Czy to ten koleś, którego interpretacje "battle of the hoth" wklejał kiedyś muadibb?kiedyśgrześ pisze:Dal fanów Gwiezdnych Wojen, Charles Gerhardt, zarówno interpretacje jak i jakość dźwięku z innej galaktyki, to nie Prażanie
Williams in Concert!
- Wojteł
- John Williams
Re: Williams in Concert!
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
W rzeczy samej 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
UWAGA
Poważne pytanie, a nie trolling
Czy na jakiejś fanbojskiej stronie Big Johna znajdę kompleksowe info na temat tych jego różnorakich składanek, chodzi mi o konkretne nagrania powtarzające się między różnymi albumami, straciłem nad tym kontrolę trochę i zaczynam kupować ten sam materiał po przepakowaniu, trochę to głupie
Usatysfakcjonowałoby mnie na ten moment kompleksowe info na temat tego album

Ja tego nie mam, może ktoś to ma i tam są wewnątrz wypisane odnośniki do poprzednich realizacji płytowych konkretnych kawałków
Póki co znalazłem tylko szczątkowe info, wiem które kawałki są wprost przeniesione z soundtracków, te mnie nie interesują

Usatysfakcjonowałoby mnie na ten moment kompleksowe info na temat tego album

Ja tego nie mam, może ktoś to ma i tam są wewnątrz wypisane odnośniki do poprzednich realizacji płytowych konkretnych kawałków

Póki co znalazłem tylko szczątkowe info, wiem które kawałki są wprost przeniesione z soundtracków, te mnie nie interesują

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Pośrednio TAK, ale konkretnie, to na których realizacjach płytowych się pojawia, np. Big John nagrał COŚ z Bostonem w tym, a tym roku i NA KTÓRYCH SKŁADNKACH TEN KONKRETNY NUMER ZOSTAŁ UMIESZCONY 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Dzięki
ale już jest jakaś nieścisłość, bo wydaje mi się, że Urodzony Czwartego Lipca to pochodzi z tej płyty, a nie z soundtracku?

ale już jest jakaś nieścisłość, bo wydaje mi się, że Urodzony Czwartego Lipca to pochodzi z tej płyty, a nie z soundtracku?

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Wojteł
- John Williams
A mnie zastanawia, czy Williams wydał w ogóle jakieś płyty, na których dyryguje klasyką z Boston Pops? (pomijając takie składanki, na których jest 5 tematów filmowych, trzy utwory klasyczne i 2 kolędy, bo takich miał kilka). Na YT kiedyś było jego świetne wykonanie Tańca Ognia de Falli właśnie z Boston Pops, ale teraz nigdzie nie idzie tego znaleźć
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
No właśnie kurde jest meksyk i nie namierzyłem żadnej fajnej kompleksowej bazy danych w temacie
Big John Planety Holsta nagrał jeszcze dla Philipsa, całkiem niedawno na to wpadłem, ale nie mam… jeszcze 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Wojteł
- John Williams
Lol, czemu przy planetach podane jest info kto ogarniał syntezatory? Holst chyba ich nie uwzględniał w partyturze

Biorąc pod uwagę, że na YT jeszcze kilka lat temu było video z koncertu z dyrygującym podczas tego kawałka, to tak, jestem dosyć pewien, że to nie był FiedlerSzczypior pisze:Jesteś pewien, że to nie był Fiedler?Wojtek pisze:Na YT kiedyś było jego świetne wykonanie Tańca Ognia de Falli właśnie z Boston Pops, ale teraz nigdzie nie idzie tego znaleźć
http://www.youtube.com/watch?v=FkTmddYtkxA (jeśli o tym mowa)