irytujący jest brak oryginalnych main titlesów na tym albumie, ten motyw wchodzi na zakończenie którejś ze siutek, nie pamiętam której teraz, ale nie w całości i przede wszystkim bez takiego „bitu” jak w filmie, szkoda, miałem kiedyś ten kawałek zripowany z filmu za dzwonek w komórce. gdy oglądałem pierwszy raz za dzieciak, to muza była cholernie oryginalna, tylko kompozytor mi nic mi nie mówił, ani to Zimmer, ani to żaden Williams był, ch wie ktoMefisto pisze:The Music of Candyman - znakomity album! Co prawda jak na Glassa mało oryginalne i jak zawsze lekko monotonne, ale świetne samo w sobie i kapitalnie się tego słucha. Miód.
5- / 5
Czego ostatnio słuchaliście?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Re: Czego ostatnio słuchaliście?
-
Mefisto
No tak, ale to nie jest typowy score, tylko płytowy zbitek z obu części filmu - taki image album bardziej. Jak kto chce main titles, to chyba na bootlegu są, ale ten nie jest aż tak dobry jak ta płytka.kiedyśgrześ pisze:irytujący jest brak oryginalnych main titlesów na tym albumie, ten motyw wchodzi na zakończenie którejś ze siutek, nie pamiętam której teraz, ale nie w całości i przede wszystkim bez takiego „bitu” jak w filmie, szkoda
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Bootleg brzmi koszmarnie, a na tą płytkę to już tyle lat 50 PLN nie zaoszczędziłem, może kiedyś, ten upgrade z flaków ostatnio w sieci był dobry 
Gino Marinuzzi Jr. - Terrore Nello Spazio (1965)
Tu wyjaśnienie dlaczego tego słuchałem http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic ... 80#p190707
a cała płyta jest na Youtube jakby ktoś chciał looknąć
Gino Marinuzzi Jr. - Terrore Nello Spazio (1965)
Tu wyjaśnienie dlaczego tego słuchałem http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic ... 80#p190707
a cała płyta jest na Youtube jakby ktoś chciał looknąć
-
Mefisto
Iron Will - w Main Title McNeely zdecydowanie za mocno zapatrzył się na Williamsa, czego skutkiem niezły plagiat Indiany Jonesa 3. Ale reszta to sympatyczny, pełnoorkiestrowy score przygodowy zapodany w zgrabnym, 30-minutowym albumie.
3,5 / 5
3,5 / 5
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
przesłuchane, wporzo, teraz już wiem dlaczego na początku Main Title wydawało mi się znajome 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:

Brideshed Revisited - Adrian Johnston
Proszę kolejny po "Becoming Jane" score Adriana Johnstona, który bardzo dobrze mi się słucha. W sumie i tym razem mamy bardzo klasyczny, subtelny score. Tradycyjnie może nic odkrywczego na tle podobnych ścieżek, ale dla głównego motywu naprawdę. Tutaj najlepszy utwór na ścieżce na próbę:
http://www.youtube.com/watch?v=SiWO9HzhOT8
Naprawdę piękny utwór dla którego warto zapoznać się z tą muzyką.
Ocena
W sumie poznając lepiej muzykę Adriana Johnstona, naprawdę szkoda, że nie jest aż tak bardzo popularnym kompozytorem, gdyż odpowiednich umiejętności trudno mu odmówić.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Obydwa te późniejsze Johnstony wymiękają przy jego opus magnum czyli Jude.

Temat miłosny cudo
http://www.youtube.com/watch?v=ZhQMj1LE ... ge#t=2773s
Gorąco polecam cały ost
Temat miłosny cudo
http://www.youtube.com/watch?v=ZhQMj1LE ... ge#t=2773s
Gorąco polecam cały ost
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Jude" miałem okazję poznać wiele lat temu, jeszcze przy pierwszych zagadkach "Jaka to melodia?" kiedy nie zapodawało się underscore'ów i nikt nie oszukiwał. Pamiętam, że "Jude'a" zadał Koper i oczywiście nie łatwo było zgadnąć. Ale w sumie chyba rzeczywiście będzie warto wrócić do tej ścieżki.
Przy czym zaznaczam, że zapodane przeze "Always Summer" też jest naprawdę zacną muzyką.
Przy czym zaznaczam, że zapodane przeze "Always Summer" też jest naprawdę zacną muzyką.
W tym odcinku nikt już nie wyjeżdża z underscore. Możesz sprawdzić. Pod tym względem w stosunku do poprzedniego odcinka zaszła ewolucja

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale dobrze nie odchodźmy za bardzo od tematu, gdyż jeszcze offtop przysłoni wszystko i nikt nie zwróci uwagi na wartościową muzykę, jaką my tutaj polecamy.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Mniej pij, bo Ci pamięć szwankuje.Wawrzyniec pisze:Pamiętam, że "Jude'a" zadał Koper i oczywiście nie łatwo było zgadnąć.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Teraz słucham po raz trzeci tego Wagnera co Turek wrzucił. Cały czas muszę przewijać do tyłu, bo słyszę jakieś fragmenty co do których mam deja vu. A to kawałek z Matrix, a to z Iron Sky. Cały czas coś się w tym znajduje. Widocznie wszyscy zrzynają od Wagnera ile wlezie.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A może to był jakiś score Stephena Warbecka? Sam nie wiem, dokładnie.Koper pisze:Mniej pij, bo Ci pamięć szwankuje.Wawrzyniec pisze:Pamiętam, że "Jude'a" zadał Koper i oczywiście nie łatwo było zgadnąć.
-
Templar
Jude dawał Mystery:Wawrzyniec pisze:A może to był jakiś score Stephena Warbecka? Sam nie wiem, dokładnie.To tak dawno było, że mogę się mylić, ale to było też tak dawno, że i Ty możesz się mylić.
http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic ... 6571#p6571
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wiedziałem, że był "Jude", a więc jednak miałem rację, tyle że użytkowników pomyliłem co się może zdarzyć.