ABEL KORZENIOWSKI - ROMEO & JULIA (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

Re: ABEL KORZENIOWSKI - ROMEO & JULIA (2013)

#256 Post autor: Tomek » czw paź 10, 2013 19:23 pm

Adam pisze:na szczęście żadne więcej z polskich nazwisk nie jedzie na jednym scorze od paru lat, więc nie moja wina że ktoś mi ułatwia zadanie. ale jak widać są kolejne głosy zgadzające się z moją opinią. i dobrze że ktoś jeszcze potrafi mieć chłody umysł, jestem mile zaskoczony. tym samym już to pierwszy ablowy score który otrzymał na tym forum najwięcej głosów umotywowanej i podpartej faktami krytyki, która potrafiła docenić też plusy. przynajmniej nie ma samych peanów z pupy wziętych jak ostatnio..
Taa, Ty akurat potrafisz mieć chłodny umysł, szczególnie względem swoich personalnych faworytów-mistrzuniów ;-) Znalazł się filmowo-muzyczny racjonalista.

Tu nie chodzi o ułatwianie zadania, tylko o na przykład coś takiego jak etyka dziennikarska. Jak można pisać recenzję/krytykę swojego własnego produktu i jeszcze sądzić, że ludzie to "kupią" ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

#257 Post autor: Marcin » czw paź 10, 2013 19:24 pm

Adam pisze:
mrcn24 pisze:Czyli to twoim zdaniem najlepszy score Abla..
o ile miałeś tu na myśli Kopernika, to tak, potwierdzam. jak co innego, to zaprzeczam :)
Miałem na myśli samego Mikołaja Kopernika ale widać, że moje 'wyszukane' dowcipy trudno czasami zrozumieć :) :wink:
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

hp_gof

#258 Post autor: hp_gof » czw paź 10, 2013 19:26 pm

Abel może i jest wtórny, ale nie zmienia to faktu, że albumy robi dobre, ciągle słucham Romeo i Julii :mrgreen:
W ogóle sobie myślę, że mógłby kiedyś napisać taką suitę, która płynnie przechodziłaby z W.E. do R&J (bardzo podobny motyw, a instrumentacja w tle wręcz momentami identyczna), a następnie w Single Mana. Fajnie by było czegoś takiego posłuchać. A tak to mamy taką muzyczną telenowelę. W kolejnym filmie kończymy to co było w poprzednim i zaczynamy coś nowego itd.
Generalnie nudzą mnie już te Wasze wzajemne złośliwości :mrgreen:
Ja peany składam Single Manowi od samego początku - z małym zastrzeżeniem, że budzi lekkie skojarzenia z The Fountain, ale to czysty przypadek. Natomiast przy W.E. dobrze mi się słuchało, ale już nie tak zupełnie beztrosko jak SM. Już pojawił się problem wtórności. I nigdy hołdów wielkich temu scorowi nie składałem. Na pewno dużo entuzjazmu wzbudziło Escape from Tomorrow, bo było inne. Teraz Romeo i Julia jest trzecim niemal pod rząd romansidłem i maxa nikt nie wystawi.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#259 Post autor: Adam » czw paź 10, 2013 19:27 pm

Tomek pisze:Taa, Ty akurat potrafisz mieć chłodny umysł, szczególnie względem swoich personalnych faworytów-mistrzuniów ;-) Znalazł się filmowo-muzyczny racjonalista.

Tu nie chodzi o ułatwianie zadania, tylko o na przykład coś takiego jak etyka dziennikarska. Jak można pisać recenzję/krytykę swojego własnego produktu i jeszcze sądzić, że ludzie to "kupią" ;-)
o jezu znów powraca temat jak bumerang :D po pierwsze - nie jestem dziennikarzem. po drugie - jak widać można i nikomu z tego powodu krzywda się nie stała. po trzecie - tak, kupili (część z nich nawet w bardzo ładnych nakładach). I żyjem(y).

o zdaniu o faworytach-mistrzuniach się już nie wypowiem, bo trzeba być ślepym, żeby nie widzieć kiedy i gdzie i ile razy jechałem zarówno po Tylerze, Zimmerze, Arnoldzie czy Williamsie. także be cool i skończmy to neverending story.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#260 Post autor: Koper » czw paź 10, 2013 19:29 pm

Adam pisze:bo trzeba być ślepym, żeby nie widzieć kiedy i gdzie i ile razy jechałem zarówno po Tylerze
Taaa... Ty po Tylerze jechałeś. Może po Lorencu jeszcze? :mrgreen: :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#261 Post autor: Adam » czw paź 10, 2013 19:34 pm

i po co ten trolling? użyj szukajki...

no i bardzo się ciesze że oftopicie Brajanem w ablowym temacie, Maras będzie miał co Wam kasować :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#262 Post autor: Tomek » czw paź 10, 2013 19:36 pm

Adam pisze:o jezu znów powraca temat jak bumerang :D po pierwsze - nie jestem dziennikarzem. po drugie - jak widać można i nikomu z tego powodu krzywda się nie stała. po trzecie - tak, kupili (część z nich nawet w bardzo ładnych nakładach). I żyjem(y).
Skoro nie jesteś, to może lepiej skupić się na pisaniu notek PR-owych a nie recenzji :) Albo dalej nie rozumiesz różnicy, albo udajesz, że nie rozumiesz ;-)
Ale spoko, nadal żyjemy, nikomu krzywda się nie stała, po co tam w ogóle trzymać się jakiś zasad czy kanonów. Jest cool, fun i kabum 8)

PS. Łukasz, Adam nas Markiem straszy :mrgreen: Joke w stylu tego, co to kiedyś pouczał o nie off-topowaniu i trzymaniu porządku na forum.
Ostatnio zmieniony czw paź 10, 2013 19:37 pm przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#263 Post autor: Adam » czw paź 10, 2013 19:37 pm

nie straszę, tylko stwierdzam fakt że oftopicie. a że akurat Tylerem? mi w to graj, przynajmniej jestem wyręczony 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#264 Post autor: Koper » czw paź 10, 2013 19:53 pm

Tomek pisze:PS. Łukasz, Adam nas Markiem straszy :mrgreen: Joke w stylu tego, co to kiedyś pouczał o nie off-topowaniu i trzymaniu porządku na forum.
Daj spokój, widze, że z nim nie ma co dyskutować. Gdyby Korzeniowski pisał do polskiego kina a s.pl wydawał mu scory, to Adam pisał by tu peany na jego cześć i nawet się nie zająknął o jakimś braku oryginalności.

Adaś zgrywa wielkiego racjonalistę i wyciszającego nadmierny optymizm, tylko szkoda, że takie podejście nie działa, gdy mu się fanboizm włącza przy jego idolach i wtedy nagle każdy rzemieślniczy score to powód do 10 storn ochów i achów.

Ale dobra, nie ma co wnikać, wracajmy do tematu, chociaż mnie akurat ablowy Romeo jakoś szczególnie nie porwał.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

hp_gof

#265 Post autor: hp_gof » czw paź 10, 2013 20:01 pm

Koper pisze:Ale dobra, nie ma co wnikać, wracajmy do tematu, chociaż mnie akurat ablowy Romeo jakoś szczególnie nie porwał.
A Julia? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#266 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 10, 2013 20:03 pm

hp_gof pisze:
Koper pisze:Ale dobra, nie ma co wnikać, wracajmy do tematu, chociaż mnie akurat ablowy Romeo jakoś szczególnie nie porwał.
A Julia? :mrgreen:
:mrgreen:

Ale właśnie chyba, rzeczywiście dyskusja nie ma sensu, gdyż akurat widzę, że jednak chłodne obiektywne podejście dominuje wśród forumowiczów. I chyba poza Turkiem i Pawłem, nikogo ten score tak naprawdę nie porwał.
Dlatego też nie rozumiem tego ataku na Adama i tutaj akurat będę go bronił. Zresztą nie ma co go atakować skoro mówi dokładnie to co wszyscy myślimy o tej pracy.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#267 Post autor: Adam » czw paź 10, 2013 20:04 pm

Koper pisze:Daj spokój, widze, że z nim nie ma co dyskutować. Gdyby Korzeniowski pisał do polskiego kina a s.pl wydawał mu scory, to Adam pisał by tu peany na jego cześć i nawet się nie zająknął o jakimś braku oryginalności.
powtarzasz się po raz setny :) a ja Ci gwarantuję, że skończyło by się jak ze wszystkimi tutaj płtami - wklejeniem prasówki a potem hejtową dyskusją nt okładki. bo tak to zawsze wyglądało. więc faktycznie, wielkie peany :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#268 Post autor: Koper » czw paź 10, 2013 20:16 pm

Wawrzyniec pisze:Dlatego też nie rozumiem tego ataku na Adama i tutaj akurat będę go bronił. Zresztą nie ma co go atakować skoro mówi dokładnie to co wszyscy myślimy o tej pracy.
Nie rozumiesz bo jesteś taki sam jak on. Różnicie się tylko idolami. :P
hp_gof pisze:A Julia? :mrgreen:
Też nie. Hailee Steinfield to nie jest żadna piękność. :P

Templar

#269 Post autor: Templar » czw paź 10, 2013 20:23 pm

Wawrzyniec pisze:I chyba poza Turkiem i Pawłem, nikogo ten score tak naprawdę nie porwał.
Czuję się pominięty :(

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#270 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 10, 2013 20:26 pm

Koper pisze:Nie rozumiesz bo jesteś taki sam jak on. Różnicie się tylko idolami. :P
Paru się nawet pokrywa. :)
Templar pisze:
Wawrzyniec pisze:I chyba poza Turkiem i Pawłem, nikogo ten score tak naprawdę nie porwał.
Czuję się pominięty :(
O najmocniej przepraszam. Poza Turkiem, Pawłem i Templarem, nikogo ten score tak naprawdę nie porwał.
Teraz to i tak pewnie wszyscy w napięciu oczekuję co Marek powie o tej muzyce. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ