FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#901 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 23, 2013 17:36 pm

Mefisto pisze:Ale festiwal trwa kilka dni i nie widzę przeszkód, by jednego dnia napierdalał po garach Tajler, a drugiego grało coś bardziej przemyślanego - zwłaszcza, że FMF ma już swoją renomę i ludzie pójdą na fali.
Ludzie pójdą na fali, a potem w trakcie koncertu będzie fala wychodziła. Tak niestety było podczas "Fridy", która dla mnie na takie koncerty totalnie się nie nadaje. "Alien 3", "Titus", czy "Interview with the Vampire" już mi się bardzo podobały.

A w ogóle to dlaczego popadacie w skrajności teraz z tym Djawadim? :? Zaprosiłoby się pół-emerytowanego Trevora Jonesa, zagrałby muzykę z "Merlina", "The Mighty", "The Last of the Mohicans" i "Loch Ness" i od razu publika byłaby zadowolona.

Albo jeżeli chcemy bardziej współcześnie, to może Harry Gregson-Williams (też robi sobie przerwę). "Kingdom Heaven", "Narnia", "Sinbad" i też mamy imprezę.

Przy czym najgenialniejszy koncert jaki mógłby być, to oczywiście symultaniczny "How To Train Your Dragon". Tylko nie na jakimś tam zwykłym ekranie. Ale taki koncert IMAX :!: Efekt IMAX, plus ta muzyka na żywo to normalnie część sali by zeszła z wrażenia. 8)

Ale koncert Matrixa też brzmi smakowicie, nawet bardzo. :D Chociaż oczywiście wolałbym, aby to był "Matrix: Revolutions".
Zastanawia mnie tylko jak podczas koncertu zamierzają postąpić z nie-muzyką Davisa? Jak chociażby, ze świetnym "Clubbed to Death" Roba Dougana? :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Mefisto

#902 Post autor: Mefisto » wt kwie 23, 2013 18:14 pm

Wawrzyniec pisze:Ludzie pójdą na fali, a potem w trakcie koncertu będzie fala wychodziła. Tak niestety było podczas "Fridy", która dla mnie na takie koncerty totalnie się nie nadaje.
Ale to nie wina organizatorów, tylko samego Elliota, który zakochał się we Fridzie i olał wszystko pozostałe, a przecież w programie było wyraźnie, że Frida jest tylko jednym z punktów koncertu.

Templar

#903 Post autor: Templar » wt kwie 23, 2013 21:19 pm

Wawrzyniec pisze:Przy czym najgenialniejszy koncert jaki mógłby być, to oczywiście symultaniczny "How To Train Your Dragon". Tylko nie na jakimś tam zwykłym ekranie. Ale taki koncert IMAX :!: Efekt IMAX, plus ta muzyka na żywo to normalnie część sali by zeszła z wrażenia. 8)
Z pewnością Ci na FMFie postawią ekran IMAXa, jeszcze do tego okularki 3D, no i dla każdego też duże frytki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#904 Post autor: Adam » wt kwie 23, 2013 21:20 pm

Wawrzyniec jak zawsze widzę dyzio marzyciel :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#905 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 23, 2013 21:51 pm

Adam pisze:Wawrzyniec jak zawsze widzę dyzio marzyciel :D
Oj, tak. Ja żyję marzeniami, marzę ciągle i chcę dalej marzyć. :)

P.S. Frytek nie chcę. Toż przecież koncert. A w ogóle ja nigdy nie jem w kinie i strasznie tego nie lubię. Jak film jest dobry to mnie tak pochłania, że nie muszę myśleć o jedzenie. Podczas seansu "The Tree of Life" marzyłem o szwedzkim bufecie wyłącznie dla siebie. :P :wink:

hp_gof

#906 Post autor: hp_gof » czw kwie 25, 2013 10:41 am

IGLESIAS !!! <3 No to jestem na tegorocznym festiwalu :!: :)
Skóra w której żyję (światowe prawykonanie), Highlights of Almodóvar: Przerwane objęcia, Złe Wychowanie, Volver, Porozmawiaj z nią, Wszystko o mojej matce (światowe prawykonanie), a także El amante menguante: Porozmawiaj z nią (światowe prawykonanie) i wreszcie suitę do filmu Szpieg, za którą był nominowany do Oscara.
OMG OMG OMG :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moje ulubione! :)

Iglesias wyjątkowo ceni sobie kameralność klasycznych przestrzeni koncertowych. Dlatego, zgodnie z jego życzeniem, koncert odbędzie się w Filharmonii im. Karola Szymanowskiego w Krakowie. Początek o godz. 20.00.
Ile ludzi pomieści filharmonia? :P

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#907 Post autor: Michał Turkowski » czw kwie 25, 2013 11:52 am

Ja jesli przyjade to tylko na Matrixa

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#908 Post autor: bartex9 » czw kwie 25, 2013 13:46 pm

Fajnie, że będzie Iglesias, do tego Matrix... Całkiem ciekawie się ta edycja zapowiada.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#909 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 25, 2013 14:23 pm

Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#910 Post autor: Koper » czw kwie 25, 2013 16:19 pm

Wawrzek, Trevor Morris ma być. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#911 Post autor: Marek Łach » czw kwie 25, 2013 17:03 pm

Super że Iglesias, niefajnie że w filharmonii, która jest mała i już widzę, jak w jednej chwili zabraknie biletów.

Templar

#912 Post autor: Templar » czw kwie 25, 2013 18:04 pm

A ja napisałem maila w sprawie karnetu, ale coś nie odpisują i nie wiem czy czekać, czy nie, bo mi za tydzień napiszą, że już nie ma karnetów, a i bilety na Eventimie pewnie się skończą :P

Mefisto

#913 Post autor: Mefisto » czw kwie 25, 2013 19:42 pm

hp_gof pisze:IGLESIAS !!! <3 No to jestem na tegorocznym festiwalu :!: :)
:)) To najpierw koncert, a potem pójdziemy na wódkę i kurwy po hiszpańsku

hp_gof

#914 Post autor: hp_gof » czw kwie 25, 2013 20:11 pm

Ty się wybierasz na Iglesiasa? :P Nie wyglądasz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A co rozumiesz przez pojęcie "iść na kurwy po hiszpańsku"? :mrgreen: Chcesz podrywać Hiszpanki, a ja mam być Twoim tłumaczem czy masz na myśli "miłość hiszpańską" czy wymyśliłeś coś jeszcze bardziej oryginalnego? :P
PS. Jak po hiszpańsku, to nie wódka, tylko wino :P

Mefisto

#915 Post autor: Mefisto » czw kwie 25, 2013 20:21 pm

hp_gof pisze:A co rozumiesz przez pojęcie "iść na kurwy po hiszpańsku"?
To Ty siedzisz w Hiszpanii, więc się popiszesz obyczajami :)

ODPOWIEDZ