HANS ZIMMER - THE LONE RANGER (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: HANS ZIMMER - THE LONE RANGER (2013)

#121 Post autor: Koper » sob cze 29, 2013 19:01 pm

DanielosVK pisze:Też tak uważam. Klipy brzmią cool i może być fun. Zapowiada się lepiej od MoSa. 8)
Szerlok + udawanie przez Hansa Morricone to jest coś czego nie trawię, więc nie wiem, czy dla mnie nawet MoS nie będzie ciekawszy... Z klipów najlepsze "Finale". ;) ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#122 Post autor: Wawrzyniec » sob cze 29, 2013 19:23 pm

Nieprawda. Widzę, że jak mantra Wam to weszło. Powtarzam: Sherlocka i Morricone może w dwóch maksymalnie trzech klipach naprawdę słychać. "Absurdity" jak sama nazwa wskazuje to będzie takie shelockowate granie, ale reszta naprawdę już tak nie brzmi.
A co do obserwacji, to "Home" ma coś z "Time".
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#123 Post autor: Koper » sob cze 29, 2013 19:25 pm

Jaka nieprawda?? Czy ja napisałem, że słuchać to w każdym utworze? Napisałem, że tego nie trawię. Szerloka słyszałem w dwóch-trzech klipach, Ennio w jednym czy dwóch. Aczkolwiek w przekroju całości będzie tego więcej pewnie. Do tego jeszcze dorzucona klasyka (jeśli w filmie tak "cudownie" jak w "Rango" to strach się bać), a poza solowymi wiolonczelami brzmi to "jak zwykle", więc nie mam żadnych pozytywnych oczekiwań względem tego score.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#124 Post autor: Wawrzyniec » sob cze 29, 2013 19:35 pm

Koper pisze: a poza solowymi wiolonczelami brzmi to "jak zwykle", więc nie mam żadnych pozytywnych oczekiwań względem tego score.
To są ponoć skrzypce, tak słyszałem ;) A zresztą ten score nie musi niczego odkrywać. Jak będzie dobre przygodowe granie, to tak jak napisał Babuch, będzie można nawet 4 dać. :D

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#125 Post autor: Paweł Stroiński » sob cze 29, 2013 19:37 pm

Dlaczego całe to forum nie potrafi odróżnić wiolonczeli od skrzypiec?! :mrgreen:

No, miks jest na pewno bardziej naturalny niż w przypadku MoS. Ja tam jestem w stanie rozpoznać, że waltornie to jednak waltornie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#126 Post autor: Koper » sob cze 29, 2013 19:39 pm

Może i skrzypce, nie wiem, słuchałem tych klipów jakoś wczoraj, litości, nie zaśmiecam sobie głowy instrumentacjami w score, które mnie nie interesuje. I tak się cieszcie, że zapamiętałem, że jakieś tam solówki smyczkowe były. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#127 Post autor: Wawrzyniec » sob cze 29, 2013 19:47 pm

Koper pisze:I tak się cieszcie, że zapamiętałem, że jakieś tam solówki smyczkowe były. :D
Aż otworzyłem szampana z tej radości. :P

Additionale jakby co: Zanelli, Rupert Gregson-Williams i Balfe. Wiadomo Verbinski to większa gromada. :)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#128 Post autor: Paweł Stroiński » sob cze 29, 2013 20:08 pm

Tak, z tym że w tym przypadku większą gromadę wywołał raczej Bruckheimer :mrgreen:

Oprócz najwcześniejszych score'ów dla niego (Days of Thunder, Crimson Tide), score'y Hansa dla Bruckheimera to był jeden wielki burdel (z 5-6 osób przy Twierdzy to dopiero początek).

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#129 Post autor: Wawrzyniec » sob cze 29, 2013 23:42 pm

Interesująca wypowiedź odnośnie tego score'u podczas konwersacji na reddit:
"tomsayer89:
Dear Hans,
First time on Reddit after a friend told me about it and couldn't have picked a better time to join. I'm a film composer in the UK and a big fan of a lot of your soundtracks. I actually wrote my Master's dissertation on the use of music in Christopher Nolan's films back in 2012, including at the time Inception, Dark Knight, The Prestige and Batman Begins. I am currently working on a score for a parody western film for my final project and am finding it difficult to avoid cliched writing whilst still responding in an appropriate way to suit the film. With the Lone Ranger, how did you respond to writing a western in a contemporary style whilst still keeping some of the key elements associated with the genre, or were you asked to write something new and inventive?

All the best and thank you for your time.

realhanszimmer:
Rango was the parody of the western, which we did before we did the serious one, which is The Lone Ranger - so in a funny way, we got our parody out of the way first. But ultimately, Lone Ranger gave me the opportunity to go and write a wonderful, old-fashioned western score. I'd love to see your dissertation, because I always find that I can't be objective about my music and I'm always interested to see what other people read into it. And just so you know, there is a plan when I start writing - there is structure, and there is some intellectual framework."

P.S. Sympatyczne wrażenie sprawia ten tomsayer89. :wink:

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#130 Post autor: Ghostek » ndz cze 30, 2013 06:19 am

And just so you know, there is a plan when I start writing - there is structure, and there is some intellectual framework
http://www.youtube.com/watch?v=SNieF3fu7Jo
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#131 Post autor: Adam » ndz cze 30, 2013 09:48 am

Ghostek pisze:
And just so you know, there is a plan when I start writing - there is structure, and there is some intellectual framework
http://www.youtube.com/watch?v=SNieF3fu7Jo
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

score wychodzi już za niecałe 2 dni w mp3 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#132 Post autor: Koper » ndz cze 30, 2013 11:23 am

i znowu będzie wojna na forum. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#133 Post autor: Wawrzyniec » ndz cze 30, 2013 14:23 pm

Wojna będzie jeżeli tylko ktoś sam ją rozpocznie. Ja jestem nastawiony pokojowo.

P.S. Koper, już lepszego cytatu do stopki to znaleźć nie mogłeś? :roll:

Templar

#134 Post autor: Templar » ndz cze 30, 2013 14:23 pm

Adam pisze:score wychodzi już za niecałe 2 dni w mp3 8)
Przecież on już wyszedł 2 dni temu.

Mefisto

#135 Post autor: Mefisto » ndz cze 30, 2013 14:40 pm

I pewnie przesłuchałeś go już 200 razy :P

ODPOWIEDZ