Ale sama książeczka ma taką samą grafikę jak obi?Adam Krysiński pisze:tak
Japońskie (azjatyckie) wydawnictwa
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Nie. Książeczka ma okładkę taką samą jak wydanie europejskie. Napisałem przecież, że warto kupić płytę dla dźwięku i OBI, a nie dla książeczki. Książeczka ma 16 stron (plus japońska wkładka z tłumaczeniem), dużo zdjęć, nie wiem jak jest w europejskiej - może tak samo.Bucholc Krok pisze:Ale sama książeczka ma taką samą grafikę jak obi?
A OBI jest na cały przód płyty plus tak jak zwykle - brzeg i ze 2 cm z tyłu.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
No to lipa!Althazan pisze:Nie. Książeczka ma okładkę taką samą jak wydanie europejskie.
Napisałem przecież, że warto kupić płytę dla dźwięku i OBI
a nie dla książeczki.
Mnie nie chodziło o książeczkę jako taką, tylko o grafikę na pierwszej stronie.

Hm.. a jest zrobione z grubszego nieco papieru, czy jak zwykle? Mam jedną płytę Kitaro, która ma coś podobnego. Wygląda jak duże obi, ale jest zrobione ni to z papieru ni z plastyku i jest taką jakby okładką/obwolutą dla samego pudełka.A OBI jest na cały przód płyty plus tak jak zwykle - brzeg i ze 2 cm z tyłu.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
hmm nie wiem czy Althazan ma jakiś sprzęt do wyważania gramatury papieruBucholc Krok pisze:Hm.. a jest zrobione z grubszego nieco papieru, czy jak zwykle? Mam jedną płytę Kitaro, która ma coś podobnego. Wygląda jak duże obi, ale jest zrobione ni to z papieru ni z plastyku i jest taką jakby okładką/obwolutą dla samego pudełka.

#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Adam Krysiński pisze:hmm nie wiem czy Althazan ma jakiś sprzęt do wyważania gramatury papieru;-)
A co tu ważyć? Jakie jest obi każdy wie, więc jeśli w tym przypadku jest zrobione z czegoś grubszego to czuć bez żadnych dodatkowych pomiarów..
Adam i jego offtopy.. ciąg dalszyBucholc i jego pytania dociekliwe.. ciąg dalszy:P

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Cały czas myślałem, że obi jest normalne, a książeczka ma okładkę właśnie taką jak widać. Ciekawe.. może Japończycy chcieli zmienić na swoją, a że wydawca się nie zgodził to zrobili takie duże obi. Jakbym nie wiedział, że tak jest i otworzył płytę to bym się bardzo rozczarował..Althazan pisze:Bucholc Krok pisze:No to lipa!
Jak dla kogo.
Trafiłeś na inne płyty tak wydane (z takim dużym obi)?
No to trzeba, cholera, uważać podwójnie z tym obi.Jak zwykle. Papier na okonie jest grubszy.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Są różne OBI - chude, grube, szerokie, wąskie, minimalistyczne, wypasione, no i są też na całą płytę... Po prostu kolejny rodzaj.Bucholc Krok pisze:Ciekawe.. może Japończycy chcieli zmienić na swoją, a że wydawca się nie zgodził to zrobili takie duże obi. Jakbym nie wiedział, że tak jest i otworzył płytę to bym się bardzo rozczarował..
Tak:Trafiłeś na inne płyty tak wydane (z takim dużym obi)?
Thomas Newman - The Green Mile
Niki Reiser - Nowhere In Africa
Hans Zimmer - Pearl Harbor
John Williams - Close Encounters Of The Third Kind (tu OBI jest na cały tył, plus normalnie - brzeg i 2cm przodu)