HANS ZIMMER - THE LONE RANGER (2013)
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Re: HANS ZIMMER - THE LONE RANGER (2013)
z brucheimerowych filmów piraci 2i 3 , i Pearl Harbor <3 lepsi
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ach tak jak Koper to oczywiście musiał Morricone wyjechać: "Podoba mi się score A i B" na co zawsze Koper znajdzie kontrargument, że Morricone i tak lepsze rzeczy tworzył.Koper pisze:Templarowi to polecam trochę spaghetti westernów Morricone obadać chociażby, a nie podniecać się wszystkim, co nowe.![]()
Zresztą akurat dawny "Lone Ranger" to miał bardzo mało wspólnego z klasycznymi spaghetti westernami.
A gdzie ja się denerwuje? Zresztą poza "Finale" ja nawet tego score'u nie miałem okazji słuchać. Zobaczę film, który jest miażdżony przez krytykę w Stanach, przesłucham score i postaram się merytorycznie podzielić opinią.Koper pisze:A Wawrzkowi tradycyjnie zalecamy meliskę na uspokojenie nerwów.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Hmmm... w takim razie dlaczego w kilku fragmentach Zimmer się Morricone inspiruje, a w jednym utworze cytuje go wprost?Wawrzyniec pisze:Zresztą akurat dawny "Lone Ranger" to miał bardzo mało wspólnego z klasycznymi spaghetti westernami.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
tia, najlepiej położyć się w trumnie odpalić niemal pięćdziesięcioletniego winyla i czekać na nieunikniony koniec, wtfWawrzyniec pisze:Koper pisze:Templarowi to polecam trochę spaghetti westernów Morricone obadać chociażby, a nie podniecać się wszystkim, co nowe.![]()

ps. fajnie, że się Hansikowi udało uniknąć błędów z Rango i tego całego nieznośnego napuszenie, niby pomysł dokładnie taki sam (a jaki miał być

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tak, Wawrzek, bo oczywiście w "Lone Ranger" Zimmer odwołuje się do wszystkich, tylko nie do Morricone.Wawrzyniec pisze:Ach tak jak Koper to oczywiście musiał Morricone wyjechać: "Podoba mi się score A i B" na co zawsze Koper znajdzie kontrargument, że Morricone i tak lepsze rzeczy tworzył.
Zresztą akurat dawny "Lone Ranger" to miał bardzo mało wspólnego z klasycznymi spaghetti westernami.

Pewnie po to, żebym się przypierdolił i żeby Wawrzek mógł się przypierdolić, że się przypierdalam.DanielosVK pisze:Hmmm... w takim razie dlaczego w kilku fragmentach Zimmer się Morricone inspiruje, a w jednym utworze cytuje go wprost?Wawrzyniec pisze:Zresztą akurat dawny "Lone Ranger" to miał bardzo mało wspólnego z klasycznymi spaghetti westernami.

A zamiast Pink Floyd albo Queen lepiej słuchać Biebera, żeby nie wyjść na starą babę?kiedyśgrześ pisze:tia, najlepiej położyć się w trumnie odpalić niemal pięćdziesięcioletniego winyla i czekać na nieunikniony koniec, wtfjak stara baba od rydzyka
![]()

Co do Rydzyka, to Ty znasz się lepiej.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie znam filmu, nie znam score'u, trudno mi polemizować, ale na pewno nie jest to wyłącznie kalka z Morricone.Koper pisze:Pewnie po to, żebym się przypierdolił i żeby Wawrzek mógł się przypierdolić, że się przypierdalam.DanielosVK pisze:Hmmm... w takim razie dlaczego w kilku fragmentach Zimmer się Morricone inspiruje, a w jednym utworze cytuje go wprost?Wawrzyniec pisze:Zresztą akurat dawny "Lone Ranger" to miał bardzo mało wspólnego z klasycznymi spaghetti westernami.
Ale właśnie "Rango" to była parodia westernów, więc można zrozumieć dlaczego tak brzmiał jak brzmiał.Kaonashi pisze:Robotę robi tu głównie "Ride" i "Finale" i to do nich będę wracał. Ten pierwszy nazwałbym ulepszoną wersją tego spapranego motywu z Rango, a o tym drugim wystarczająco już chyba napisano i nie mam zbyt wiele do dodania![]()
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
No nie, jeszcze z Wilhelma Tella, Piratów, Sherlocka i Peacemakera.Wawrzyniec pisze:Nie znam filmu, nie znam score'u, trudno mi polemizować, ale na pewno nie jest to wyłącznie kalka z Morricone.

Fe.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Yhm, ale jednak polemizujesz.Wawrzyniec pisze:Nie znam filmu, nie znam score'u, trudno mi polemizować

a czy ja napisałem, że wyłącznie kalka z Morricone? W którym miejscu tak napisałem?Wawrzyniec pisze:ale na pewno nie jest to wyłącznie kalka z Morricone.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Sami mnie podpuszczacie, a potem ja naiwnie niepotrzebnie daję się wciągać. Przy czym trudno mi tak być całkiem obojętnym i nie zwracać na ten temat uwagi, szczególnie po tym jak usłyszałem "Finale" i po tych na Wasze standardy niezwykle pochlebnych opiniach.
Ale OK, postaram się nie polemizować, choć niczego nie mogę obiecać.
Ale OK, postaram się nie polemizować, choć niczego nie mogę obiecać.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
omgDanielosVK pisze:No nie, jeszcze z Wilhelma Tella, Piratów, Sherlocka i Peacemakera.Wawrzyniec pisze:Nie znam filmu, nie znam score'u, trudno mi polemizować, ale na pewno nie jest to wyłącznie kalka z Morricone.

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
ooo znowu ten Biber, wiele o nim dobrego słyszałem na forum, niech ktoś zapoda jakiegoś fajnego songa w offtopie, bo chyba tylko ja nic nie słyszałemKoper pisze:A zamiast Pink Floyd albo Queen lepiej słuchać Biebera, żeby nie wyjść na starą babę?
Co do Rydzyka, to Ty znasz się lepiej.

No tak, bo wtedy to oczywiście nikt żadnej chujowej muzyki nie tworzył, a teraz nikt nie robi dobrej?Koper pisze:A zamiast Pink Floyd albo Queen lepiej słuchać Biebera, żeby nie wyjść na starą babę?

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
O, następny mistrz interpretacji. Czy ja pisałem, że kiedyś była tylko lepsza muza a teraz to sama kijowa? Tylko, ze znajomość klasyków muzyki z westernu, tak amerykańskiego, jak i włoskiego, tak poważnego, jak i luzackiego sprawia, że jak widzę zestawienie "Lone Ranger" i "geniusz" to nie wiem czy się śmiać, czy płakać.Templar pisze:No tak, bo wtedy to oczywiście nikt żadnej chujowej muzyki nie tworzył, a teraz nikt nie robi dobrej?Narzekasz jak typowy, stary dziad, jak to wszystko kiedyś było lepsze, muzyka lepsza, filmy lepsze, i pewnie jeszcze komuna była lepsza.

Rozumiem, że można się przy "Lone Ranger" dobrze bawić, bo złe to nie jest, ale ani nic tu rewelacyjnego, a już totalnie nic odkrywczego, więc nadmiar entuzjazmu każe popukać się w głowę.

czekajta do niedzieli - ja się wypowiem o Lone Ranger wtedy i będzie http://www.youtube.com/watch?v=KlgFcdZ6u0Q
#FUCKVINYL
Zanim komuś zaczniesz zarzucać brak czytania ze zrozumieniem to sam się naucz poprawnie czytać, gdzie ja napisałem, że "The Lone Ranger" to geniusz?Koper pisze:O, następny mistrz interpretacji. Czy ja pisałem, że kiedyś była tylko lepsza muza a teraz to sama kijowa? Tylko, ze znajomość klasyków muzyki z westernu, tak amerykańskiego, jak i włoskiego, tak poważnego, jak i luzackiego sprawia, że jak widzę zestawienie "Lone Ranger" i "geniusz" to nie wiem czy się śmiać, czy płakać.