Wielka dysputa o re-recordingach (przeniesione z innego tematu)
Re: Wielka dysputa o re-recordingach (przeniesione z innego
no i o to chodziło. ALE jak tylko w LA spadną z piedestałów i obniżą żądania, to nikt nie będzie jeździł do żadnych prażan. zresztą to samo jest w Japonii i Chinach - sporo kompozytorów regularnie przyjeżdża nagrywać do nas. skosni akurat upodobali sobie polskę, a usa czechy/słowację.
#FUCKVINYL
Albo europejskie orkiestry po prostu psują rynek pracy i pracują za minimalne stawki

- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Ani do Bratysławy, ani do LondynuAdam pisze:no i o to chodziło. ALE jak tylko w LA spadną z piedestałów i obniżą żądania, to nikt nie będzie jeździł do żadnych prażan. zresztą to samo jest w Japonii i Chinach - sporo kompozytorów regularnie przyjeżdża nagrywać do nas. skosni akurat upodobali sobie polskę.

Bo będę mieli na swoim podwórku, to po co się trzaskać przez Ocean.
Ale widzicie że nasze europejskie orkiestry niczym nie ustępują tym przereklamowanym nieco moim zdaniem grajkom z USA.
prawda jest taka że nagrywa się tam gdzie jest taniej i jednoczesnie w miarę na tym samym poziomie - stąd Polska czy Czechy/Słowacja. I jeśli tak jest, to się tam nagrywa.
jak jest tylko taniej ale poziom jest słabszy, to się nie nagrywa, tylko robi w LA. Amerykanie sami sobie są winni - związkowcy tam są kopią naszych górników czy pielęgniarek co potrafią tylko pyszczyć i krzyczeć bóg wie jakie stawki. Dlatego od 10 lat są tak dramatycznie olewani. Zejdą z cen (wątpię), to wszystko wróci do starej normy. Bo na razie, jak napisał Broxton i on w tym siedzi i wie - w LA sobie krzyczą kolosalne pieniądze i to jest paranoja i skandal. Cóż, "związkoffcy" jak u nas
jak jest tylko taniej ale poziom jest słabszy, to się nie nagrywa, tylko robi w LA. Amerykanie sami sobie są winni - związkowcy tam są kopią naszych górników czy pielęgniarek co potrafią tylko pyszczyć i krzyczeć bóg wie jakie stawki. Dlatego od 10 lat są tak dramatycznie olewani. Zejdą z cen (wątpię), to wszystko wróci do starej normy. Bo na razie, jak napisał Broxton i on w tym siedzi i wie - w LA sobie krzyczą kolosalne pieniądze i to jest paranoja i skandal. Cóż, "związkoffcy" jak u nas

#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Poza tym federacja tamtejszych muzyków domaga się zawsze uwzględniania każdego muzyka biorącego udział w nagraniach i dzielenia przychodów z ewentualnych albumów i na nich. Federacja ma tam więcej do powiedzenia w tych sprawach niż jakiś wydawca, więc nie dziwne, że lecą nawet do Boliwii nagrywać byleby tej całej papirologii nie przerabiać.

no to jest kolejny aspekt - obskoczyli się tantiemami normalnie jak u nas PSL stołkami po agencjach rolnictwa 

#FUCKVINYL
coś nowego od Silvy tylko dla Turka:

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Yyy... To się zapowiada dziwnie. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Przecież ja tego kijem nie dotknę, ile mogę tłumaczyć że składanki to tylko wybrane przesłuchuje, bo KOMPLETNE re-reci to zupełnie co innego
Nie wiem Adam komu tym razem chcesz wbić szpilę, tym bardziej że Prażanie nie mają z tym nic wspólnego

Nie wiem Adam komu tym razem chcesz wbić szpilę, tym bardziej że Prażanie nie mają z tym nic wspólnego

ee a czy ja coś pisałem o Prażanach? 

#FUCKVINYL
Silva i Prażanie (plus te London Musicworks do pomocy), muszę przyznać, schodzą na psy... To co ostatnio produkują to skoki totalne na komerchę - muzyka z trylogii Transformers, serii Zmierzch, teraz Iron Man. Dodatkowo na siłę kolejne składanki związane z Władcą pierścieni/Hobbitem, okropna składanka dokonań Shore'a... A kiedyś robili takie ciekawe wydawnictwa.