Zagadka Kopra sprzed paru miesięcy.Adam pisze:wie ktoś wtf to jest?![]()
Johan Söderqvist
Re: Johan Söderqvist
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Adam epic fail. Poczytaj sobie na wiki o Heyerdahlu
To był kozak 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Remake prawdziwej historii? Spróbuj, byłbyś niezły kozakAdam pisze:czyli że to jakaś real historia a tu mieliśmy remake?

chodziło mi że remake tego starocia z 93 r z okładką która wkleiłem wyżej.
#FUCKVINYL
Adam teraz konkretnie przyfailował
A tamta muza jest z serialu dokumentalnego o tej wyprawie Kon-Tiki, bardzo fajny score, dostępny na Spotify, polecam.
Przeczytaj sobie to Adam:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyprawa_Kon-Tiki
Podczas wyprawy w 1947 roku Thor Heyerdahl nakręcił film dokumentalny, za który dostał później Oscara w 1951 roku. W latach 90. powstał też serial dokumentalny o tej wyprawie, z tego jest ta muza o którą się pytałeś. A to z zeszłego roku to film fabularny o tej wyprawie.

A tamta muza jest z serialu dokumentalnego o tej wyprawie Kon-Tiki, bardzo fajny score, dostępny na Spotify, polecam.
Przeczytaj sobie to Adam:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyprawa_Kon-Tiki
Podczas wyprawy w 1947 roku Thor Heyerdahl nakręcił film dokumentalny, za który dostał później Oscara w 1951 roku. W latach 90. powstał też serial dokumentalny o tej wyprawie, z tego jest ta muza o którą się pytałeś. A to z zeszłego roku to film fabularny o tej wyprawie.
no czyli dobre miałemdomysły - tamto było pierwszą ekranizacja,a teraz był jej remake 
a historia? cóż, wieloryby mnie nie interesują więc nie miałem pojęcia o tym. bywa

a historia? cóż, wieloryby mnie nie interesują więc nie miałem pojęcia o tym. bywa

#FUCKVINYL
Jaki remake, tamto to były dokumenty, a nie filmy fabularne.Adam pisze:no czyli dobre miałemdomysły - tamto było pierwszą ekranizacja,a teraz był jej remake
To ma więcej z historią wspolnego niż z wielorybamiAdam pisze:a historia? cóż, wieloryby mnie nie interesują więc nie miałem pojęcia o tym. bywa

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Adam failuje i próbuje się głupio tłumaczyć.
Poza tym przyofftopił.
Poza tym przyofftopił.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
ale dlaczego failuje? nie wiedziałem nic że to real historia i tyle i przyznałem się do tego bez bicia.. też mi fail że o jakimś wielorybniku Polak nie słyszał. łał. ciekawe czy oni słyszeli o nowej hucie 

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
O biedzie na Śląsku mogli słyszeć, jak się z polskim kinem zetknęli. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Taa, może od razu o Adamie Krysińskim z Nowej HutyAdam pisze:ciekawe czy oni słyszeli o nowej hucie

I po kiego grzyba mędrkujesz i mącisz w tematach i kompozytorach, o których masz niewielkie pojęcie

no sorry, chciałem się dopytać o co kaman z jakaś dziwną płytą o podobnym tytule, na którą wpadłem przypadkiem. nie wolno? przecież to o tym temat... a dostałem odpowiedź za co dziękuję Templarowi i Koprowi.
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:

Okazja odkopać Szweda z zapomnienia, bo zmajstrował całkiem solidną ścieżkę do thrillera "Limehouse Golem"
Przez większość czasu nie jest to jakaś szczególnie wyróżniający się score, ale finał trochę to wynagradza, sama końcówka filmu przynosi świetną muzyczną kulminację i w ogóle bardzo dobry track na soundtracku:
https://www.youtube.com/watch?v=97pzrM5MWWY