Fakt, to jedyne w świecie dwa kawałki o takiej strukturze.Agent pisze:chodzi mi tutaj glownie o tempo i strukture (na poczatku temat glowny zagrany delikatnie i lirycznie - u Hansa na fortepianie, a u Williamsa na trabce i flecie, nastepnie mamy przyspieszenie tempa i juz bardziej epicko zagrany temat glowny)
HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Mam tutaj na mysli nawiazanie, byc moze mylne, ale tak mi sie kojarzyKaonashi pisze:Fakt, to jedyne w świecie dwa kawałki o takiej strukturze.Agent pisze:chodzi mi tutaj glownie o tempo i strukture (na poczatku temat glowny zagrany delikatnie i lirycznie - u Hansa na fortepianie, a u Williamsa na trabce i flecie, nastepnie mamy przyspieszenie tempa i juz bardziej epicko zagrany temat glowny)

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Mylnie, to połączenie początku Time z brzmieniem a la Spirit. Posłuchaj sobie Homeland ze Spirita.
Dooley pracował przy Supermanie?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nawiązania do Williamsa.
To już chyba dorabianie teorii na siłę. Tak samo jak niektórzy widzieli w "Like A Dog Chasing Cars" nawiązania do Elfmana, gdyż pojawił się dwie takie same nuty, jak u Danny'ego.
http://www.youtube.com/watch?v=GMnBOQAxe4c

Nie tyle cojones co EierMystery pisze: Trzeba przyznać, że Florian ma cojones, żeby dla tak ikonicznej postaci skomponować taką nutę i fajnie, że nie próbował wchodzić w buty Williamsa i nie bawił się w jakieś marsze.

http://www.youtube.com/watch?v=GMnBOQAxe4c
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Oczywiście, że tak.Wawrzyniec pisze:Nawiązania do Williamsa.To już chyba dorabianie teorii na siłę.
- bartex9
- Spec od additional music
A tak na serio, bez Williamsowego fanbojstwa, po tym trailerze jestem bardzo pozytywnie nastawiony do muzyki. Temat całkiem fajny, ładny wstęp na pianinie. Spodziewałem się powtórki z Batmanów (za którymi nie przepadam) a tu miłe zaskoczenie. Trzymam kciuki za efekt końcowy!
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Z tego, co na razie wiadomo, to nie. Ale generalnie rzecz biorąc, to pomysł na Spirita i suity były Hansa, tylko ostatecznego score'u niewiele.Kaonashi pisze:Dooley pracował przy Supermanie?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie wiem, czy to cojones... Po prostu zrobił najlepszą rzecz, jaką mógł zrobić w danym momencie, bo tego od niego oczekiwano. Tak, bał się Supermana bardzo (twierdzi, że przez 3 miesiące nic nie robił nad tym projektem, bo bał się tradycji Williamsa), ale w końcu usiadł i coś zrobił.Mystery pisze:Tylko, żeby nie posadziły go te 2 CD. Kawałek naprawdę dobry, tematycznie to stary dobry beztroski Hans, stylistycznie to już dzisiejszy Zimmer, wciąż poszukujący nowych rozwiązań. Trzeba przyznać, że Florian ma cojones, żeby dla tak ikonicznej postaci skomponować taką nutę i fajnie, że nie próbował wchodzić w buty Williamsa i nie bawił się w jakieś marsze. Trzymam kciuki, żeby wszystko się tu udałoTo będzie dobry score.
Sam chciał się odciąć od Batmanów, bo po pierwsze miał dosyć brzmienia, po drugie zaś wiedział, że nie będzie to pasowało do zupełnie innej przecież postaci i przesłania, jakie wiążą się z Supermanem. To tak jakby Williams użył tematu z Listy Schindlera w scenie walki na miecze świetlne w Gwiezdnych wojnach. A co jak co, Hans idiotą nie jest.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Powoli zaczynam zajeżdżać youtube'a przez ten temat. Staram się opierać, ale nie mogę. Ale spokojnie score przesłucham dopiero w filmie.
Zresztą podobnie było przy "Inception", kiedy to na oficjalnej stronie pojawił się fragment "Dream Is Collapsing". i wtedy też ciągle odwiedzałem tę stronę przepowiadając świetny score, co wtedy Adam z Koprem mnie wyśmiali, że "minutę usłyszał i się podnieca" "LOL" "jednominutowy genius" "ROTFL" itd. itd. itd. Ale wiadomo kiedy ukazał się soundtrack ja dzielnie czekałem, aż zobaczę film.
Szkoda tylko, że tutaj nie czuję już takiego napięcia, jeżeli chodzi o sam film.
Zresztą podobnie było przy "Inception", kiedy to na oficjalnej stronie pojawił się fragment "Dream Is Collapsing". i wtedy też ciągle odwiedzałem tę stronę przepowiadając świetny score, co wtedy Adam z Koprem mnie wyśmiali, że "minutę usłyszał i się podnieca" "LOL" "jednominutowy genius" "ROTFL" itd. itd. itd. Ale wiadomo kiedy ukazał się soundtrack ja dzielnie czekałem, aż zobaczę film.
Szkoda tylko, że tutaj nie czuję już takiego napięcia, jeżeli chodzi o sam film.

- Wojteł
- John Williams
dzisiaj oficjalny profajl Hansa na fejsbuku udostęnił coś takiego
http://www.youtube.com/watch?v=NrH5YnJdvls
w zasadzie to samo, co chyba Myster wrzucał parę dni temu, ale w dużo lepszej jakości
http://www.youtube.com/watch?v=NrH5YnJdvls
w zasadzie to samo, co chyba Myster wrzucał parę dni temu, ale w dużo lepszej jakości
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W zasadzie to samo co Wawrzyniec wrzucał parę dni wcześniej.
Ale dobrze, że Hans wrzucił to w lepszej jakości, to będę miał co teraz męczyć na youtubie. 

Przy czym dalej ta jakość pozostawia trochę do życzenia, czego nie ogarniam, bo skoro napisali muzykę pod trailer, to chyba powinni mieć gdzieś jej czystą wersję, a nie wyciszaną. No chyba, że będzie na płycie, a teraz sobie po prostu w kulki lecą.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To nie jest muzyka pisana pod trailer, tylko to jest pocięte demo.