Brian Reitzell – Hannibal (TV Series)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#1 Post autor: kiedyśgrześ » śr kwie 10, 2013 19:35 pm

Ktoś widział :?: Fajna muza :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Brian Reitzell – Hannibal (TV Series)

#2 Post autor: Adam » śr kwie 10, 2013 19:36 pm

pierwszy odcinek dopiero był. drugi w piątek. muzy prawie nie ma. ale odcinek 1 miażdżył do tego są dość mocne sceny gore jak na taką produkcje (w wersji oryg usa - nie wiem czy to nie jest kat R?). Mads też klasa tylko mnie irytuje że on przez cała karierę w każdym filmie musi mieć dokładnie ten sam fryz :roll:
#FUCKVINYL

Templar

#3 Post autor: Templar » śr kwie 10, 2013 21:01 pm

Pilot fajny, ale zobaczymy jak kolejne odcinki, bo ostatnio The Following też miało zajebisty pilot, a później to już gorzej, ostatnio to już w ogóle WTF :P

Muzyki prawie nic, a to co było to jak dla mnie słabe strasznie, szczególnie na początku jak Graham wbijał do domu.

A tak poza tym to Mikkelsena trochę mało było w pierwszym odcinku, ogólnie OK, bez zachwytu, za to Hugh Dancy jak Graham zajebisty, na samym początku lekko mnie irytował, ale zaraz go polubiłem, w pilocie zdecydowanie najlepiej zagrał ze wszystkich.

Templar

#4 Post autor: Templar » pn kwie 15, 2013 02:59 am

No drugi odcinek tak samo dobry jak pilot, oby cały sezon taki był.

Muzyki więcej niż poprzednio, ale mi się nie podoba, muzyka w czołówce też lipa, zresztą sama czołówka to też średnia. Ale kiedyśgrześ to może sobie sprawdzić, bo on czasem taki typ muzy lubi, także może mu się spodoba :P

No i serial niby nazywa się Hannibal, reklamowali go Mikkelsenem, ale póki co to pierwsze skrzypce gra Hugh Dancy jako Graham, no i całkiem dobrze się spisuje, jak dla mnie najlepsza postać w serialu.

Templar

#5 Post autor: Templar » ndz maja 05, 2013 23:17 pm

No muzy jest nawet całkiem sporo, ambient, który mi się nie podoba, momentami nawet mnie trochę irytuje :P

No to macie parę słów o muzie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#6 Post autor: Adam » ndz maja 26, 2013 13:03 pm

ostatnie 3 odcinki miażdżą - a oprawa audio i wizualna w E07 zasługuje na oskara.
no i jakaś muza się już pojawiła bardziej zauważalna i słyszalna. szkoda że serial tak skończy, ale rzeczywiście jest mocny. za mocny chyba, dla amerykanów tym bardziej - a ostatnie 2 odcinki są momentami obrzydliwe - scenarzysta chyba ma nierówno pod sufitem wymyslając te wiolonczele i totemiki :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#7 Post autor: Adam » pn cze 17, 2013 21:44 pm

za tydzień finał sezonu 8) na szczęście będzie drugi sezon za rok, oficjalnie ogłosili tydzień temu :!: 8) serial z każdym odcinkiem jest coraz bardziej brutalny (wymyślność dekapitacji przechodzi ludzkie pojęcie momentami :P ) ale jst to owiane i podane taką nutką "sztuki"... ; ma lepszy score którego wreszcie słychać i jest go sporo, oraz odcinki są świetne coraz bardziej, co kolejny to lepszy. wielkie brawa za sezon, choć rozumiem że recenzje po pierwszych 2,3 odcinkach były jakie były - okazało się że wystarczyło poczekać na całość :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#8 Post autor: Adam » ndz cze 23, 2013 11:19 am

finał zakończony zaskakująco i po mistrzowsku - i znów sporo super muzy. najmniej brutalny odcinek, a konkretnie to w ogóle bez śmierci.. dramaturgia jak i hiczkoka. chciałbym aby wydali jakiś score z hannibala - była by to fajna ciekawostka, choć wiadomo nie do słuchania dla relaksu. to nbc, będzie 2 sezon, więc może wyjdzie jakiś składak.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#9 Post autor: Mystery » ndz cze 23, 2013 12:34 pm

Po obejrzeniu "House of Cards" właśnie zrobiła mi się wolna luka, którą teraz zastanawiam się czym wypełnić, ale chyba już znalazłem :wink: Najpierw Spacey, teraz Mads, can't wait 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#10 Post autor: Adam » pn cze 24, 2013 21:06 pm

Myster, czekamy :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#11 Post autor: qnebra » wt cze 25, 2013 21:29 pm

Na razie serial się podoba, może to będzie pierwsza seria od trzech lat która mnie chwyci. Muzyki praktycznie nie słychać, działa podskórnie tworząc klimat całej produkcji.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#12 Post autor: Mystery » śr cze 26, 2013 15:15 pm

Pilot błahy i kiepski, co nie dobrze świadczy, bo ten zazwyczaj ma być najlepszy i przykuwać widzów by za tydzień pofatygowali się na kolejny odcinek, ale ponoć się to wszystko rozkręci, choć po poważniejszych serialach od NBC cudów nie oczekuję.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#13 Post autor: Adam » śr cze 26, 2013 19:15 pm

tak, początki były słabe, co potwierdzały recki (wyciągając jednocześnie wniosek że całość jest taka), ale naszczęscie co odcinek jest lepiej.
#FUCKVINYL

Templar

#14 Post autor: Templar » śr cze 26, 2013 19:25 pm

A mi się nie podobało zakończenie, strasznie to rozwlekają. Twórca serialu zaplanował podobno, aż 7 sezonów, a pewnie wcześniej i tak anulują, bo oglądalność ciągle spada.
Spoiler:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#15 Post autor: Adam » śr cze 26, 2013 19:39 pm

serial nie jest prowadzony konwencjonalnie zgodnie z książkami - zresztą sama końcówka to (NIE CZYTAĆ - OPIS KOŃCÓWKI SERIALU
Spoiler:
nie wiem czy będzie 7 sezonów - sądzę że to była bujda pod pr, bo nikt nie da kasy na tyle sezonów, zresztą nie mieli by co opowiadać. w drugim pewnie będzie podobnie jak w homeland - tam bohaterka musiała się bronić przed niesłusznie przypisywaną chorobą psychiczną, a tutaj
Spoiler:
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ