CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

#1156 Post autor: Adam » czw cze 20, 2013 19:14 pm

Gandolfiniemu się dziś niestety zmarło, a tak się jakoś złożyło (wtf?) że dokładnie tydzień temu akurat skończyłem po 2 msc męczyć Rodzine Soprano. nie oglądałem nigdy tego serialu, ale po obejrzeniu teraz wszystkiego nie bardzo rozumiem aż takie zachwyty nad nim... ok, rola Tony'ego to wybitny geniusz. Ale sporo rzeczy nie przekonywało mnie - a może za późno go obejrzałem, a serial zestarzał się.. te komórki, archaiczne kompy, ciuchy... nie obejrzałbym drugi raz - a na pewno nie wszystkich 6 sezonów bo tego jest za dużo i nawet gra Gandolfiniego by mnie do tego nie skusiła. także całościowo to ogólnie jestem zawiedziony.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1157 Post autor: Mystery » czw cze 20, 2013 19:51 pm

A dopiero co "Rodzina Soprano" po raz kolejny została wybrana najlepszym serialem :wink:
http://www.filmweb.pl/news/%22Rodzina+S ... %B3w-96195

Dla mnie Sopranos, wraz z Six Feet Under i The Wire, chyba już zawsze będą stanowiły wielką trójcę najwybitniejszych seriali wszech czasów i jakby nie wiem jak znakomite były ówczesne seriale (Mad Men, Breaking Bad czy Boardwalk Empire) to są one jednak nieosiągalne dla tamtego poziomu. A pierwsze sezony Sopranos rzeczywiście trącą myszką i myślę, że tak samo ciężko mi by się je oglądało jak pierwsze sezony Przyjaciół czy Bundych :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1158 Post autor: Adam » czw cze 20, 2013 19:54 pm

no właśnie, ale nie wiem czy aby tylko pierwsze :P serial kręcili 8 lat a przez 6 sezonów wszyscy chodzą w tych samych śmiesznych ciuchach i dresach :P postęp to tam widać tylko w tym jak Meadow i AJ dorastali :P kompy jakie były takie były, to samo z komórkami i tą badziewną motorollą z klapką :P ten serial obejrzałem do końca tylko dla Gandolfiniego w zasadzie... gdyby nie on, to bym zakończył po pierwszym czy 2 sezonie.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1159 Post autor: kiedyśgrześ » wt lip 02, 2013 22:55 pm

Hej Koper, jak temu facetowi ze Zbrodni Czasu udało się zabić jedną babę dwa razy, bo nie daje mi to spokoju :?: :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1160 Post autor: Kaonashi » śr lip 03, 2013 14:43 pm

A ja mam inne pytanie. Oglądał ktoś Hua Mulan :?: Główna bohaterka przebiera się za mężczyznę - tak naprawdę nakłada tylko zbroję. I nikt za nic w świecie nie jest w stanie poznać że to kobieta :roll: Żeby chociaż ona wyglądała jak Hilary Swank w Nie czas na łzy, a nie jak tutaj. Wygląda jak kobieta - uroda, długie włosy, mówi jak kobieta, zachowuje się jak kobieta i za Chiny cesarskie nikt nie jest w stanie stwierdzić, że to NIE JEST FACET. Jedyne dwa określenia jakie nasuwają mi się to LOL i WTF :roll:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1161 Post autor: Paweł Stroiński » śr lip 03, 2013 15:30 pm

To Disney to lepiej załatwił, co? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1162 Post autor: Kaonashi » śr lip 03, 2013 15:46 pm

Zdecydowanie lepiej. Z resztą nie no, ten film trzeba zobaczyć... Robienie debila z widza w tym aspekcie sięga tam zenitu, naprawdę. Choć sam film jest dobrze zrobiony.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1163 Post autor: Kaonashi » śr lip 03, 2013 15:49 pm

Jest taka scena jak się kąpie w jakimś jeziorku z innymi żołnierzami i pojawia się "suspens", że niby zaraz się mogą się wszyscy dowiedzieć prawdy. Jakby to trzeba było cycków do stwierdzenia, że to kobieta. Zwłaszcza, że wzięli do tej roli ładną i kobiecą aktorkę

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1164 Post autor: Koper » śr lip 03, 2013 19:45 pm

kiedyśgrześ pisze:Hej Koper, jak temu facetowi ze Zbrodni Czasu udało się zabić jedną babę dwa razy, bo nie daje mi to spokoju :?: :P
Hę, konkretnie o co chodzi, czegoś tam nie zrozumiał? Przecież tam wszystko było logiczne :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1165 Post autor: kiedyśgrześ » śr lip 03, 2013 23:23 pm

Co logiczne, co logiczne :P Na początku jest naga baba denatka, do stanu nieżywości doprowadza ją ciąg przypadków od kraksy samochodowej, na końcu jest baba w przebraniu małżonki, ponownie denatka, do stanu nieżywości doprowadza ją ciąg przypadków od kraksy samochodowej. To jest ta sama baba :!: i tak jak dla bohatera to są różne perspektywy czasowe, tak dla baby linia czasu jest bez zmian, gdzieś mnie tam oszukują i nie zauważyłem gdzie, dlatego pytam :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1166 Post autor: Koper » pt lip 05, 2013 18:57 pm

kiedyśgrześ pisze:Co logiczne, co logiczne :P Na początku jest naga baba denatka, do stanu nieżywości doprowadza ją ciąg przypadków od kraksy samochodowej, na końcu jest baba w przebraniu małżonki, ponownie denatka, do stanu nieżywości doprowadza ją ciąg przypadków od kraksy samochodowej. To jest ta sama baba :!: i tak jak dla bohatera to są różne perspektywy czasowe, tak dla baby linia czasu jest bez zmian, gdzieś mnie tam oszukują i nie zauważyłem gdzie, dlatego pytam :P
Nie ma żadnej denatki. O ile pamiętam bohater po którejś z podróży w czasie, wpada na nią i po małej szamotaninie przypadkiem ogłusza, a następnie zdejmuje z niej ubranie by wyglądała tak, jak ją widział jeszcze przed podróżami - czyli na nagą i martwą (choć martwa jeszcze nie była).
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1167 Post autor: kiedyśgrześ » pt lip 05, 2013 22:21 pm

Hej Koper nie zgadzam się z tą interpretacją, była martwa, ale nieważne, świetny filmu, w zasadzie tylko to chciałem napisać tym postem wcześniejszym, że mi się podobało i czekam na kolejne rekomendacje :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1168 Post autor: Koper » sob lip 06, 2013 15:42 pm

Obczaj sobie jakieś koreańskie thrillery. "Chaser" albo "Memories of Murder". "I Saw the Devil" mimo paru nieprawdopodobieństw też daje radę.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1169 Post autor: Wawrzyniec » sob lip 06, 2013 15:51 pm

A ja od reżysera "Chasera" polecam "The Yellow Sea".
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1170 Post autor: Koper » sob lip 06, 2013 16:13 pm

O tym słyszałem, ale nie widziałem jeszcze.
Za to jakby ktoś chciał zobaczyć koreańską odpowiedź na Taken/Leona/Man on Fire to polecam "A-jeo-ssi" (AKA "The Man from Nowhere") - porządny, bezpretensjonalny sensacyjny dramacik z kilkoma fajnie nakręconymi sekwencjami akcji.

ODPOWIEDZ