Jaka to melodia? ODCINEK 7: Arabian Nights
Re: Jaka to melodia? ODCINEK 7: Arabian Nights
Trevor Jones - Around the World in 80 Days - 1st Class Waltz
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Sorry za spóźnienie, w nagrodę bardziej treściwa podpowiedź 
Owa zagadka to fragment utworu. Muzyka z rosyjskiego miniserialu, na podstawie znanej, wiele razy przekładanej na język filmowy rosyjskiej powieści, jednego z najpopularniejszych rosyjskich kompozytorów muzyki filmowej (którego zagadkę kiedyś już tu zapodawałem), piszących dla największych rosyjskich reżyserów.

Owa zagadka to fragment utworu. Muzyka z rosyjskiego miniserialu, na podstawie znanej, wiele razy przekładanej na język filmowy rosyjskiej powieści, jednego z najpopularniejszych rosyjskich kompozytorów muzyki filmowej (którego zagadkę kiedyś już tu zapodawałem), piszących dla największych rosyjskich reżyserów.
Strzelam:
Edward Artemyev - Doktor Zhivago
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
To by się zgadzało.Kaonashi pisze:Strzelam:
Myślałem, że mamy regulamin taki jak w poprzednich 6 odcinkach. Zresztą, oj tam, uciąłem utwór w połowie, bo nie chciałem was męczyć słabszą drugą częścią, zresztą kto by to znał, to by i tak od razu zgadłSzczypior pisze:Mystery pisze:Owa zagadka to fragment utworu.- zagadka (plik audio) musi być całym utworem.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
To jeszcze dopisze utwór: Seduction
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Podpowiedź 1:
Muzyka z serialu z XXIw. Kompozytor z kraju z krzyżem we fladze.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Podpowiedź 2
...i nie jest to kraj skandynawski. Recenzja innej pracy tego kompozytora jest na filmmusic.pl. Co do serialu, to produkcja niemiecka z bardzo niziutką oceną na imdb. Kompozytor napisał muzykę tylko do dwóch odcinków i tego materiału wystarczyło na soundtrack.Koper pisze:Podpowiedź 1:
Muzyka z serialu z XXIw. Kompozytor z kraju z krzyżem we fladze.
Marcel Barsotti - Liebe Am Fjord - Das Meer der Frauen
Soundtrackcollector podaje jeszcze dwóch gości, ale według Kopra kompozytor jest jeden, więc ich nie podaję.
Soundtrackcollector podaje jeszcze dwóch gości, ale według Kopra kompozytor jest jeden, więc ich nie podaję.
Ostatnio zmieniony wt cze 11, 2013 17:58 pm przez Kaonashi, łącznie zmieniany 1 raz.
Kompletnie nie rozumiem tego obecnego zwyczaju Kopra do "niepotwierdzania" odpowiedzi, ale w związku z tym, że skoro był na forum i nie zapostował tutaj chyba należy uznać moją odpowiedź za poprawną.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Hę? Żaden zwyczaj, po prostu nie zwróciłem uwagi. 
Odpowiedź poprawna oczywiście. Muzyka na albumie jest tylko z dwóch odcinków do których muzykę napisał Szwajcar. Kolejni kompozytorzy to jacyś anonimowi Niemcy, którzy pisali do kolejnych odcinków.

Odpowiedź poprawna oczywiście. Muzyka na albumie jest tylko z dwóch odcinków do których muzykę napisał Szwajcar. Kolejni kompozytorzy to jacyś anonimowi Niemcy, którzy pisali do kolejnych odcinków.
No ostatnich dwóch nie potwierdziłeśKoper pisze:Hę? Żaden zwyczaj, po prostu nie zwróciłem uwagi.![]()

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
W sumie racja. Możecie mu nie uznać.