James Horner
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Re: James Horner
jeżeli chodzi o Titanica Hornera ocena moze być tylko jedna . Geniusz
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Nie znam, napis na PWfilold pisze:Ostatnio na ulubionym forum Grzesia się walał jakiś expanded

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:

Przesłuchałem sobie wczoraj "Apocalypto". W sumie to ten score chyba słuchałem wcześniej tylko raz, a potem widząc te mocno nieprzychylne i ostre recenzje z tą od Babucha na czele, to jakoś nie miałem odwagi, ani chęci do niego wracać.
I w sumie tak sobie słucham tej muzyki, wiadomo jakoś nie powaliła mnie z zachwytu, ale też nie czułem się, że mam do czynienia aż z takim dnem, mułem, padliną, jak to miewano określać ten score. Wiadomo nie jest to jakiś orkiestrowy Horner, nigdy taki nie miał być, ale swój klimat to ma.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
ta , czesto wracam do tego Hornera i też nie rozumiem aż takiej wielkiej krytyki , solidne 3 

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Będą z ciebie ludzieWawrzyniec pisze:wiadomo jakoś nie powaliła mnie z zachwytu, ale też nie czułem się, że mam do czynienia aż z takim dnem, mułem, padliną, jak to miewano określać ten score. Wiadomo nie jest to jakiś orkiestrowy Horner, nigdy taki nie miał być, ale swój klimat to ma.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Hej właśnie mi tu gra taki film z muzą Roja All The Kings Men, komu on zaiwanił główny temat, bo sobie za Chiny ludowe przypomnieć nie mogę?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
czteropłytowe Titanic’ki (jak to napisać w ogóle poprawnie?
) walają się w sklepach po cztery dychy, czas na zakupy, jeśli ktoś jeszcze nie przepłacił 

Hornerowi na Imdb wskoczył nowy film Annauda "Wolf Totem", premiera w 2014:
Więcej o tej produkcji:
http://variety.com/2013/biz/news/direct ... 200483985/
Więcej o tej produkcji:
http://variety.com/2013/biz/news/direct ... 200483985/
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ciekawe, ale czy Horner tam będzie to chyba jeszcze nie przesądzone.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Przyczyny absencji Roya przy spodziewanych projektach, które jak dla mnie wyglądają bardzo wiarygodnie:
"Ender's Game": By decision of the producers, all the post-production team was changed at the last minute, including the composer.
"Romeo & Juliet" It's a score rejected. Was recorded on december. According to a friend who was in the recording say it's a masterpiece. After a disappointing first pass, the movie suffered numerous re-edits. Producers Horner asked to re-compose another score other than the first, but this he refused it outright insulting the producers.
"Spiderman 2". Producers want a "modern sound and intellectual", like Batman or Men of Steel.
"Ender's Game": By decision of the producers, all the post-production team was changed at the last minute, including the composer.
"Romeo & Juliet" It's a score rejected. Was recorded on december. According to a friend who was in the recording say it's a masterpiece. After a disappointing first pass, the movie suffered numerous re-edits. Producers Horner asked to re-compose another score other than the first, but this he refused it outright insulting the producers.
"Spiderman 2". Producers want a "modern sound and intellectual", like Batman or Men of Steel.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Z tego, co mi wiadomo na temat Spidermana, Webb chciał go także przy jedynce, ale Hans odmówił, bo robił TDKR.
Ale Horner "obrażając producentów, odmówił napisania muzyki od nowa". Czemu mnie to nie dziwi?
Ale Horner "obrażając producentów, odmówił napisania muzyki od nowa". Czemu mnie to nie dziwi?

- bartex9
- Spec od additional music
Chcę żeby to wyciekło gdzieś do sieci!Mystery pisze:"Romeo & Juliet" It's a score rejected. Was recorded on december. According to a friend who was in the recording say it's a masterpiece. After a disappointing first pass, the movie suffered numerous re-edits. Producers Horner asked to re-compose another score other than the first, but this he refused it outright insulting the producers.
Mało znany, ale dobry i całkiem kreatywny Horner. Takie połączenia etniki i elektroniki w dodatku przy prawie całkowitym braku ilustracyjności świetnie się słucha. Polecam.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
bo jeszcze wtedy nie miał z czego rżnąćKaonashi pisze:świetnie się słucha.

#FUCKVINYL