Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
W kulturze żydowskiej pochodzenie jest po matce, jakby co. A zresztą nawet nie oto mi chodziło. Djawadi urodził się i wychował w Niemczech. Wiem, że tam obowiązuje prawo krwi, ale w końcu matka Niemka. Zresztą każdy jest tym kim się czuje.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Szkoda tej postawy producentów serialu, w późniejszych tomach są wydarzenia które błagają o wyraźną, potężną i charakterystyczną oprawę muzyczną. Zwłaszcza z Daenerys. Choć i za i na Murze też jest ciekawie.Wawrzyniec pisze: Pewien postęp jest i też mi się podoba, że Ramin zabiera się za aranżacje tematów. Ale ta muzyka nigdy nie będzie brzmiała lepiej. Zawsze będzie taka bezbarwna w filmie. Twórcy nie chcą po prostu muzyki w serialu.
- Wojteł
- John Williams
Adam pisze:a to ciekawe... zawsze uczą że pochodzenie jest po ojcu, no ale Wawrzyniec idoli ze swojej ulubionej stajni zawsze będzie wybraniał
A, no to Chopin był Francuzem
Wawrzyniec pisze:Wiem, że tam obowiązuje prawo krwi, ale w końcu matka Niemka. Zresztą każdy jest tym kim się czuje
Ale prawo ziemi też, z tego co wiem - mam kumpla, który się urodził na terenie Niemiec i ma teraz podwójne obywatelstwo.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
To po prostu inne kawałki nie pasują do tej piosenki, wystarczyło wydać singla, na co komu ten score?Wawrzyniec pisze:Ta piosenka może byłaby fajna, ale nie w kontekście jakim została użyta w serialu i jak się prezentuje w zestawieniu z innymi kawałkami.

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Siedem odcinków później:
Gdzie jest muzyka?!
Gdzie jest muzyka?!
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ej, w tych siedmiu odcinka trochę muzyki było. Wiadomo tyle co kot napłakał, ale nie można powiedzieć, że nie było wcale.
W napisach końcowychqnebra pisze:Siedem odcinków później:
Gdzie jest muzyka?!

- Wojteł
- John Williams
Wawrzyniec lepiej niech powie, czy dla niego działo się w tym odcinku wystarczająco wiele, bo mowił, że od końca pierwszego sezonu nic się nie dzieje.
Odcinek spoko, chociaż mam uwagę do scen akcji - miały zbyt wolne tempo i miejscami napięcie przez to siadało.
Co do muzyki - podobał mi się kawałek, gdy Sam i dzika laska widzą mur. Właśnie czegoś takiego ta scena wymagała, chociaż można by to nieco bardziej rozbudować, ale Ramin poszedł słuszną drogą, stawiając przede wszystkim na harmonię.

Odcinek spoko, chociaż mam uwagę do scen akcji - miały zbyt wolne tempo i miejscami napięcie przez to siadało.
Co do muzyki - podobał mi się kawałek, gdy Sam i dzika laska widzą mur. Właśnie czegoś takiego ta scena wymagała, chociaż można by to nieco bardziej rozbudować, ale Ramin poszedł słuszną drogą, stawiając przede wszystkim na harmonię.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jeszcze nie widziałem odcinka, jak oglądnę to się wypowiem... A może lepiej nie, gdyż i tak to zostanie wycięte.Wojtek pisze:Wawrzyniec lepiej niech powie, czy dla niego działo się w tym odcinku wystarczająco wiele, bo mowił, że od końca pierwszego sezonu nic się nie dzieje.![]()

Właśnie obejrzałem ostatni odcinek, chciałbym coś napisać o nim i się zastanawiałem czy nie zrobić specjalnie nowego tematu w offtopie, ale zaryzykuję i dam tutaj, tylko jako spoiler. Osoby wrażliwe na wulgarny język i ogólnie na teksty gimbazjalne proszę o nieotwieranie spoilera i przejście od razu do następnej części postu, gdzie się wypowiadam o muzyce
A i są tam też mocne spoilery dotyczące fabuły, także jak ktoś nie widział to tym bardziej nie otwierać 
A muzyka, ze scoru to jedynie fajny był kawałek na końcu jak Dario wbija do namiotu Daenerys. Reszta to beznadziejna tapeta, no jeszcze w miarę był ten kawałek, o którym wspomniał Wojtek, ale jednak dałoby się tutaj mimo wszystko zrobić coś lepszego, żeby ukazać to jak potężny był ten mur, który zobaczyli. No i na weselu grali jeszcze fajne rzeczy, ale to nie wiem, kto to skomponował 

Spoiler:

- Wojteł
- John Williams
Spoiler:

Też już widziałem i podpisuje się pod spoilerem Templara
A Djawadiemu to już nawet na napisy końcowe wyczerpały się pomysły

A Djawadiemu to już nawet na napisy końcowe wyczerpały się pomysły

- Wojteł
- John Williams
Mam nadzieję, że Marek tego nie skasuje, bo myślę, ze to świetnie oddaje nastroje po tym odcinku
http://img3.repostuj.pl/20130603225122uid1.gif

A co do ostatniego fragmentu, to Martin jeśli się nie mylę to ma jeszcze 2 lata na napisanie 6. części i 3 lata na napisanie ostatniej, 7. części. Bo jak nie zdąży, to albo nagle serial skończą albo co bardziej prawdopodobne scenarzyści zaczną sami całkowicie wymyślać fabułęWojtek pisze:Mam nadzieję, że Marek tego nie skasuje, bo myślę, ze to świetnie oddaje nastroje po tym odcinku![]()

- Wojteł
- John Williams
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi (dyskusja o score i seri
Albo że Pepper to potomkini Daenerys i dlatego tak wszystkich ogniem naparzała w trójce
Też mnie to ciekawi, jak Martin chce to zrobić, skoro mówi wszystkim, że na 6 część przyjdzie jeszcze poczekać. Szkoda, że zamiast skończyć to, co zaczął, rozmienia się na drobne w projektach pobocznych.

Też mnie to ciekawi, jak Martin chce to zrobić, skoro mówi wszystkim, że na 6 część przyjdzie jeszcze poczekać. Szkoda, że zamiast skończyć to, co zaczął, rozmienia się na drobne w projektach pobocznych.