ABEL KORZENIOWSKI - ROMEO & JULIA (2013)
Re: JAMES HORNER - ROMEO & JULIA (2013)
wątpię żeby facet z FSM sobie ten post wpisał dla jaj
widać że pewnie był jednym z puszczających w kinie na tych pokazach..

#FUCKVINYL
kolejna wypowiedź tego samego gościa: What I do remember hearing was, if we were in an alternate universe, alternate versions of the cues "Too Many Secrets", "Four More Amps" and "Garage Chase", which I thought were one of the best cues for their films, but hearing it in R&J was just weird. By the way, there's a lot more swashbuckling action in this version than in previous R&J adaptations, hence the 90's action Horner sound.
#FUCKVINYL
fajnie ale może by w konkretnym topicu to umieszczać, tzn wlaśnie tuWawrzyniec pisze:I mamy zwiastun do "Horner's Romeo & Juliet":
http://www.youtube.com/watch?v=Y_mdm6Sa ... r_embedded

#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To jakiś serial telweizyjny od BBC? Bo tak to wygląda. 
A Julka z 1968 ładniejsza była i score na 99,99% też, choć oczywiście może Hornerowi coś tam się porządnego uda(ło) wypłodzić.

A Julka z 1968 ładniejsza była i score na 99,99% też, choć oczywiście może Hornerowi coś tam się porządnego uda(ło) wypłodzić.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ale nuda. Zresztą w dzisiejszym kinie odniesieniem powinna być wersja Luhrmanna i wszelkie próby skrajnie tradycjonalistycznego podejścia do tematu muszą wyglądać po prostu śmiesznie. Szekspira powinni kręcić ludzie pokroju Taymor, bo inaczej skończy się na archaicznym odcinaniu kuponów od klasycznych wersji.
Rzeczywiście kiepsko to wygląda, oby James się nie dostosował 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tutaj się akurat jak najbardziej zgadzam. Chociaż aby nie było zbyt kolorowo, to dodać, że "Kupiec wenecki" z Jeremy Ironsem i Alem Pacino z muzyką Pookowej oglądało mi się naprawdę dobrze.Marek Łach pisze:Zresztą w dzisiejszym kinie odniesieniem powinna być wersja Luhrmanna i wszelkie próby skrajnie tradycjonalistycznego podejścia do tematu muszą wyglądać po prostu śmiesznie. Szekspira powinni kręcić ludzie pokroju Taymor, bo inaczej skończy się na archaicznym odcinaniu kuponów od klasycznych wersji.
A jeżeli chodzi o Szekspira to koniecznie polecam "Coriolanusa" Ralpha Fiennesa. To jest kawał mocnego kina, dla prawdziwych twardzieli co się podcierają papierem ściernym. Gorąco polecam.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Koper pisze:No, nie dziwne, przecież jak się widzi trailer to może zainspirować co najwyżej do seppuku. To lepiej niech dyskografię przekleja.Adam pisze:obczaiłem ten trailer Romea - ale kicz, Roy pewnie znów powkleja całą filmografię do tego![]()
Adam pisze:Just screened this (I'm a Film projectionist) and heard Sneakers, Apollo 13 and The Pelican Brief everywhere in the score and it doesn't sound like the original scores cut into a temp track. Sounds like all new score, but heavily influenced by the above three. Horner recorded the score this past December, but it sounds so much like his mid-90's work.
Adam pisze:kolejna wypowiedź tego samego gościa: What I do remember hearing was, if we were in an alternate universe, alternate versions of the cues "Too Many Secrets", "Four More Amps" and "Garage Chase", which I thought were one of the best cues for their films, but hearing it in R&J was just weird. By the way, there's a lot more swashbuckling action in this version than in previous R&J adaptations, hence the 90's action Horner sound.
#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
James Horner - Romeo & Juliet
Można założyć oficjalny temat - dziś ogłoszono, że score wychodzi w Anglii 22.07.2013.
Nie ma jeszcze okładki ani tracklisty.
Nie ma jeszcze okładki ani tracklisty.
Re: James Horner - Romeo & Juliet
Co do daty to nadspodziewanie szybko. Właśnie widzę, że premiera w UK wyznaczono na 26 July.
po tych dokładnych i szczegółowych postach które przeczytałem na fsm, tego gościa co ten film puszczał, nie nastawiam się na za wiele - będzie zżyna, ale będzie fanie się słuchało i wyłapywało kopie 

Ostatnio zmieniony czw lip 11, 2013 21:07 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
O, ban mu się skończył
Wiesz, film poziomem wygląda na zbliżony do Cristiady, więc i po muzie można oczekiwać również czegoś w ten deseń. No, chyba że James dostał jakiegoś nagłego ataku inspiracji samym dziełem Szekspira i wysmażył chociaż jakiś temat godny całej tej historii.

Wiesz, film poziomem wygląda na zbliżony do Cristiady, więc i po muzie można oczekiwać również czegoś w ten deseń. No, chyba że James dostał jakiegoś nagłego ataku inspiracji samym dziełem Szekspira i wysmażył chociaż jakiś temat godny całej tej historii.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
nie, facet wymieniał konkretne tytuły i utwory które są żywcem wstawione w ten film - ze scorów lat 90 ofkors..
a ban mi się skończył w niedziele - zresztą co to za ban, za napisanie prawdy że Maras kasował te tematy które mu pasuje - burdel i pudelek w Guardianach jak był, tak jest dalej jakoś
a ban mi się skończył w niedziele - zresztą co to za ban, za napisanie prawdy że Maras kasował te tematy które mu pasuje - burdel i pudelek w Guardianach jak był, tak jest dalej jakoś

#FUCKVINYL
czułem że coś ściema z tą data wydania - przesunięte już na august.
#FUCKVINYL