Gram sobie w " Crysisa 3 " i od misji " The Root of All Evil " mam takie oto ... hmmm ... dodatkowe efekty:
http://s1.zmniejszacz.pl/112/crysis3_20 ... 934320.bmp
prawa strona ekranu
mam się tym martwić? - dodam, ze występuje to tylko w tej grze, w innych tytułach jest normalnie, temperatura grafiki po ok. godzinie gry wynosi ok. 70 - 73 stopnie / mierzone w TechPowerUp GPU-Z /
druga sprawa dotyczy internetu; używam przede wszystkim Firefoxa / Mozilla Firefox 22.0 (x86 pl ) / i mam pewne problemy ...
niektóre strony, np. Interia, mają taki problem, że główna strona wchodzi normalnie ale gdy wchodzę w jakiś temat to wczytuje się on długo, są problemy z reklamami po bokach i z nagłówkiem tematu, inne strony, np. fora wczytują się długo, w obu przypadkach pojawiają się u dołu strony takie oto komunikaty: " Oczekiwanie na emisja.adsearch.pl... " lub " Oczekiwanie na adsearch.adkontekst.pl... " lub " oczekiwanie na pl.search.etargentet.com "
te problemy jakby na razie zanikły ale pojawia się inny - otóż, gdy wchodzę na niektóre strony, fora, strona ładuje się dłużej lub bardzo szybko ale w tym samym miejscu u dołu ekranu po lewej stronie, zamiast, np. ' oczekiwanie na połączenie z filmmusic.pl ", ff mieli różne adresy odwiedzanych wcześniej stron - np. gdy wchodzę na nasze forum w dział " Dyskusja na tematy związane z muzyką filmową ", na tym dolnym pasku łączy mnie z ... Naruto.wbijam.pl pierwsza seria .....

ale to tylko, gdy wchodzę na forum z " nowej karty ", gdzie mam dziewięć odnośników do najczęściej odwiedzanych stron - czasami jest też problem z Polygamią.pl, gdzie łączy mnie ze stroną jakiejś gazety, ale po odświeżeniu łączy już poprawnie, jest też problem z forum PCLab. pl, które wczytuje się długo i jest problem z reklamami - z tego co czytałem, część z tych problemów wynika z problemami z serwerami, czy mam się więc czymś martwić?
polecono mi dodatek do Firefoxa: nonscript, ale zastanawiam się, czy nie blokuje on takich stron, jak, np. flash pac man, itp?.