Gry / W co ostatnio graliście?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: GRY / W co ostatnio graliście?

#76 Post autor: Kaonashi » wt cze 11, 2013 10:53 am

O! I teraz jest w porządku :wink:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Templar

Re: Games

#77 Post autor: Templar » wt cze 11, 2013 12:27 pm

Bucholc Krok pisze:Chyba nie widzę najważniejszej dla mnie informacji: czy na nowych konsolach będą działały gry ze starszych modeli?
Obie konsole nie będą miały wstecznej kompatybilności. Za to w przyszłym roku na PS4, a także PS3 i Vicie wystartuje Gaikai, czyli granie w chmurze i będzie można grać w stare gierki, ale nie wiadomo jeszcze jak to będzie z opłatami za tę usługę.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#78 Post autor: lis23 » wt cze 11, 2013 15:24 pm

Fajnie ale nie zapowiedziano ( chyba? ) " Uncharted 4 ", więc nie ma po co kupować nowej konsoli Sony ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#79 Post autor: lis23 » pt cze 14, 2013 00:53 am

Gram sobie obecnie w " Remember Me " i co by tu rzec o tej grze?
już na pierwszy rzut oka widać i czuć, że jest to produkcja francuska, widać też, że stary już silnik UE3 ( choć ciągle ulepszany ) jeszcze na nie jednio stać, gdyż Neo Paryż robi na prawdę duże wrażenie, a zwłaszcza art design i budowa poziomów, wizja jest bardzo szczegółowa i może się podobać graczom.
Gra porównywalna jest do serii " AC " i " PoP " ale dla mnie to taki trochę " Uncharted " ( jeżeli chodzi o game play ), ludzie narzekają, że gra jest liniowa i tunelowa, ale seria " Uncharted " też taka jest i jakoś tam nikt tak nie narzekał ;).
Osobną kwestią jest walka, która nie jest tak oczywista - podczas gry odblokowujemy kolejne tzw. perseny, z których możemy budować własne kombinacje ciosów - im dłuższa kombinacja, tym lepszy efekt, dostępne mamy perseny ofensywne, leczące, itp.
Bolączką gry, oprócz braku swobody jest dosyć krótki czas na przejście gry, ok. 10 h.

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=19241

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Games

#80 Post autor: Bucholc Krok » wt cze 18, 2013 19:45 pm

Templar pisze:Obie konsole nie będą miały wstecznej kompatybilności.
Niespodzianka... :)
Za to w przyszłym roku na PS4, a także PS3 i Vicie wystartuje Gaikai, czyli granie w chmurze i będzie można grać w stare gierki, ale nie wiadomo jeszcze jak to będzie z opłatami za tę usługę.
Czyli zapowiada się cwelowanie.. i tu raczej niespodzianki nie będzie. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#81 Post autor: bladerunner22 » śr cze 19, 2013 14:48 pm

ma ktos pozyczyć Uncharted 3?
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#82 Post autor: lis23 » śr cze 19, 2013 14:52 pm

Ja już pożyczyłem bratu ciotecznemu a sam bym chętnie zagrał ponownie :P
w ogóle, ostatni raz na PS3 grałem chyba w lutym a mam do ukończenia, min. " Resistance 3 ".

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#83 Post autor: Bucholc Krok » śr cze 19, 2013 19:52 pm

Orientuje się ktoś czy Ni No Kuni na DS-a wyszła tylko w Japonii? Jeśli tak to czy planują to wydać też w Europie? Ewentualnie może będzie jakiś "rimejk" na 3DS-a?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#84 Post autor: Adam » śr cze 19, 2013 19:56 pm

pełno tej gry po media marktach widzę...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#85 Post autor: Bucholc Krok » śr cze 19, 2013 19:57 pm

Ale na PS3?

Templar

#86 Post autor: Templar » śr cze 19, 2013 20:27 pm

Na DSa tylko w Japonii, angielska wersja jedynie na PS3. I w kwietniu tego roku Namco oświadczyło, że nie będzie angielskiej wersji na DSa, bo pojawiały się ploty, że po PS3 też i na DSa wydadzą w USA i w Europie.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#87 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 20, 2013 10:51 am

O, to ciekawe, a jaki podali powód? Ze sprzedażą kłopotów raczej by nie mieli. Wydają tysiące jakichś gównianych ni to gier, ni to programów i jakoś się daje. Łajzy.. :?

Co do wersji na PS3. Widział ktoś to dostępne u nas wydanie? To jest nasza wersja (na nasz rynek)? Czy u nas wydali tak samo jak w UK z tym wewnętrznym nadrukiem, czy olali zupełnie?

http://www.mobygames.com/game/ps3/ni-no ... /cover-art

Templar

#88 Post autor: Templar » czw cze 20, 2013 11:23 am

Ja kupiłem sobie kolekcjonerkę, muszę przyznać, że fajne wydanie, ta księga jest świetna. No i u mnie jest ten nadruk, a wersja w sklepie wygląda tak samo, także też chyba jest. Tylko zastanawiam się czy instrukcja taka sama, bo w kolekcjonerce jest osobno zapakowana, ma ponad 100 stron i się ledwo mieści do pudełka z grą.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#89 Post autor: Bucholc Krok » czw cze 20, 2013 11:33 am

Templar pisze:Ja kupiłem sobie kolekcjonerkę, muszę przyznać, że fajne wydanie, ta księga jest świetna.
Które wydanie? Europejskie? Buce znowu olały klientelę z Europy. W USA dostali lepsze wydanie.
No i u mnie jest ten nadruk, a wersja w sklepie wygląda tak samo, także też chyba jest.
Ale osobnej kolekcjonerki na nasz kraj nie było? To pewnie dlatego i nadruk jest. A w zwykłym wydaniu, które jest na nasz rynek (jeśli jest) to pewnie olali.
Tylko zastanawiam się czy instrukcja taka sama, bo w kolekcjonerce jest osobno zapakowana, ma ponad 100 stron i się ledwo mieści do pudełka z grą.
A kto by się tam w to bawił w zwykłym wydaniu. :) Pewnie wyszli z założenia, że klientela powinna się cieszyć, iż w ogóle jest fizyczne wydanie.

Templar

#90 Post autor: Templar » czw cze 20, 2013 11:43 am

Bucholc Krok pisze:Które wydanie? Europejskie? Buce znowu olały klientelę z Europy. W USA dostali lepsze wydanie.
Europejskie, amerykańskie ma jeszcze soundtrack i monetę. Tyle, że obecnie kolekcjonerka w USA kosztuje minimum ok. $300, europejska chodzi na brytyjskim eBayu po jakieś 120 funtów, a mi się udało dorwać na Allegro za 350zł, nówka, w folii. A soundtrack to i tak tylko te wydanie 1CD z wybranymi utworami, a osobno można kupić pełne wydanie na 2CD za 20 euro.
Bucholc Krok pisze:Ale osobnej kolekcjonerki na nasz kraj nie było? To pewnie dlatego i nadruk jest. A w zwykłym wydaniu, które jest na nasz rynek (jeśli jest) to pewnie olali.
Kolekcjonerka też u nas była wydana, opakowanie zarówno kolekcjonerki, jak i też zwykłego wydania jest po angielsku, także nic nie sugeruje, żeby miało się różnić od tego z UK.

ODPOWIEDZ