Hans Zimmer
Re: Hans Zimmer
ma może hejterskie uczulenie na Hansiunia 

Ostatnio zmieniony śr wrz 11, 2013 22:21 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
O złym bracie bliźniaku mówił chyba Wawrzek w kontekście jego starych prac. Chociaż zgodnie z wszelką (moim zdaniem idiotyczną, ale co tam) nomenklaturą, "napuszony Hans" chyba zaczął się WŁAŚNIE od TTRL 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To ja dobrze znam "Złego Brata Bliźniaka", tak samo jak znam "magicznego" i "napuszonego" Zimmera. Te dwa terminy to już Kopra.
Ale to dalej nie tłumaczy jak mamy zrozumieć:

Ale to dalej nie tłumaczy jak mamy zrozumieć:
Tomek pisze:"Time" napisał Hans Zimmer, a "Journey to the Line" jego zły brat bliźniak, tak? Bo już się pogubiłem...

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tomek pije do tego, że jego wolisz Time od Journey to the Line, ponieważ Time to Hans którego lubisz, a Journey to jeszcze "magiczny", czyli taki, za którym nie przepadasz. Innymi słowy, myśli, że twoim zdaniem Time jest lepsze, bo nowsze.
Ale Journey to przecież nie jest magiczny Zimmer - jak dla mnie.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Naprawdę tak to Tomek zrozumiał?
Już pomijam fakt, że "The Thin Red Line" ładnie się puszy i w pewnym sensie ten score wyznacza koniec "magicznego Zimmera". Ale to na marginesie.
Czy jak powiem, że uwielbiam kawior, z czego czerwony bardziej mi smakuje. To znaczy, że nie lubię czarnego kawioru?

Już pomijam fakt, że "The Thin Red Line" ładnie się puszy i w pewnym sensie ten score wyznacza koniec "magicznego Zimmera". Ale to na marginesie.
Czy jak powiem, że uwielbiam kawior, z czego czerwony bardziej mi smakuje. To znaczy, że nie lubię czarnego kawioru?

Paweł, dzięki, lepiej sam bym tego nie wytłumaczyłPaweł Stroiński pisze:Tomek pije do tego, że jego wolisz Time od Journey to the Line, ponieważ Time to Hans którego lubisz, a Journey to jeszcze "magiczny", czyli taki, za którym nie przepadasz. Innymi słowy, myśli, że twoim zdaniem Time jest lepsze, bo nowsze.

Czyli nie myliłem sięWawrzyniec pisze:"The Thin Red Line" ładnie się puszy i w pewnym sensie ten score wyznacza koniec "magicznego Zimmera".

No to, że dyskusje są tu ogólnie-zimmerowe, a jako, że wprowadziłeś te 'podziały' Hansa i napisałeś, że wolisz Time of JttLine, to uznałem, że głównie dlatego, że to nowocześniejszy Zimmer a nie starszy, zresztą Paweł to wyjaśniłWawrzyniec pisze:Hę?Nie rozumiem. Wiem, że pojawiał się na tym forum motyw ze "złym bratem bliźniakiem", ale nie wiem co to ma wspólnego z tą dyskusją?

Bo nie przywiązujesz uwagi do słynnych teorii WawrzkaTemplar pisze:Ja również nie jestem w stanie zrozumieć o co Tomkowi chodzi

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
a wawrzyńcową to już w ogóle.Paweł Stroiński pisze:Błądzić rzeczą ludzką

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Dla (nie)zainteresowanych. Ron Howard kręci teraz film na temat oryginalnej historii, która posłużyła za inspirację dla Moby Dicka Hermanna Melville'a.
Spytałem Hansa i powiedział mi, że NIE będzie robił tego score. Chcieli przy tym pracować razem (Hans na prośbę Howarda byłby w stanie napisać coś bardziej tradycyjnego, pamiętajcie, że gość zrobił kilka klasyków z Hornerem), ale "pracuje nad tym bardzo utalentowany gość i [Ron Howard] obiecał mi, że się w nim nie zakocha", więc można się cieszyć.
Podałem tę informację, by, póki coś się nie zmieni, nie było plotek, że Hans spieprzy kolejny film o morskiej przygodzie (choć ta raczej swashbucklerem nie jest, skończyło się na kanibalizmie wśród łowców wielorybów), bo tego akurat nie robi.
Spytałem Hansa i powiedział mi, że NIE będzie robił tego score. Chcieli przy tym pracować razem (Hans na prośbę Howarda byłby w stanie napisać coś bardziej tradycyjnego, pamiętajcie, że gość zrobił kilka klasyków z Hornerem), ale "pracuje nad tym bardzo utalentowany gość i [Ron Howard] obiecał mi, że się w nim nie zakocha", więc można się cieszyć.
Podałem tę informację, by, póki coś się nie zmieni, nie było plotek, że Hans spieprzy kolejny film o morskiej przygodzie (choć ta raczej swashbucklerem nie jest, skończyło się na kanibalizmie wśród łowców wielorybów), bo tego akurat nie robi.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Po pierwsze: Podział na magicznego i napuszonego Zimmera, to akurat Koper wymyślił. Ja tylko dopracowałem teorię.
Po drugie: Czy "Time" nie może mi się dlatego po prostu bardziej podobać (jest takie określenie?), gdyż po prostu lepiej mi się jego słucha? I "Journey to the Line" dalej wysoko cenię.
Po trzecie: Hans Zimmer obchodzi dzisiaj 56 urodziny! I z tej okazji słucham dzisiaj wyłącznie soundtracków Hansa Zimmera. I w ogóle Alles Gute zum Geburtstag oh du großer Meister

Po drugie: Czy "Time" nie może mi się dlatego po prostu bardziej podobać (jest takie określenie?), gdyż po prostu lepiej mi się jego słucha? I "Journey to the Line" dalej wysoko cenię.
Po trzecie: Hans Zimmer obchodzi dzisiaj 56 urodziny! I z tej okazji słucham dzisiaj wyłącznie soundtracków Hansa Zimmera. I w ogóle Alles Gute zum Geburtstag oh du großer Meister

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tobie się może choćby i utwór z drugiego Madagaskaru bardziej podobać, co nie zmienia faktu, że Journey... bije na głowę Time.Wawrzyniec pisze:Po drugie: Czy "Time" nie może mi się dlatego po prostu bardziej podobać (jest takie określenie?), gdyż po prostu lepiej mi się jego słucha? I "Journey to the Line" dalej wysoko cenię.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
OK, gdyż i tak wiem, że prędzej czy później to ktoś tu wrzuci, więc miejmy to już za sobą. Przy czym specjalnie czekałem, aby nie w dzień solenizanta, który bardzo godnie uczciłem.
OK to macie tutaj kolejny filmik od ekipy, która stworzyła "Star Wars made by Hans Zimmer" i reakcje starego Supermana na muzykę z "Man of Steel". Oj, chyba nie lubią Zimmera, ale pomysłowości nie mogę im odmówić:
http://www.youtube.com/watch?v=kyXS0SEi8WM
OK to macie tutaj kolejny filmik od ekipy, która stworzyła "Star Wars made by Hans Zimmer" i reakcje starego Supermana na muzykę z "Man of Steel". Oj, chyba nie lubią Zimmera, ale pomysłowości nie mogę im odmówić:
Ostatnio zmieniony pt wrz 13, 2013 00:16 am przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
HipokryciWawrzyniec pisze:OK, gdyż i tak wiem, że prędzej czy później to ktoś tu wrzuci, więc miejmy to już za sobą. Przy czym specjalnie czekałem, aby nie w dzień solenizanta, który bardzo godnie uczciłem.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
superWawrzyniec pisze:OK to macie tutaj kolejny filmik od ekipy, która stworzyła "Star Wars made by Hans Zimmer" i reakcje starego Supermana na muzykę z "Man of Steel". Oj, chyba nie lubią Zimmera, ale pomysłowości nie mogę im odmówić: