HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)

#1246 Post autor: Wojteł » pt maja 03, 2013 20:10 pm

lis23 pisze: mam problem z tym, że muzyka w Batmanach nie jest muzyką, a bardziej dźwiękiem - weźmy, np. początek takiego " Artibeus " z BB, no jak tu tego słuchać?
podobnie mam z TDK i TDKR - nie odróżniam jednych utworów od drugich a po całości łeb mi napierdziela ... :?
mam też problem z tym, że Zimmer zawalił tak dobry temat, jaki pojawił się w BB ale zaledwie w zalążku - gdyby go rozwinął, dostalibyśmy na prawdę b. dobry temat dla głównego bohatera

Ja też, co nie zmienia faktu, że oskarżanie go o kopiowanie Batmanów w Batmanach zahacza trochę o absurd :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Templar

#1247 Post autor: Templar » pt maja 03, 2013 20:12 pm

A czy ja o czymś nie wiem, Hans przez ostatnie 8 lat zrobił tylko Batmany i w planach ma tylko robienie kolejnych Batmanów?

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1248 Post autor: lis23 » pt maja 03, 2013 20:18 pm

Wojtek pisze:

Ja też, co nie zmienia faktu, że oskarżanie go o kopiowanie Batmanów w Batmanach zahacza trochę o absurd :P
Nie za bardzo mnie Zrozumiałeś, ale to zapewne moja wina ;)
nie krytykuję Zimmera za ciągłość klimatu serii, tylko za ów klimat, właśnie - klimat, który po prostu nie przypadł mi do gustu
krytykuję Zimmera za to, że w tych trzech Batmanach nie pojawił się żaden wyraźny temat a gdy już mógł się pojawić, to go zarżnięto
krytykuję Zimmera za to, że w mojej, bardzo subiektywnej opinii, kolejne Batmany nie oferują nic nowego i zlewają mi się w jedno
ale, ilu ludzi, ilu słuchaczy, tyleż opinii ;) :P
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Templar

#1249 Post autor: Templar » pt maja 03, 2013 20:25 pm

Temat Bane'a?

Awatar użytkownika
Agent
Zdobywca Oscara

#1250 Post autor: Agent » pt maja 03, 2013 20:28 pm

Temat Bane`a, Catwoman, kilka tematow Batmana - nie bylo zle w tej Trylogii.
Mozna miec zarzut o ten pulsujacy rytm techno synthow w Batmanie - "terum terum umca umca" - o to chodzi Lisowi ;) i pewnie o temat jokera jednonutowca syrene ;)
Dobra tyle razy juz bylo to walkowane.

Skupmy sie na Man of Steel (i na reboocie Batmana) :)
Ostatnio zmieniony pt maja 03, 2013 20:37 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1251 Post autor: Wojteł » pt maja 03, 2013 20:33 pm

lis23 pisze:
Wojtek pisze:

Nie za bardzo mnie Zrozumiałeś, ale to zapewne moja wina ;)
nie krytykuję Zimmera za ciągłość klimatu serii, tylko za ów klimat, właśnie - klimat, który po prostu nie przypadł mi do gustu
krytykuję Zimmera za to, że w tych trzech Batmanach nie pojawił się żaden wyraźny temat a gdy już mógł się pojawić, to go zarżnięto
krytykuję Zimmera za to, że w mojej, bardzo subiektywnej opinii, kolejne Batmany nie oferują nic nowego i zlewają mi się w jedno
ale, ilu ludzi, ilu słuchaczy, tyleż opinii ;) :P
lis23 pisze:wtórny jest Horner, czasami Williams, Zimmer nie kopiuje tematów tylko klimat, pomysł na muzykę, od Batmanów mamy podobny pomysł i klimat
gdyby Zimmer kopiował takiego " Gladiatora ", " Samuraja " czy nawet " TTRL ", byłoby ok - gorzej, że kopiuje klimat z Batmanów

Mefisto

#1252 Post autor: Mefisto » pt maja 03, 2013 21:17 pm

Paweł Stroiński pisze:Zwróć uwagę, że Nolan w Batmanach nie boi się przemocy, tylko po prostu filmuje tak, że krwi nie widać, a nie tak, że jej w ogóle nie ma w filmowym świecie, wyjątkiem jest Incepcja, ale tam mieliśmy świat wykreowany z góry na nie do końca realny).
O ile do BB jeszcze można to odnieść, bo film zrobiony "po bożemu", tak w dwóch kolejnych częściach Nolan się zwyczajnie gubi, co w porównaniu z wałkowanymi przez niego tematami wypada nie tyle dziecinnie, co po prostu głupio. Najlepszym tego przykładem chyba scena przesłuchania, w której Gacek z całą siłą ciska głową Jokera o lustro i... nic się nie dzieje. To sprawia, że realizm jego Batmanów jest wielce pseudo i w rezultacie wychodzi takie chuj wie co.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1253 Post autor: Wojteł » pt maja 03, 2013 21:30 pm

Najlepszym tego przykładem chyba scena przesłuchania, w której Gacek z całą siłą ciska głową Jokera o lustro i...
Jak to nic, jestem prawie pewien, że lustro się zbiło :mrgreen:

Mefisto

#1254 Post autor: Mefisto » pt maja 03, 2013 21:50 pm

no tak, 7 lat nieszczęść :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1255 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 03, 2013 22:39 pm

Agent pisze:Ja mysle, ze jego nazwisko Zimmer (Pokoj) powinno sluzyc scaleniu wszystkich jego sluchaczy a nie podzialom ;)
Znaczy, chcesz wszystkich słuchaczy do jednego pokoju zmieścić? :?

das Zimmer - pokój, pomieszczenie, pokój mieszkalny,
der Friede/Frieden - pokój na świecie, na ziemi, spokój

A w ogóle to tradycyjnie nikt mnie nie słucha i zamiast wyjść na majówkę, dalej walicie te posty (bez skojarzeń erotycznych proszę). I potem Koper będzie mówił, że doceniono ten score, "gdyż patrz ile postów najebano" :?

Obrazek

Tylko dwie drobne uwagi:

a) Jak rozmawiać o "Batmanach" to mamy odpowiedni temat.

b) Kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą. A więc proszę, nie powtarzajmy już, że score'y do Batmana to wyłącznie dźwięki, ściana dźwięków i że nie ma tematów. Gdyż tematy są i to bardzo wyraziste.

Dziękuję za uwagę, do zobaczenia za kolejne parę stron. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1256 Post autor: Wojteł » pt maja 03, 2013 22:42 pm

Wawrzyn, jak mamy wyjśc na majówkę, jak prawie wszyscy Ci napisali, że w Polsce deszcz, grad, syf i stare baby?

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1257 Post autor: DanielosVK » pt maja 03, 2013 22:44 pm

Tylko nie w Kębłowie.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1258 Post autor: lis23 » pt maja 03, 2013 22:49 pm

Agent pisze:Temat Bane`a, Catwoman, kilka tematow Batmana - nie bylo zle w tej Trylogii.
Mozna miec zarzut o ten pulsujacy rytm techno synthow w Batmanie - "terum terum umca umca" - o to chodzi Lisowi ;) i pewnie o temat jokera jednonutowca syrene ;)

Tematu Catwoman ( której u Nolana raczej nie ma ) nie bardzo kojarzę, temat Bane'a jest fajny ale efektowniej prezentował się chyba w zwiastunie
zobaczymy, czy w " Supermanie " będzie jakiś temat, po samplach, mam pewne obawy .... ale cały czas daję Zimmerowi szansę
a do reebotu Batmana chcę Giacchino :P
NIE dla powrotu smętów Zimmera :P

a co do Nolanowskich Batmanów, to brak krwi podczas przesłuchania, razi - a może gacek miał rękawice obite poduszkami? :P :mrgreen:

a u mnie też leje :?
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Piguła
Parkingowy przed studiem nagrań

#1259 Post autor: Piguła » pt maja 03, 2013 22:58 pm

lis23 pisze:Tematu Catwoman ( której u Nolana raczej nie ma ) nie bardzo kojarzę
A szkoda, bo to jeden z najciekawszych utworów na płytce ;):

http://www.youtube.com/watch?v=RaZdwJ6qTNs

Żeby nie było offtopa - klipy do MoS lekce sobie ważę, liczy się tylko całość zaserwowana w dobrej jakości :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1260 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 03, 2013 23:00 pm

Wojtek pisze:Wawrzyn, jak mamy wyjśc na majówkę, jak prawie wszyscy Ci napisali, że w Polsce deszcz, grad, syf i stare baby?
Głupie wymówki, marsz na dwór:

http://www.youtube.com/watch?v=bEUYzOBdq1c
lis23 pisze:
Agent pisze:Temat Bane`a, Catwoman, kilka tematow Batmana - nie bylo zle w tej Trylogii.

Tematu Catwoman ( której u Nolana raczej nie ma ) nie bardzo kojarzę,
Selina Kyle = Catwoman, a więc jest i jest świetna! A temat bardzo fajny.
lis23 pisze:zobaczymy, czy w " Supermanie " będzie jakiś temat, po samplach, mam pewne obawy .... ale cały czas daję Zimmerowi szansę
Tak, zważywszy, że jeden utwór nazywa się "Man of Steel", a inny "General Zod", to rzeczywiście można mieć obawy, czy ten score będzie miał jakieś tematy.
lis23 pisze:NIE dla powrotu smętów Zimmera :P
Dokładnie, znam przypadki zaśnięcia za kółkiem przez słuchanie "Imagine The Fire". :wink:

Dobra, koniec z "Batmanem", zajmijmy się "Supermanem", albo najlepiej zajmijmy się czymś innym, majówka podczas gradobicia, haftowanie, może jointa wypalić, coś innego, od tego odbijania piłeczki.
Ale w sumie wiedziałem, że prędzej czy później ten temat przemieni się w Williams vs. Zimmer. Jakby nie można było zarówno muzyki jednego jak i drugiego kochać. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Zablokowany