FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#1171 Post autor: Templar » pt sie 30, 2013 17:41 pm

Ale torbę to se z chęcią wezmę :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1172 Post autor: Adam » pt sie 30, 2013 18:11 pm

będziesz wiózł pociągiem nakrętki jako nadbagaż? :P
NO CD = NO SALE

Templar

#1173 Post autor: Templar » pt sie 30, 2013 18:59 pm

Adam pisze:będziesz wiózł pociągiem nakrętki jako nadbagaż? :P
A bo 50 nakrętek to niby cały plecak zajmuje i 20kg waży? :P

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#1174 Post autor: Michał Turkowski » ndz wrz 01, 2013 18:21 pm

Niestety nie będzie mnie w tym roku na FMF :(

hp_gof

#1175 Post autor: hp_gof » czw wrz 05, 2013 19:22 pm

Na youtubie krążą amatorskie nagrania suit z koncertów z Ghent, konkretnie Zimmer + JNH, a ja znalazłem właśnie nagrania dwóch suit z telewizyjnej relacji z koncertu Howarda w fajnej jakości! Normalnie 11 grudnia zeszłego roku puścili w belgijskiej telewizji op12! Szkoda, że nie ma gdzieś na przysłowiowym chomiku jakiegoś TVripu całości. W każdym razie zimą będę czatował na nagranie tegorocznego koncertu... Aż mi się płakać chce na samą myśl... A gdyby to jeszcze wydali na Blu-rayu! Nie no, takie rzeczy się chyba nie zdarzają :mrgreen: Liczę tylko na to, że jak Kraków dubluje powoli Ghent, to zdubluje i mojego idola... kiedyś ;)
Śnieżka: http://www.youtube.com/watch?v=Tu9MHEBSeAo
Dinozaur: http://www.youtube.com/watch?v=Ay31FPNJ0fs
zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=d3oA3CdZg1I

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1176 Post autor: Tomek » czw wrz 05, 2013 21:20 pm

Śliczne :) Szczególnie "Egg Travels". Widzę, że "Znaki" też tam grali. Niby Osada i Szósty zmysł to też nie byle co, ale szkoda, że w repertuarze FMF nie ma czegoś takiego co by mogło wstrząsnąć i porwać wielką halą Ocynowni (wiecie o czym mówię ;-) .
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1177 Post autor: Adam » czw wrz 05, 2013 21:21 pm

suita z Osady będzie, więc choć tyle :)
NO CD = NO SALE

hp_gof

#1178 Post autor: hp_gof » czw wrz 05, 2013 21:30 pm

Flow Like Water to i ja bym posłuchał. No ale trza się cieszyć z tego co jest. Z drugiej strony sobie myślę, że całkiem ładne nazwiska ściągnęli w tym roku wbrew pozorom. Tyle, że nadal się upieram, że ten JNH słabo wyeksploatowany ;) Plus jestem ciekaw kiedy będzie taka edycja, która sprawi, że WSZYSTKIM kopary opadną. W sensie, że w każdy dzień koncertu wielkie nazwisko, ale takie WIELKIE WIELKIE ;) Ważne, że Kraków na muzyczno-filmowej mapie Europy już jest całkiem wysoko, więc trza trzymać kciuki i prezentować się co roku, żeby organizatorzy nie stracili wiary ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1179 Post autor: Wawrzyniec » czw wrz 05, 2013 23:31 pm

hp_gof pisze:Tyle, że nadal się upieram, że ten JNH słabo wyeksploatowany ;) Plus jestem ciekaw kiedy będzie taka edycja, która sprawi, że WSZYSTKIM kopary opadną. W sensie, że w każdy dzień koncertu wielkie nazwisko, ale takie WIELKIE WIELKIE ;)
Kiedy przelejesz na konto Festiwalu, parę milionów Euro. :wink:

A w sumie koncert Hisaishiego to było i WIELKI nazwisko, WIELKIE wydarzenie i z tego co pamiętam to WSZYSTKIM się podobało. Fakt, ale to był tylko jeden dzień. Gdyż "Piraci z Karaibów" tylko mi się podobali, na grach nie byli wszyscy, a na "Czasie Honoru" więcej sobie pojechała i mnie się nie podobało. Tak przynajmniej było dwa lata temu. Ale Hisaishi WSZYSTKIM się podobał.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1180 Post autor: hp_gof » ndz wrz 08, 2013 22:18 pm

Robert Piaskowski umieścił w komentarzu na profilu Abla nazwy utworów, które zagrają:
Abel has prepared special suites from: W.E.(Evgeni’s Waltz,Dance For Me Wallis, Abdication); Escape from Tomorrow – Gates of tomorrow, The Grand Finale)
Single Man / Samotny mężczyzna (Sunset, Stillness of the Mind). 28th of September, Arcelor Mittal Tinning Plant, National Orchestra of The Polish Radio under Gavin Greeneway baton.

Trochę jestem zawiedziony Single Manem, a konkretnie, że wybrali Sunset, a nie jakiś inny utwór zamiast niego. EoT idealnie jak sobie wyobrażałem, WE standardowo - też do przewidzenia. Generalnie sporo Ablowi na koncercie czasu poświęcą :) Wszystkie utwory trwają w kupie 24 minuty, ale pewnie Abel to wszystko poskraca i poskleja w suity, bo w końcu od początku o suitach była tu mowa i się zmieszczą w 15 minutach. Niech zgadnę, pewnie będą każdego kompozytora z osobna zapowiadać i wyliczać listę ich osiągnięć :mrgreen: Mogliby te peany zastąpić muzyką, naprawdę nie trzeba tych ludzi nam przedstawiać :mrgreen:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1181 Post autor: DanielosVK » ndz wrz 08, 2013 22:20 pm

Nie ma "Fireworks", nie ma imprezy. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1182 Post autor: Tomek » ndz wrz 08, 2013 22:22 pm

Myślę, że wystarczy. Aczkolwiek chciałbym usłyszeć np. nie wydaną po dziś dzień bardzo dobrą "Terrę".
Obrazek

hp_gof

#1183 Post autor: hp_gof » ndz wrz 08, 2013 22:23 pm

Ciebie i tak nie będzie, więc nie marudź :mrgreen: Narażasz organizatorów na dodatkowe koszty - chór chłopięcy musieliby specjalnie sprowadzić :P A dzieci o tej porze to powinny spać!

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1184 Post autor: Adam » ndz wrz 08, 2013 22:23 pm

ostatnie 3 zdania HPka nie są prawdą. będzie ciut inaczej z tego co udało mi się dowiedzieć :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1185 Post autor: Tomek » ndz wrz 08, 2013 22:26 pm

hp_gof pisze:Ciebie i tak nie będzie, więc nie marudź :mrgreen: Narażasz organizatorów na dodatkowe koszty - chór chłopięcy musieliby specjalnie sprowadzić :P A dzieci o tej porze to powinny spać!
A gdzie to przeczytałeś, że mnie nie będzie? Chyba mnie z Turkiem pomyliłeś.
Obrazek

ODPOWIEDZ