Gry / W co ostatnio graliście?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: Games

#46 Post autor: Templar » pt maja 24, 2013 23:10 pm

lis23 pisze:w jedynce wkurzały mnie te mutanty, mogłoby ich nie być.
A tu się zgadzam. Ale i tak gra jest fajna, szczególnie robiła duże wrażenie w dniu premiery, no dopóki HL2 nie wyszedł kilka miesięcy później :D

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#47 Post autor: lis23 » pt maja 24, 2013 23:17 pm

Hmmm ... ale taki " Crysis " to był jednak " Far Cry ", tylko:

a; był nanoskafander
b: świat był trochę ograniczony

poza tym, były tropiki, pojazdy, strzelanie, sporo broni, więc " Crysis " to taki " Far Cry " do kwadratu i jeżeli C jest nudny, to FC, też ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#48 Post autor: Koper » sob maja 25, 2013 13:25 pm

lis23 pisze:
Templar pisze:No dla mnie dwójka to też najgorsza część FC, ta gra również jest strasznie nudna, w tej grze to największą frajdę to mi sprawiało podpalanie pól i patrzenie jak się ogień roznosi :mrgreen: Trójka i jedynka zdecydowanie najlepsze.
Widzisz, a Koper uważa chyba dwójkę za najlepszą ;)
ja w dwójce lubiłem ten afrykański klimat, psującą się broń i pojazdy, system leczenia oraz rozwalanie posterunków, których obsada się respawnowała ;)
Dokładnie tak jak piszesz + upływ czasu, który można było wykorzystać przy planowaniu akcji - ja zwykle przesypiałem dzień był przeprowadzać je w nocy. W dwójce brakowało mi tylko kilku zwierząt, które są w trójce, bo jak na Afrykę to garstka zebr i antylop to troszkę mało. No i generalnie w Far Cry'ach pewną bolączką jest monotonia jeśli chodzi o przeciwników.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#49 Post autor: lis23 » śr maja 29, 2013 20:33 pm

Gram sobie w " Crysisa 3 " i od misji " The Root of All Evil " mam takie oto ... hmmm ... dodatkowe efekty:

http://s1.zmniejszacz.pl/112/crysis3_20 ... 934320.bmp

prawa strona ekranu
mam się tym martwić? - dodam, ze występuje to tylko w tej grze, w innych tytułach jest normalnie, temperatura grafiki po ok. godzinie gry wynosi ok. 70 - 73 stopnie / mierzone w TechPowerUp GPU-Z /

druga sprawa dotyczy internetu; używam przede wszystkim Firefoxa / Mozilla Firefox 22.0 (x86 pl ) / i mam pewne problemy ...
niektóre strony, np. Interia, mają taki problem, że główna strona wchodzi normalnie ale gdy wchodzę w jakiś temat to wczytuje się on długo, są problemy z reklamami po bokach i z nagłówkiem tematu, inne strony, np. fora wczytują się długo, w obu przypadkach pojawiają się u dołu strony takie oto komunikaty: " Oczekiwanie na emisja.adsearch.pl... " lub " Oczekiwanie na adsearch.adkontekst.pl... " lub " oczekiwanie na pl.search.etargentet.com "
te problemy jakby na razie zanikły ale pojawia się inny - otóż, gdy wchodzę na niektóre strony, fora, strona ładuje się dłużej lub bardzo szybko ale w tym samym miejscu u dołu ekranu po lewej stronie, zamiast, np. ' oczekiwanie na połączenie z filmmusic.pl ", ff mieli różne adresy odwiedzanych wcześniej stron - np. gdy wchodzę na nasze forum w dział " Dyskusja na tematy związane z muzyką filmową ", na tym dolnym pasku łączy mnie z ... Naruto.wbijam.pl pierwsza seria ..... :o ale to tylko, gdy wchodzę na forum z " nowej karty ", gdzie mam dziewięć odnośników do najczęściej odwiedzanych stron - czasami jest też problem z Polygamią.pl, gdzie łączy mnie ze stroną jakiejś gazety, ale po odświeżeniu łączy już poprawnie, jest też problem z forum PCLab. pl, które wczytuje się długo i jest problem z reklamami - z tego co czytałem, część z tych problemów wynika z problemami z serwerami, czy mam się więc czymś martwić?
polecono mi dodatek do Firefoxa: nonscript, ale zastanawiam się, czy nie blokuje on takich stron, jak, np. flash pac man, itp?.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#50 Post autor: Koper » czw maja 30, 2013 22:02 pm

Ja tam nie wiem, bo w "Crysisa 3" nie grałem. A Templar chyba nie na PC grywa?

Z innej beczki: spróbowałem tego waszego BioShocka, ale kompletnie mnie to nie wciągnęło. Dodatkowo mnie zniechęciły mapa i interfejs, no a to "hakowanie" maszyn to w sumie nie wiem co o tym sądzić :P gierka w gierce, ale po co? :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#51 Post autor: lis23 » pt maja 31, 2013 02:04 am

" Bioshock " to przede wszystkim klimat: podwodne miasto i ten cały oldscul,cała ta dbałość o szczegóły, wystrój wnętrz, mapy nie pamiętam, hakowanie było całkiem ok ale najważniejsze są plazmidy, czy jak im tam, dające nam nowe moce i spotkania z Big Tatuśkiem ;).

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#52 Post autor: Koper » pt maja 31, 2013 11:13 am

Jeśli chodzi o Bioshock to jakiejś ponad standardowej dbałości o szczegóły nie zauważyłem. No, może dziesięć lat wstecz to by robiło wrażenie, dziś to nic szczególnego.

Templar

#53 Post autor: Templar » pt maja 31, 2013 13:54 pm

Nowe Humble Bundle z grami Telltale:

http://www.humblebundle.com/weekly

za dowolną kwotę Back to the Future, Sam & Max: Devil’s Playhouse, Wallace & Gromit’s Grand Adventure i jeszcze parę innych. A za jedyne $4,19 także wszystkie epizody The Walking Dead, polecam, świetna gra, za taką cenę to grzech nie brać :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#54 Post autor: Koper » pt maja 31, 2013 15:19 pm

Z jeszcze innej beczki: czy warto się pochylać nad Star Wars: Force Unleashed I lub II? Jedi Outcast był świetne, ale to już wiekowa gra, a chętnie bym sobie mieczem świetlnym pomachał. ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#55 Post autor: lis23 » pt maja 31, 2013 18:22 pm

Koper pisze:Jeśli chodzi o Bioshock to jakiejś ponad standardowej dbałości o szczegóły nie zauważyłem. No, może dziesięć lat wstecz to by robiło wrażenie, dziś to nic szczególnego.
Nie chodziło mi o grafikę jako taką, lecz o dbałość o szczegóły świata przedstawionego; wystrój wnętrz, muzyka, plakaty, jednym słowem, klimat

mam obie części SW FU, są fajne jak na gry akcji.

Templar

#56 Post autor: Templar » pt maja 31, 2013 22:35 pm

Koper pisze:Z jeszcze innej beczki: czy warto się pochylać nad Star Wars: Force Unleashed I lub II? Jedi Outcast był świetne, ale to już wiekowa gra, a chętnie bym sobie mieczem świetlnym pomachał. ;)
Mnie jako fanowi Star Wars, obie części FU się podobają, ale nie jest to jednak poziom Jedi Knight. Do zabawy tylko mieczem świetlnym jest OK ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#57 Post autor: Koper » pt maja 31, 2013 23:02 pm

Templar pisze:Mnie jako fanowi Star Wars, obie części FU się podobają, ale nie jest to jednak poziom Jedi Knight
szkoda :( W świat rycerzy Jedi chętnie bym się przeniósł ale to musiałby być poziom zbliżony do Outcasta. A istnieje jakiś sensowny Terminator w wersji 'growej', pomijając archeologię (czyli "Future Shock" i "SkyNet")? Podobno ostatnie przeniesienie do świata gier Aliensów (bodaj "Colonial Marines" czy jakoś tak) to padaka? Chociaż jakiś fajny Jurassic Park może jest, czy też się skończyło na wtenczas przełomowym pod względem fizyki - Trespasserze? :)

Templar

#58 Post autor: Templar » pt maja 31, 2013 23:21 pm

Koper pisze:szkoda :( W świat rycerzy Jedi chętnie bym się przeniósł ale to musiałby być poziom zbliżony do Outcasta. A istnieje jakiś sensowny Terminator w wersji 'growej', pomijając archeologię (czyli "Future Shock" i "SkyNet")? Podobno ostatnie przeniesienie do świata gier Aliensów (bodaj "Colonial Marines" czy jakoś tak) to padaka? Chociaż jakiś fajny Jurassic Park może jest, czy też się skończyło na wtenczas przełomowym pod względem fizyki - Trespasserze? :)
Z nowych gier to nic ciekawego nie ma, Telltale wydało przygodówkę w świecie Jurassic Park, ale to akurat jest słabe. Z Aliensów też nie ma nic ciekawego, lepiej już sobie AvP 2 odpalić :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#59 Post autor: lis23 » pt maja 31, 2013 23:21 pm

Grałem swego czasu w Jedi Knight ale nie pamiętam, żeby to była jakaś mega gra ... wolę KOTORa ;)
a jak na gry akcji z mieczem świetnym w dłoniach, obie części ST FU są bardzo fajne.

Templar

#60 Post autor: Templar » pt maja 31, 2013 23:23 pm

No proszę Cię, Jedi Knight to świetna seria. Ja najbardziej lubię Jedi Knight II: Jedi Outcast, rewelacyjna gra, zdecydowanie jedna z najlepszych w świecie SW, FU to jednak w żaden sposób się do niej nie umywają

ODPOWIEDZ