Najlepsza ścieżka Ennio Morricone
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Najlepsza ścieżka Ennio Morricone
Bo reszta się najwyraźniej bardziej podnieca top 15 jakiegoś Giacchino, czy innego Powella, którzy z całym szacunkiem ale takiemu Ennio czy innemu Williamsowi to jeszcze długo mogą co najwyżej buty czyścić. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja mogę bez problemu ułożyć TOP Ennio, ale wtedy na pewno zaraz tutaj wyskoczą maruderzy i zaczną krytykować moją listą i że dałem ten tytuł zamiast tego.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzek jak komunizm. Dzielnie zmaga się z problemami nieznanymi w innych systemach. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Wawrzek, daj żyć...Wawrzyniec pisze:Ja mogę bez problemu ułożyć TOP Ennio, ale wtedy na pewno zaraz tutaj wyskoczą maruderzy i zaczną krytykować moją listą i że dałem ten tytuł zamiast tego.

1.Once Upon a Time in the West
2.Cinema Paradiso
3.Maddalena
4.The Mission
5.Queimada
6.The Good, the Bad and the Ugly
7.Fateless
8.The Untouchables
9.Casualties of War
10.Once Upon a Time in America
11.Sacco and Vanzetti
12.Guns For San Sebastian
13.The Legend of 1900
14.Secret of Sahara
15.Bulworth
PS. Faktycznie, te głosowania nie mają większej racji bytu, skoro ledwie 2 osoby na forum muzyki filmowej potrafią sklecić 15-pozycyjny top Morricone. Wstyd

Dajcie żyć, zamiast biadolić. Kto jak kto, ale Ennio ma akurat tego tyle, że chciałbym sobie nieco rzeczy przypomnieć, zanim wstawię finalną 15tkę 

A ponoć to tylko zabawa i fun
Jak chcesz "co nieco" rzeczy jego sobie przypomnieć, to może lepiej termin głosowania przesunąć na 19.10, ale 2014 roku? 

1. Casualties of War
2. Frantic
3. The Mission
4. Orca
5. Maddalena
6. Red Sonja
7. Cinema Paradiso
8. Once Upon a Time in America
9. Per Qualche Dollaro In Piů
10.Once Upon a Time in the West
11.Days of Heaven
12.I Comme Icare
13.Le Professionel
14.Giů La Testa
15.Malena
2. Frantic
3. The Mission
4. Orca
5. Maddalena
6. Red Sonja
7. Cinema Paradiso
8. Once Upon a Time in America
9. Per Qualche Dollaro In Piů
10.Once Upon a Time in the West
11.Days of Heaven
12.I Comme Icare
13.Le Professionel
14.Giů La Testa
15.Malena
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ja tutaj zgadzam się z Mefisto, taki Ennio Morricone to jednak trochę tego skomponował, więc wybrać 15 nie jest łatwo. Ja oczywiście swoją listę dam, przy wszystkich kompozytorach dawałem to i tym razem dam.
Ja już jakieś 30 ulubionych tytułów wyselekcjonowałem, teraz trzeba będzie wyłonić finałową 15
Chyba najtrudniejszy top z dotychczasowych, bo z Ennio mam ten problem, gdyż w wielu jego pracach, które cenie sobie najbardziej i mógłbym śmiało je do topa zapodać, głównym bohaterem jest głównie jeden utwór/temat (Orca, Casualties of War, La Tenda Rossa), toteż raczej za kryterium obiorę sobie ścieżki, które rajcują mnie w całości 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to nie powinno nikogo dziwić. Wszak najpopularniejsze to są właśnie te składanki z najlepszymi tematami Ennio Morricone.
Ja też się zastanawiam czy dać do TOP 15 "The Thing" za jeden, dwa motywy. Ale przy tym jakże genialne.

Ja też się zastanawiam czy dać do TOP 15 "The Thing" za jeden, dwa motywy. Ale przy tym jakże genialne.

Akurat na Thingu jest cała masa świetnych kompozycji.Wawrzyniec pisze:A to nie powinno nikogo dziwić. Wszak najpopularniejsze to są właśnie te składanki z najlepszymi tematami Ennio Morricone.
Ja też się zastanawiam czy dać do TOP 15 "The Thing" za jeden, dwa motywy. Ale przy tym jakże genialne.![]()
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Mówisz o tych badziewnych kompilacjach w stylu "The Best of Morricone", które chodzą po 10 zł?Wawrzyniec pisze:Wszak najpopularniejsze to są właśnie te składanki z najlepszymi tematami Ennio Morricone.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Które nie znalazły się w filmie.Kaonashi pisze:Akurat na Thingu jest cała masa świetnych kompozycji.
No np. o tym mówię:Tomek pisze:Mówisz o tych badziewnych kompilacjach w stylu "The Best of Morricone", które chodzą po 10 zł?Wawrzyniec pisze:Wszak najpopularniejsze to są właśnie te składanki z najlepszymi tematami Ennio Morricone.
http://www.amazon.com/Very-Best-Ennio-M ... B00004YTXH
A to akurat nie ma nic do rzeczy skoro mówimy o albumachWawrzyniec pisze:Które nie znalazły się w filmie.Kaonashi pisze:Akurat na Thingu jest cała masa świetnych kompozycji.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.