnie do trzech ostatnich utworów. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#131 Post autor: Adam » śr paź 30, 2013 20:56 pm

NO CD = NO SALE

hp_gof

#132 Post autor: hp_gof » śr paź 30, 2013 21:55 pm

Od kiedy Ty się hiszpańskiego uczysz? ;) PS. Nie zgadzam się z autorem recenzji... Tak nie powinna brzmieć muzyka filmowa :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#133 Post autor: Wawrzyniec » śr paź 30, 2013 22:01 pm

Proszę, a już chciałem prosić hp_gofa o tłumaczenie i sam odpowiedział. :) Oczywiście nic nie zrozumiałem, ale widzę adekwatną ocenę i słowo "Oscar" na końcu, więc absolutnie się z tą recenzją zgadzam. :) Jeden z lepszych soundtracków tego roku! A do ostatnich trzech utworów wracam na okrągło. :D

hp_gof

#134 Post autor: hp_gof » śr paź 30, 2013 22:15 pm

No błagam Cię/Was! Tego nawet nie można nazwać muzyką! To jest dźwiękonaśladownictwo :P Powinni stworzyć dla takich score'ów oddzielną kategorię: sound effects :mrgreen:
Już mieliśmy takie nominacje w poprzednich latach i już serio wystarczy :P Ja w filmie nie zapamiętałem z tej muzyki NIC, tylko wielkie WTF?! na końcu, w ostatniej scenie. Przy okazji stwierdzam, że w IMAXie jest za głośno :P W każdym razie tu nie ma muzyki, tylko takie ogólne tworzenie nastroju. Wybaczcie moje tradycyjne podejście do muzyki, chyba wyjdę na filmówkowego pisiora (paradoks, nie? :P ). Ponieważ score ten mnie nie zachwycił, to staram się unikać wypowiedzi na jego temat, ale co roku jak nominują takie coś, to mnie krew zalewa :P Więc wolałbym nie. Ale niestety nominują kompozytorów za ogólny klimat, więc pewnie nom będzie. Zobaczymy. Będę musiał się wsłuchać chyba :P Ale to nie na moją wrażliwość ten score :P Nie na moje receptory...

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#135 Post autor: Koper » śr paź 30, 2013 23:15 pm

Desplat nie plumka to hp-gof nie słyszy muzyki... :roll:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ