FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#1366 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 01, 2013 21:16 pm

Templar pisze:No miał powiedzieć:

"byłem na sesji Avatara i Dżejms tak mnie wkurwił wtedy, bo się frytkami ze mną nie podzielił, że aż postanowiłem, że mu zabiorę jakiś projekt. No i nagle usłyszałem o Romeo i Julii, dzwonię do Swarovskich i pytam się czy mogę zastąpić Dżejmsa i powiedzieli, że nie ma problemu, zaraz pójdą go wypierdolić, a ja mam do nich przyjeżdżać i tak właśnie zastąpiłem Hornera."

:mrgreen:
O taka odpowiedź by nas chyba usatysfakcjonowała. :P

A Adam jaki się nagle obrońca Abla zrobił. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1367 Post autor: Adam » wt paź 01, 2013 21:21 pm

nie obrońca, bo ja z nim prywatnie też rozmawiałem i również kilka moich pytań pominął. chodzi mi o to że robicie rumor o bzdury bo tu nie ma co rozstrząsać. najwazniejsze dla mnie jest to - że styl single mena po prostu lubi, że nie możemy oczekiwać że się tego wyrzeknie, że nie chce pisać scorów jak kopernik, bo nie lubi takiej muzy. i że dalej będą scory ala single man. i to są wg mnie najwazniejsze rzeczy dla nas z pkt widzenia fanów. a nie to co sobie pomyslał jak wywalono Hornera. bo who the hell cares?
#FUCKVINYL

Templar

#1368 Post autor: Templar » wt paź 01, 2013 21:23 pm

Mnie bardziej ciekawi co Horner sobie pomyślał.

"A mogłem się podzielić tym kawałkiem pierdolonego ziemniaka..."

:mrgreen:

Mefisto

#1369 Post autor: Mefisto » wt paź 01, 2013 21:26 pm

Adam pisze:chodzi mi o to że robicie rumor o bzdury bo tu nie ma co rozstrząsać.
Już nie wspominając o tym, że Abel musi się pilnować, bo w Holly dalej jest "nikim", więc wystarczy, że jedno złe słowo by wypłynęło z takiego FMFu i by skończył jak Badelt :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1370 Post autor: Adam » wt paź 01, 2013 21:27 pm

oczywiście. no ale jak widać niektórzy tu na forum tego nie ogarniają i trzeba im tłumaczyć :)

wszystko co, jak i dlaczego mowił Abel rozumiem i jest to dla mnie normalne, czemu robił to, tak a nie inaczej.. nie rozumiem tylko jednego. dlaczego, skoro za tydzień wychodzi Romeo, nie chciał zdradzić najmniejszych szczegółów muzy, filmy, płyty... zawsze jedno zdanie jako odpowiedź "za tydzień się dowiecie, nic nie mogę teraz powiedzieć". no bez jaj, klauzula tajności jak o Area 51 normalnie, której oczywiście nie ma, a z jakiś przyczyn nie chciał powiedzieć nic :roll:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1371 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 01, 2013 22:00 pm

Adam pisze:oczywiście. no ale jak widać niektórzy tu na forum tego nie ogarniają i trzeba im tłumaczyć :)
Teraz czuję się tak podle z tą myślą, że nieświadomie chciałem zniszczyć Ablowi karierę. :?
Adam pisze:wszystko co, jak i dlaczego mowił Abel rozumiem i jest to dla mnie normalne, czemu robił to, tak a nie inaczej.. nie rozumiem tylko jednego. dlaczego, skoro za tydzień wychodzi Romeo, nie chciał zdradzić najmniejszych szczegółów muzy, filmy, płyty... zawsze jedno zdanie jako odpowiedź "za tydzień się dowiecie, nic nie mogę teraz powiedzieć". no bez jaj, klauzula tajności jak o Area 51 normalnie, której oczywiście nie ma, a z jakiś przyczyn nie chciał powiedzieć nic :roll:
Ale to właśnie wpisuje się w te nasze uwagi, za które nas skrytykowałeś. Mnie np. Morris powiedział wszystko jak będzie brzmiała muzyka w jego następnych projektach, co i jak. I był naprawdę szczery, ale też nie owijał niczego w bawełnę, a jak wiemy to też raczej, jeszcze wielkiej kariery nie zrobił.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1372 Post autor: hp_gof » wt paź 01, 2013 22:16 pm

Szkoda, że nie odnieśliśmy się do muzyki z Romea i Julii na podstawie fragmentów, które pojawiły się w klipach i reportażach. W sumie mniej więcej wiemy jak może ten score wyglądać. Mogliśmy zagiąć Abla nucąc mu jakiś kawałek :P Wtedy może by mu się lekko język rozplątał. Ach, mądry Polak po szkodzie :(

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1373 Post autor: Adam » wt paź 01, 2013 22:17 pm

Wawrzyniec pisze:Teraz czuję się tak podle z tą myślą, że nieświadomie chciałem zniszczyć Ablowi karierę. :?
tylko się nie tnij :P smutno by było bez Ciebie :|
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1374 Post autor: Adam » wt paź 01, 2013 22:24 pm

hp_gof pisze:Jak za rok podejdziesz do Howarda choćby na milimetr, już nie mówię o wspólnym zdjęciu, a broń Cię Panie Boże - o autografie!, to wyjmę całą listę Twoich cytatów na temat JNH i mu na głos zadeklamuję! Wszyscy widzieliśmy jak było w tym roku z Ablem :P Dwulicowiec! :mrgreen:
daję tutaj żeby nie oftopić w Parkland...

mało widzieliście, bo powiem, że Ghostek Abla pozamiatał jeden raz jednym pytaniem (jakim, to Wawrzyniec mi mówił). a ja zadałem takie 3. no a że nie ma się co kopać z koniem, to trzeba było odpuścić po uzyskaniu odpowiedzi na inne rzeczy, zrobiło się fotę po 10 latach od czasów Metropolis, uścisnęło rękę i ariwederczi. jakoś nie odmówił..

Czy Abel się obraził na kogoś z Was po Waszych pytaniach? Nie. Wawrzyniec czy Ghostek jakoś po ryju nie dostali.. Wawrzynie się zamartwia że mu chciał zniszczyć karierę.. WTF ludzie? w czym problem?

i moje opinie nt jakichś prac to nie żaden powód do wstydu, ba, nawet paru moich kolegów kompozytorów wie czego u nich w muzie nie lubię, i jakoś żyję i dalej mamy świetne kontakty, ba, niektórzy mi wysyłają traki z nowych prac z pytaniem co sądzę. to zwykłe, zdrowe podejśćie. wystarczy że Howardowi zadam pytanie dlaczego nie pisze już takich scorów jak Dinozaur, Osada, czy parę innych. I facet nie ma na to odpowiedzi. Bo on wie, że obecnie to co robi jest lata świetlne za tym, co robił kiedyś. I za to się obrazi na mnie? prosze bardzo, z pewnością będę płakał :)

odnosze wrażenie, że niektórzy czasem tu błędnie myslą, że przed każdym trzeba klęknąc i powiedzieć "i love your music, i love all your scores" i kompozytor będzie heppi i to będzie nasza droga do "sukcesu" (jakiego?). autograf i fotkę można zdobyć bez lizania dupy, żaden wyczyn.

P.S: Abel najbardziej promowanym kompozytorem na 6.FMF, ale widzę też że i na forum FM :P o niczym innym nie ma gadki po festiwalu, tylko Abel.. ehhh.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1375 Post autor: Paweł Stroiński » wt paź 01, 2013 23:57 pm

I zwróćmy uwagę jak pięknie i nie do końca wprost zachęcił nas do bootlega Battle for Terra :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1376 Post autor: Tomek » śr paź 02, 2013 09:31 am

Zamieszanie się straszne zrobiło wokół Korzeniowskiego. I o co? O to, że nie chciał odpowiedzieć na każde fanbojskie pytanie? Wyluzujcie :) Zamiast się cieszyć, że można było spotkać, porozmawiać, uścisnąć rękę czy tam dostać autograf, to jakieś płacze uskuteczniacie, że nie szczery, że gra, że coś tam :)

Myślicie, że np. z Howardem sobie za rok tak można będzie pogadać? Wątpię jakoś :P

A tak jak Escape FT ma coś z Kilara, to również można dość łatwo doszukać się pewnej stylistyki Złotej Ery (np. prowadzenie smyczek), więc nie widzę tutaj za bardzo sensu wytykania Korzeniowskiemu, że jedzie po Kilarze czy coś w tym stylu ;-)

Co do zmiany miejsca FMF-u. Na razie tak naprawdę nic nie wiadomo. Fakt, Ocynownia miała swój unikalny klimat, przestrzeń oraz rozmach i to pewnie wabiło kompozytorów, żeby przedstawiali swoje prace na festwialu. Jednak z drugiej strony - sam koniec świata, problematyczny powrót z koncertów, chłód/zimno jak w tym roku, żenujące zachowanie przypadkowych widzów (w jakiejś sali kongresowej pewnie będzie im wstyd wyjść tak ostentacyjnie) za nią nie przemawia.

I jednak chyba będzie to ta hala na Czyżynach (na 20 tys. miejsc). W przywołanym z linka artykule pisze:
Z dużych wydarzeń w 2014 roku w hali pewne są siatkarskie Liga Światowa i mistrzostwa świata (grupa bez udziału Polaków), Festiwal Muzyki Filmowej i międzynarodowy kongres grupy... muszkieterów.
.

Chyba jednak lepiej, żeby to była ta wielka hala, z uwagi na dostępność dla widzów/fanów, niż zaledwie 2-tysięczna, gdzie zdobycie biletu pewnie będzie dużo bardziej utrudnione (i droższe...).
Obrazek

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1377 Post autor: Ghostek » śr paź 02, 2013 09:48 am

Z drugiej strony nic nie stoi na przeszkodzie by FMF odbywał się zarówno w jednej jak i drugiej miejscówce.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1378 Post autor: Tomek » śr paź 02, 2013 10:31 am

Dokładnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1379 Post autor: Paweł Stroiński » śr paź 02, 2013 11:45 am

Jestem 100% pewien, że kiedy Hans w końcu przyjedzie jednym z warunków jego przyjazdu będzie koncert w Hali Ocynowni. Jak nawiązywałem z nim kontakt w tej sprawie, to był tym mocno podekscytowany.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1380 Post autor: Tomek » śr paź 02, 2013 13:29 pm

Tyle Paweł, że ocynownia zmieści jakieś chyba tylko 3,5 tys. widzów. Ta nowa 20 tys. Jeżeli Hans tylu nazbiera :) No i, jeżeli w ogóle przyjedzie...
Obrazek

ODPOWIEDZ