Ale w filmie masz i hard S-F, i baśniowe schematy. I Kino Nowej Przygody a la lata 80-te, i nowoczesny blockbuster. Może Horner po prostu się dostosował?Marek Łach pisze:Dziwaczny score. W jednym filmie mamy:
- romantycznego Hornera lat 90
- zimmerowy anthem
- fanfarki a la fantasy lat 80
- elektronikę i folklor
- muzykę akcji inspirowaną MV (War)
- muzykę akcji brutalną i amelodyczną (Thanator)
- muzykę akcji przygodową (Quaritch Down)
...
Koncepcja tej ścieżki to dla mnie wielka zagadka. Ja tu widzę jeden wielki burdel, chyba w czasie produkcji Cameron i Horner coś namieszali.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Marudzisz.
Mi to tak za nadto nie przeszkadza, wiadomo, że ta muzyka taka jest, pełna kontrastów, pełna bardzo fajnych momentów, ale też słabszych czy mało oryginalnych. W filmie działa i stylistycznej niespójności nie czuć, a to najważniejsze. Myślę, że Horner zrobił to, czego chciał do poszczególnych scen Cameron. Choć oczywiście jako praca całościowa, rozpatrywana autonomicznie, jest to co najmniej dziwne. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Hmm mi w ogóle nie podobała się koncepcja ilustracji tej sceny - lekki temacik przygodowy mi tam nie pasował, to raz. A dwa, jego oldskulowość jest dla mnie jednak archaiczna, i to w taki sztuczny sposób.
W sumie te dodatkowe utwory z komplita tylko utwierdziły mnie w krytycznej opinii na temat score'u
W sumie te dodatkowe utwory z komplita tylko utwierdziły mnie w krytycznej opinii na temat score'u
Zgadza się i to jest w tej muzyce najfajniejsze, jej różnorodnośćMarek Łach pisze:Dziwaczny score. W jednym filmie mamy:
- zimmerowy anthem
- elektronikę i folklor
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Brak Oscara trochę komplikuje sytuację, ale wciąż twierdzę, że coś wyjdzie, bo już pewnie ktoś nad tym pracuje.Adam Krysiński pisze:uważam że nie wyjdzie rozszerzony oficjal.. tak bym obstawiał zakłady
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
A na co komu taki szajs z sieci?Adam Krysiński pisze:nie tylko brak oskara ale rozpleniające się po necie komplity..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
/agreeMystery Man pisze:Zgadza się i to jest w tej muzyce najfajniejsze, jej różnorodnośćMarek Łach pisze:Dziwaczny score. W jednym filmie mamy:
- zimmerowy anthem
- elektronikę i folklor