Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Wyczekiwane score'y

#3046 Post autor: Adam » wt cze 11, 2013 21:05 pm

WHITE HOUSE DOWN - Original Motion Picture Soundtrack

The New Film From Director Roland Emmerich (Independence Day)

Music Composed by Harald Kloser (The Day After Tomorrow, Alien Vs.Predator)

Capitol Policeman John Cale (Channing Tatum) has just been denied his dream job with the Secret Service of protecting President James Sawyer (Jamie Foxx). Not wanting to let down his little girl with the news, he takes her on a tour of the White House, when the complex is overtaken by a heavily armed paramilitary group. Now, with the nation’s government falling into chaos and time running out, it's up to Cale to save the president, his daughter, and the country.

Composer Harald Kloser (The Day After Tomorrow) reunites with director Roland Emmerich for this summer blockbuster.

Columbia Pictures opens WHITE HOUSE DOWN nationwide on June 28.

Varese Sarabande
Catalog # 302 067 210 8
Release Date: 07/23/13
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#3047 Post autor: filold » wt cze 11, 2013 21:09 pm

Aż tak wyczekiwany?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3048 Post autor: Adam » wt cze 11, 2013 21:10 pm

przeze mnie powiedzmy że tak - chętnie przesłucham z marszu, o ile nie uprzedzi mnie ktoś komentem że nie warto.. a Kloser ma ten swój poziom który mi nie przeszkadzał w zasadzie nigdy.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3049 Post autor: Koper » wt cze 11, 2013 21:13 pm

Przecie poza Anonymousem to głównie kupy płodził :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#3050 Post autor: kiedyśgrześ » sob cze 15, 2013 14:36 pm

Obrazek

Marek mi nie chce zamknąć japy, to muszę spytać, co to jest? Ktoś coś wie? Neil Jordan, wampiry te sprawy? Pierwsze słyszę. Płyta wychodzi w lipcu z Silva.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#3051 Post autor: Paweł Stroiński » sob cze 15, 2013 14:43 pm

Wiem tylko tyle, że z projektu wyleciał Fenton bodaj.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#3052 Post autor: kiedyśgrześ » sob cze 15, 2013 14:49 pm

:?: tak samo jak z Wywiadu z wampirem? to oni jeszcze rozmawiają ze sobą w ogóle :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#3053 Post autor: Paweł Stroiński » sob cze 15, 2013 15:01 pm

Bardzo często tak jest :)

Z wyjątkiem jakichś idiotycznych akcji (patrz Ridley i Goldsmith czy Schifrin i Friedkin przy Egzorcyście), bardzo rzadko zdarza się, by po odrzucie ktoś z kimś przestał tak po prostu gadać...

Po drugie, bardzo często zdarza się, że za odrzut nie odpowiada sam reżyser, tylko producenci/studio. Z tego, co mi wiadomo osobiście, zdarzało się nawet (nie pomnę przykładów niestety), że reżyser próbował lobbować u producentów za zachowaniem oryginalnego score w filmie, ale się nie dało.

Co do Ridleya i Goldsmitha, nawet jak Scott osobiście (i publicznie) przyznał się do błędu i przeprosił Jerry'ego za Legendę (a w wersji reżyserskiej przywrócił oryginalny score), to Goldsmith nigdy więcej do niego nie odezwał.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3054 Post autor: Koper » sob cze 15, 2013 20:27 pm

kiedyśgrześ pisze:Obrazek

Marek mi nie chce zamknąć japy, to muszę spytać, co to jest? Ktoś coś wie? Neil Jordan, wampiry te sprawy? Pierwsze słyszę. Płyta wychodzi w lipcu z Silva.
Nowy film Jordana, powrót do tematyki wampirycznej i oby też powrót do formy z "Wywiadu..." i "Towarzystwa..." (chociaż ok, aż tak dobrego filmu się nie spodziewam, ale niech po prostu będzie dobry). Świetna okazja dla Navarrete by zmazać plamy z "Tytanów". :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3055 Post autor: Wawrzyniec » wt cze 18, 2013 11:23 am

W sumie angaż jak najbardziej zrozumiały. Rachel Portman komponuje muzykę do filmu biograficznego o Księżnej Dianie z Naomi Watts w roli głównej.

http://filmmusicreporter.com/2013/06/17 ... els-diana/

Chociaż z tegorocznych projektów Portman to zdecydowanie bardziej interesuje mnie ten do debiutu reżyserskiego Diablo Cody "Paradise".
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#3056 Post autor: Mystery » wt cze 18, 2013 12:41 pm

Mystery pisze:Wawrzyniec pisał, że Despicable Me 2 robi Morgan z Dredda, a tu guzik, znów Pereira:
Obrazek
Cały soundtrack można odsłuchać tu:
http://www.buzzfeed.com/azafar/listen-t ... -2-soundtr

Może sobie później obadam, bo muzykę z pierwszego filmu i promo wspominam dobrze.

Mefisto

#3057 Post autor: Mefisto » śr cze 19, 2013 20:57 pm

Koper pisze:Ald nuda, czyli w sumie typowy Martinez. Poza może 2-3 fragmentami, to nie ma w przypadku scoru Martineza na czym ucha zawiesić. Jak to się odnajdzie w filmie, bez wsparcia większej ilości piosenek, to nie wiem.
Odnajduje się miażdżąco - po prostu mega klimacik. Film lekko nierówny, ale muzyka świetnie go uzupełnia. Taki trans z pogranicza snu i jawy - co jak co, ale w tym Martinez się akurat sprawdza.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3058 Post autor: Wawrzyniec » czw cze 20, 2013 13:18 pm

Mystery pisze:
Mystery pisze:Wawrzyniec pisał, że Despicable Me 2 robi Morgan z Dredda, a tu guzik, znów Pereira:
Obrazek
Cały soundtrack można odsłuchać tu:
http://www.buzzfeed.com/azafar/listen-t ... -2-soundtr

Może sobie później obadam, bo muzykę z pierwszego filmu i promo wspominam dobrze.
Przesłuchałem parę fragmentów, sympatyczne granie. A film pewnie też sobie kiedyś obadam, głównie dla Steve'a Carella. Do tej pory nie wiem jaki akcent ma Gru. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3059 Post autor: Wawrzyniec » czw cze 20, 2013 20:09 pm

OK, skoro Adam może zabrianić forum, projektami za kilka lat, to ja też mam takie samo prawo. A więc mam bardziej gdybanio-pytanie: Jak myślicie kto skomponuje muzykę do "Transcendence" debiutu reżyserskiego wybitnego operatora Wally'ego Pfistera, który tworzył niesamowicie piękne i chłodne zdjęcia do filmów Christophera Nolana?
Jakby co film science fiction z super obsadą i wiadomo Warner i producent wykonawczy Nolan. Czyżby Zimmer wziął dwa wielkie projekty S.F. w jednym roku? Czy też może padnie na Djawadiego, a może Nolan przypomni sobie o starym przyjacielu Julyanie?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#3060 Post autor: Adam » czw cze 20, 2013 20:11 pm

tylko czemu nie zapytasz o to w temacie kompozytora? :) regulamin się kłania :P
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ