Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

Re: Hans Zimmer

#706 Post autor: Paweł Stroiński » śr lip 17, 2013 15:11 pm

Lebo od lat nic w Hollywood przynajmniej nie zrobił.

hp_gof

#707 Post autor: hp_gof » sob lip 20, 2013 11:08 am

Wawrzyniec pisze:
Dan Brown's Inferno is headed to theaters in 2015 with Ron Howard directing and Tom Hanks again playing Robert Langdon!
... and Hans Zimmer again composing the score. :)
W sumie to z tej całej serii, to właśnie najbardziej muzykę lubię. Do 2015 roku jeszcze sporo czasu. Ale jednocześnie to chyba pewny znak, że z "Dark Tower" całkowicie przepadło i nie ma już nadziei. :(
A co z "Lost Symbol"? Tego nie ekranizują?

PS. Jestem ciekaw czy Zimmer zostanie kompozytorem roku... 8) Ilość projektów by na to wskazywała, zostaje tylko ocenić jakość ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#708 Post autor: Koper » sob lip 20, 2013 12:39 pm

2013?
Na razie w sumie poza nim i Morricone nie przychodzą mi do głowy inni kandydaci, bo Desplat coś nic nie wypuścił ostatnio a dużą ilość robi też Beltrami, ale na takim poziomie, że szkoda gadać. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#709 Post autor: Paweł Stroiński » sob lip 20, 2013 12:55 pm

hp_gof pisze:
Wawrzyniec pisze:
Dan Brown's Inferno is headed to theaters in 2015 with Ron Howard directing and Tom Hanks again playing Robert Langdon!
... and Hans Zimmer again composing the score. :)
W sumie to z tej całej serii, to właśnie najbardziej muzykę lubię. Do 2015 roku jeszcze sporo czasu. Ale jednocześnie to chyba pewny znak, że z "Dark Tower" całkowicie przepadło i nie ma już nadziei. :(
A co z "Lost Symbol"? Tego nie ekranizują?

PS. Jestem ciekaw czy Zimmer zostanie kompozytorem roku... 8) Ilość projektów by na to wskazywała, zostaje tylko ocenić jakość ;)
Wychodzi na sytuację jak z serią o Jacku Ryanie. Przez jakiś czas przygotowywano do adaptacji Kardynała z Kremla (świetna książka, jedna z najlepszych, czystej wody thriller szpiegowski), opowiadającego o wyciąganiu z Moskwy agenta, należącego do najwyższych władz państwowych (kryptonim Kardynał). Obok Forda miał zagrać... William Shatner. Dzięki Bogu jednak zdecydowano się na Stan zagrożenia.

Tutaj pominięto przygotowywany Zaginiony symbol i przerzucono się na Inferno. Ciekawe, że jednak Howard zdecydował się na reżyserię, bo Zaginiony symbol był już na poziomie szukania reżysera, czego Howard robić nie chciał.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#710 Post autor: Wawrzyniec » sob lip 20, 2013 16:49 pm

Słyszałem, że podobno "Zaginiony Symbol" nawet ja na standardy Browna jest zbyt grafomański i raczej mało kto płacze, że podczas ekranizacji go pominą.

A co do kompozytora roku 2013, to sam nie wiem czy bym nie wolał, aby w tym roku pozwolić przeczekać rok, aby potem dać mu za 2014. 8) Gdyż wątpię, aby ktoś poza mną chciał, aby Zimmer jak Desplat pod rząd ten zaszczytny tytuł otrzymywał. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#711 Post autor: DanielosVK » sob lip 20, 2013 17:15 pm

Tym bardziej, że w 2013 nie ma za bardzo za co dać mu ten tytuł. :)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

hp_gof

#712 Post autor: hp_gof » ndz lip 21, 2013 13:59 pm

Wawrzyniec pisze:Gdyż wątpię, aby ktoś poza mną chciał, aby Zimmer jak Desplat pod rząd ten zaszczytny tytuł otrzymywał. :)
Ja bardzo chcę, żeby Desplat co roku ten tytuł otrzymywał :P Również w tym roku i w następnym, i w kolejnym... :P Także Hansu musi się solidnie postarać, bo konkurencja nie śpi ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#713 Post autor: Wawrzyniec » ndz lip 21, 2013 14:27 pm

Właśnie w tym roku na razie śpi. Pomijając już fakt, że to wyjątkowo cienki rok w muzyce filmowej. Ale na razie to coś mało się dzieje. A Ci co mają najwięcej projektów jak Beltrami, serwuję strasznie ciężkostrawne dania.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#714 Post autor: DanielosVK » ndz lip 21, 2013 14:51 pm

Póki co, to w tym roku wszyscy śpią, nie licząc kilku pojedynczych score'ów. Znając życie, wszystko co najlepsze wypłynie pod koniec.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#715 Post autor: bladerunner22 » ndz lip 21, 2013 15:33 pm

Wawrzyniec pisze:Słyszałem, że podobno "Zaginiony Symbol" nawet ja na standardy Browna jest zbyt grafomański i raczej mało kto płacze, że podczas ekranizacji go pominą.

)
mimo wielu naciąganych faktów , pewnej dozy powtarzalności, i trącącym myszką zakończeniem to świetna książka naprawdę . Polecam każdemu 8) . Jedna z lepszych jakie czytałem w ciągu ostatnich dwóch lat :) .

Więc ja czekam na ekranizacje , w końcu :) .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

hp_gof

#716 Post autor: hp_gof » pn lip 22, 2013 07:16 am

Wawrzyniec pisze:Właśnie w tym roku na razie śpi. Pomijając już fakt, że to wyjątkowo cienki rok w muzyce filmowej. Ale na razie to coś mało się dzieje. A Ci co mają najwięcej projektów jak Beltrami, serwuję strasznie ciężkostrawne dania.
A ja myślę, że nie śpi, tylko USYPIA naszą czujność i komponuje w tajemnicy wyzbywając się wszelkiego PRu :mrgreen: , a wszystko wypłynie masowo pod koniec roku, jak i w przyszłym roku ;)
Co roku mówicie, że to cienki rok w muzyce filmowej. Ale zawsze tak jest, że najmocniejszy jest sezon nagród.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#717 Post autor: Koper » pn lip 22, 2013 17:08 pm

Wawrzyniec pisze:A Ci co mają najwięcej projektów jak Beltrami, serwuję strasznie ciężkostrawne dania.
nie tyle ciężkostrawne co zwyczajnie niesmaczne i byle jak upichcone. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#718 Post autor: Mystery » śr lip 24, 2013 11:44 am

Nie dawno pojawił się zwiastun 12 Years A Slave, już tu poleciała Incepcja i Cienka Czerwona Linia :P
http://www.youtube.com/watch?v=NYYtS9KSWNg

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#719 Post autor: Kaonashi » śr lip 24, 2013 11:48 am

Wawrzyniec pisze:Wiem, wiem wrzucanie trailerów do działów niefilmowych jest zakazane pod groźbą bana, ale to sytuacja wyjątkowa. Gdyż ten trailer jakby uświadamia nas jak może wyglądać przyszły score:

http://www.youtube.com/watch?v=NYYtS9KS ... r_embedded
:P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#720 Post autor: Krelian » śr lip 24, 2013 22:49 pm

Mystery pisze:Nie dawno pojawił się zwiastun 12 Years A Slave, już tu poleciała Incepcja i Cienka Czerwona Linia :P
http://www.youtube.com/watch?v=NYYtS9KSWNg
ale gdzie tu Incepcja ? ja słyszę tylko przytoczoną muzykę z Cienkiej czerwonej linii, chyba że mam coś nie tak z uszami i to coś NOWEGO :mrgreen:

ODPOWIEDZ