FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#1231 Post autor: Wawrzyniec » wt wrz 17, 2013 22:48 pm

Co do Akademii to szkoda, że ich tak mało. Ale też jest ważne kto na nich jest. Taki Goldenthal rok temu to był super! Plus spokojnie płytę podpisał, poklepał mnie po plecach i sobie nawet pozwolił wspólną fotkę strzelić (do oglądania i lajkowania na moim FB ;) ). Ale mogą też się trafić osoby pokroju Hisaishiego, co to talerzami w hotelach rzucają, zaserwują świetny koncert, ale na większą integrację z widzem nie ma co liczyć.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1232 Post autor: hp_gof » wt wrz 17, 2013 22:59 pm

Abel na pewno będzie się promował, ciekaw jestem ile będzie osób. Iglesias też jest spoko, widziałem jakieś fotki u ludzi, którzy jeżdżą do Ghent i ktoś z nich spotkał go o świcie (również lekko... uszczęśliwionego ekhm) i sobie zrobili fotkę i w ogóle ;) Facet jest skromny, ale na pewno ciepły dla ludzi :) Don Davis nie wiem, ale myślę, że tegoroczna ekipa będzie wyluzowana :)
bartex9 pisze:To pytanie do mnie czy do Adama? :D
Do Ciebie, do Ciebie.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1233 Post autor: Tomek » śr wrz 18, 2013 08:41 am

Wawrzyniec pisze:To jakieś spotkanie z kombatantami? :wink:
Ha-ha-ha :D
Obrazek

hp_gof

#1234 Post autor: hp_gof » pt wrz 20, 2013 15:13 pm

Z fb FMF-u:
Dobra wiadomość dla fanów FMF: będą wejściówki na koncerty FMF organizowane 26 i 27 września. Kosztują: 50 zł (koncert inauguracyjny) i 30 zł (koncerty 27 września). Do kupienia godzinę przed każdym z koncertów w kasie lub na festiwalowym stoisku. UWAGA: bilety i karnety na festiwalowe koncerty są wyprzedane.
Wejściówki, czyli co? Żeby tam sobie gdzieś usiąść na schodach albo stać?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1235 Post autor: Adam » pt wrz 20, 2013 19:31 pm

normalne bilety. co Ty myslisz że oni wszystko wyprzedali? :) na każdym fmf ostatnie rzędy zawsze pustkami świeciły..
#FUCKVINYL

hp_gof

#1236 Post autor: hp_gof » pt wrz 20, 2013 20:54 pm

Nie no, bo w pierwszym zdaniu mówią o sprzedaży wejściówek, a w ostatnim piszą, że wszystkie bilety i karnety wyprzedane. Tak jakby wejściówki były czymś innym i gorszym od normalnych biletów. Więc się tylko zastanawiałem na czym miało by to polegać. W końcu ceny są tańsze. Więc może faktycznie chodzi o jakieś ostatnie rzędy dla desperatów.

hp_gof

#1237 Post autor: hp_gof » pt wrz 20, 2013 22:24 pm

Ej, fajne toooooooo! (płytka)

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1238 Post autor: Adam » sob wrz 21, 2013 20:16 pm

toż ma się rozumieć że o to chodzi :) wiesz, lepiej sprzedać te last krzesełka za pół ceny, niż potem kazać, jak co roku, wolontariuszom i obsłudze widowni by na nich siadali i robili sztuczny tłum by na fotach później ładniej wyglądała widownia bez pustych miejsc.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1239 Post autor: Wawrzyniec » sob wrz 21, 2013 20:27 pm

Adam pisze: niż potem kazać, jak co roku, wolontariuszom i obsłudze widowni by na nich siadali i robili sztuczny tłum by na fotach później ładniej wyglądała widownia bez pustych miejsc.
Tak tym kazali siadać, a osobom FOTO-akredytacją to kazali się wynosić i nie zajmować miejsc. Mam nadzieję, że w najgorszym wypadku i w tym roku zostaną jakieś wolne miejsca. Ale nie zapominajmy, że w tym roku też, nie tylko w hucie sa koncerty.
Ostatnio zmieniony sob wrz 21, 2013 20:28 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1240 Post autor: Adam » sob wrz 21, 2013 20:27 pm

cóż, nam nie płacą, im tak :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1241 Post autor: Wawrzyniec » sob wrz 21, 2013 20:38 pm

Naszył mnie pewne przedfestiwalowe przemyślenia: A mianowicie jak ten matrixowy koncert będzie wyglądał? Gdyż raczej niespodzianki, że nagle pojawią się na Festiwalu Rob Dougan, Rage Against the Machine i Marilyn Manson nie ma co liczyć :(
A szkoda, wtedy co niektórzy mogli by wypomnieć Morello, riffy przy "Pacific Rim". :wink:

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1242 Post autor: Tomek » ndz wrz 22, 2013 22:22 pm

hp_gof pisze:Ej, fajne toooooooo! (płytka)
Okładka jest świetna, no bo oparta na logu/plakacie FMF-u (tak, z resztą, jak zeszłoroczna) :) Natomiast zawartość. Strzelam, że oprócz Islandczyka, Lorenca oraz kompozytora Herzoga, cała reszta utworów będzie na licencji Varese?

Fajnie by było mieć takiego suwenira, ale jak sobie poproszą +/- 50 zł to raczej spasuję.
Wawrzyniec pisze:Naszył mnie pewne przedfestiwalowe przemyślenia: A mianowicie jak ten matrixowy koncert będzie wyglądał? Gdyż raczej niespodzianki, że nagle pojawią się na Festiwalu Rob Dougan, Rage Against the Machine i Marilyn Manson nie ma co liczyć :(
Podejrzewam, że wszystkie piosenki/utwory nie-davisowe (typu Manson, Dougan etc.) będą już na ścieżce dźwiękowej samego filmu. Natomiast orkiestra będzie jedynie "dogrywała" oryginalny score.
Obrazek

Templar

#1243 Post autor: Templar » ndz wrz 22, 2013 22:30 pm

Manson się pojawi na końcu i podpali orkiestrę i w ten sposób 6. FMF przejdzie do historii :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1244 Post autor: DanielosVK » ndz wrz 22, 2013 22:37 pm

Podpalić orkiestrę to chyba bardziej Burzuma działka. Manson mógłby wprowadzić nagie tancerki na scenę, albo krwawiące części zwierzęcych ciał. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1245 Post autor: Paweł Stroiński » ndz wrz 22, 2013 23:41 pm

Bitch please, Lady Gaga by wyszła w nich na scenę. Handluj z tym.

ODPOWIEDZ