STEVEN PRICE - GRAVITY (2013)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: STEVEN PRICE - GRAVITY (2013)
Czy ja wiem jak będzie z tą długością. Jak się może wpadnie w odpowiedni trans to sądzę, że te 70 minut nie będzie się dłużyć. Tym bardziej, że po przesłuchaniu tych 20 minut ta muzyka jednak zdaje się być bardziej zróżnicowana niż po tych samplach z amazona.
W sumie to też ciekawie, że ostatnio coś kompozytorzy z wysp prezentują się jako Ci, którzy mając coś nowego do powiedzenia jeżeli chodzi o elektronikę. Mamy Paula Leonarda-Morgana, a i Steven Price może jeszcze nieźle zawojować.
W sumie to też ciekawie, że ostatnio coś kompozytorzy z wysp prezentują się jako Ci, którzy mając coś nowego do powiedzenia jeżeli chodzi o elektronikę. Mamy Paula Leonarda-Morgana, a i Steven Price może jeszcze nieźle zawojować.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie mogę się odpędzić od słuchania tego 20 minutowego preview. Naprawdę wraz z każdym kolejnym razem ta muzyka zyskuje. I chyba nie wytrzymam i przesłucham ją od razu jak wyjdzie i zanim wybiorę się do kina.
Plus, może to mój fetysz, ale czy fragment od 15 minuty nie kojarzy Wam się trochę z "Time" Hansa Zimmera?
Plus, może to mój fetysz, ale czy fragment od 15 minuty nie kojarzy Wam się trochę z "Time" Hansa Zimmera?
cały akapit to o śmisznie jęczącej Buloczce
preview brzmi fajnie, dobrze. ale wciąż twierdzę że wypchana płyta prawie po sam brzeg taką muzą to przesada i odsłuch jak i ocena na tym ucierpi.

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O już nie przesadzaj, ja nie z tych co by od razu wielkie elaboraty pisali.Mefisto pisze:Punkt? Chyba cały akapit

Może i tak, co nie zmienia dla faktu, że jak dobrze pójdzie to ten score może się załapać do TOP 10 tego roku. Oczywiście bardziej mojego, gdyż raczej wątpię, aby większości forumowiczom się ten score spodobał. Zresztą na forum FSM też już widzę jęki, że nie ma orkiestry, gdyż myśleli pewnie, że jak w "Odysei Kosmicznej" Kubricka rozbrzmiewać nam będzie doniosła klasyka.Adam pisze:preview brzmi fajnie, dobrze. ale wciąż twierdzę że wypchana płyta prawie po sam brzeg taką muzą to przesada i odsłuch jak i ocena na tym ucierpi.

Co tylko udowadnia, że nie czytasz własnych recekWawrzyniec pisze:ja nie z tych co by od razu wielkie elaboraty pisali.

Cały scorek do odsłuchu:
http://hatak.pl/artykuly/posluchaj-peln ... grawitacja
http://hatak.pl/artykuly/posluchaj-peln ... grawitacja
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
dobre, nie dla każdego, jednak wokalizowanie można było sobie darować
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na razie przesłuchałem raz i bardzo mi się to podoba, ma klimat. Co prawda może trochę za długie, ale dwa ostatnie utwory świetne! Wokaliza mi się podoba i uważam, że score wiele by przez nią stracił.
Pewnie większości się ten score nie spodoba. Dla mnie to czołówka roku!
Pewnie większości się ten score nie spodoba. Dla mnie to czołówka roku!
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To Ty słuchasz przed filmem?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie mogłem się opanować, a zresztą tego typu muzyka raczej mi nie zdradzi fabuły. Ale np. "Rush" jeszcze nie słuchałem.
Co oczywiście nie zmienia faktu, że uważam takie przedwczesne wydawanie muzyki za złe. Najlepiej, aby wydawali w dzień premiery, albo parę dni po. To tylko takie moje zdanie.
A muzyka z "Gravity" bardzo zacna, ale w tej kwestii raczej pozostanę osamotniony...
Co oczywiście nie zmienia faktu, że uważam takie przedwczesne wydawanie muzyki za złe. Najlepiej, aby wydawali w dzień premiery, albo parę dni po. To tylko takie moje zdanie.
A muzyka z "Gravity" bardzo zacna, ale w tej kwestii raczej pozostanę osamotniony...
Na razie przesłuchały dwie osoby i dwóm (w tym Tobie) się podoba, więc chyba tym razem nie uda Ci się być usamotnionymWawrzyniec pisze: A muzyka z "Gravity" bardzo zacna, ale w tej kwestii raczej pozostanę osamotniony...

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Bardzo dobra muzyka. Końcowe utwory są po prostu nie wiem jak to opisać
Ma to rozmach, dobre aranżacje, świetny klimat, bardzo dobrze łączy brzmienia "symfoniczne" z elektroniką. Najlepszy jest Shenzou z tego całego kramu. Epickie to jest.

Ma to rozmach, dobre aranżacje, świetny klimat, bardzo dobrze łączy brzmienia "symfoniczne" z elektroniką. Najlepszy jest Shenzou z tego całego kramu. Epickie to jest.
Wywiad z Stevenem o Gravity:
http://www.filmmusicmag.com/?p=11881
http://www.filmmusicmag.com/?p=11881