FilmMusic.pl - co zmienić?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: FilmMusic.pl - co zmienić?
Zastanawiam się nad tym 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale samo zdjęcie jest chyba z okresu, kiedy jeszcze kręcił dobre. A w ogóle avatar to każdego użytkownika prywatna sprawa i prywatny gust, upodobania, które powinno się uszanować. I ja tak czynię.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Trzeba wykupić jakiś karnet, żeby wejść w dział o kompozytorach

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie martw się ja też jakby co mam bana na ten dział i nie wiem co tam się dzieje, mimo że pewnie mój temat o Adrianie Johnstonie tam wylądował.
Oczywiście popieram działania Marka zmierzające do zapewnienie porządku na forum, ale trochę się obawiam, czy niektóre prawa nie są zbyt radykalne.

Oczywiście popieram działania Marka zmierzające do zapewnienie porządku na forum, ale trochę się obawiam, czy niektóre prawa nie są zbyt radykalne.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Mam te same obawy.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Które na przykład?Wawrzyniec pisze:ale trochę się obawiam, czy niektóre prawa nie są zbyt radykalne.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Na razie będziemy testować nowe reguły i zobaczymy, jak sprawdzą się w praniu. Chyba wszyscy wiemy, że to forum nigdy nie było specjalnie opresyjne dla użytkowników, więc bez obaw - nie staniemy się nagle nieludzkimi moderatorami, którzy bez mrugnięcia okiem będą rozdawać bany. Jeśli ktoś przez pomyłkę założy niewłaściwie temat albo zagalopuje się w dyskusji, będziemy przecież na to patrzeć przez palce - czym innym będzie natomiast działanie z premedytacją. Zamierzam konsekwentnie egzekwować przede wszystkim reguły dotyczące treści postów i skończyć z gimbazową, gifową paplaniną.
Jak łatwo się domyślić, regulamin jest wycelowany w głównej mierze w tę grupkę użytkowników, która do powyższego stanu forum przyczyniła się najwydatniej - inni mogą spać spokojnie i liczę na to, że docelowo z forum będzie im się korzystało wygodniej.
Co do zmian w organizacji poszczególnych forów - dążymy do większej przejrzystości i łatwości moderacji. Im mniej bałaganu i wątków rozrośniętych do kilkudziesięciu stron, tym łatwiej będzie utrzymać porządek.
Jak łatwo się domyślić, regulamin jest wycelowany w głównej mierze w tę grupkę użytkowników, która do powyższego stanu forum przyczyniła się najwydatniej - inni mogą spać spokojnie i liczę na to, że docelowo z forum będzie im się korzystało wygodniej.
Co do zmian w organizacji poszczególnych forów - dążymy do większej przejrzystości i łatwości moderacji. Im mniej bałaganu i wątków rozrośniętych do kilkudziesięciu stron, tym łatwiej będzie utrzymać porządek.
skoro znów zmiany to ja uprzejmie prosze, po raz kolejny, o usunięcie moich danych osobowych z nagłówka tematu Startujemy->Nowe zasady, oraz z Inne->Oftop.
#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Zrobione.
dziękuję uprzejmie. pytanie:
jesli post będzie merytoryczny a między kilkoma zdaniami/całej wypowiedzi o scorze po odsłuchaniu płyty będzie na podsumowanie że mistrzunio pozamiatał, lub gdy będzie score roku i podsumuje się wypowiedź o scorze zdaniem że wyżej x tylko niebo, to cały post poleci?Marek Łach pisze:4. Za offtop – ze wszystkimi tego konsekwencjami - będą traktowane posty bez zawartości merytorycznej, w szczególności:
- posty spamerskie z hasłami typu: "Wyjechałem na OIOM", "Wyżej (...) tylko niebo", "Mistrzunio pozamiatał";
#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Zwracam uwagę:
Natomiast co do postów z wielkimi gifami (zwłaszcza tymi "fapującymi") to będziemy bardziej rygorystyczni, bo są one bardziej uciążliwe przy przeglądaniu wątków. Takie posty, nawet jeśli zasadniczo będą w miarę merytoryczne, polecą. Tylko wyjątkowo wartościowe posty będziemy zachowywać (po wyedytowaniu gifów).
Jeśli ktoś napisze sensowny post, który wnosi coś do dyskusji/zawiera rozbudowaną opinię, jednym słowem jest merytoryczny, i tylko skwituje go którymś z powyższych tekstów, to nie widzę potrzeby kasować. Ale post musi być sensowny: jedno-/dwuzdaniowe opinie na poziomie przedszkola z dodatkiem "OIOM" będą kasowane. Pozostawiam to wyczuciu każdego użytkownika, który chce takie teksty wstawiać do swojego postu. Tylko przestrzegam, żeby tej formy wypowiedzi nie nadużywać, bo wtedy będziemy zmuszeni zmienić taktykę.za offtop – ze wszystkimi tego konsekwencjami - będą traktowane posty BEZ ZAWARTOŚCI MERYTORYCZNEJ , w szczególności:
- posty spamerskie z hasłami typu: "Wyjechałem na OIOM", "Wyżej (...) tylko niebo", "Mistrzunio pozamiatał";
Natomiast co do postów z wielkimi gifami (zwłaszcza tymi "fapującymi") to będziemy bardziej rygorystyczni, bo są one bardziej uciążliwe przy przeglądaniu wątków. Takie posty, nawet jeśli zasadniczo będą w miarę merytoryczne, polecą. Tylko wyjątkowo wartościowe posty będziemy zachowywać (po wyedytowaniu gifów).
Na drugiej i trzeciej stronie działu "muzyka z gier komputerowych" jest sporo tematów nie mających nic wspólnego z grami.
- Wojteł
- John Williams
A mi poleciały merytoryczne posty z tematu Iron Mana - pisałem tam o filmie i o tym, jak się score Briana spisywał 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Będą sukcesywnie usuwane lub przenoszone, cierpliwości.Kaonashi pisze:Na drugiej i trzeciej stronie działu "muzyka z gier komputerowych" jest sporo tematów nie mających nic wspólnego z grami.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Jak widzę pojawiły się wątpliwości, gdzie publikować wywiady - czy w wątku ścieżki, czy w wątku kompozytorskim.
W wątku [ścieżki] publikujemy informacje dotyczące bezpośrednio danej ścieżki m.in. wypowiedzi kompozytora na jej temat
Reguła jest chyba dość jasna. Jeśli mamy wywiad/wypowiedź, w którym kompozytor wypowiada się stricte o interesującej nas ścieżce, to możemy go wstawić do wątku tej ścieżki. Jeśli jest to jakaś pojedyncza wypowiedź z wywiadu o szerszej tematyce, proponuję po prostu wrzucić cytat nt. ścieżki do poświęconego jej wątku. Jeśli natomiast mamy wywiad ogólny (o karierze, o współpracy z kimś, o wielu najbliższych planach) to najlepiej wrzucić to do wątku kompozytorskiego.W temacie [kompozytorskim] dopuszczalne jest zamieszczanie:
- ogólnych wywiadów z kompozytorem;