Eeee tam, u Spielberga są całe stosy gówna i nikt nie płaczeWawrzyniec pisze:Zaś w Game of Thrones srający koń staje się symbolem odwagi HBO w pokazywaniu takich scen.
Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
-
Mefisto
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
- Wojteł
- John Williams
Dokładnie Ci teraz nie przytoczę, ale było wspomniane o tym jakoś w jednym zdaniu, że lord Tywin wjechał do sali tronowej na koniu, który wypróżnił się na samym jej środku, czy tuz przed drzwiami, jakoś tak. Zresztą u Martina jest sporo scen które przyprawiają o zażenowanie. Pamiętasz, jak Theon na początku drugiego sezonu pukał babkę na statku? Martin zapewne uznał za doskonały zabieg literacki wciśnięcie tam kilku dennych metafor - erekcję porównał do masztu, wystrysk do sztormu. Aż mnie łeb boli od czytania takich pierdół.Wawrzyniec pisze:Teraz to mnie zaskoczyłeś z tym srającym koniem Tywina.Dla mnie cała ta scena była tak żenująca, że nie wystarczyłoby mi wklejenie kilku <rolling eyes> aby wyrazić moje zażenowanie. Ale skoro to jest scena żywcem wzięta z książki, to tym bardziej szok z zażenowaniem. Ma ktoś może dokładny cytat z książki?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
LOL qwa:
http://www.hollywoodreporter.com/heat-v ... adi-437085
I'm Just Trying to Create Something Magical

http://www.hollywoodreporter.com/heat-v ... adi-437085
I'm Just Trying to Create Something Magical
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Po prostu cudowny wywiad 
nie ma komu bucu powiedzieć - I love: Brahms, Tchaikovsky, the Romantics.

NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Może Bladu go polubi 
- Wojteł
- John Williams
Powiem szczerze, mam wrażenie, że chyba każda osoba, która prezentowała swoją twórczość w dziale "kompozycje" na naszym forum, byłaby w stanie zrobić lepszą muzykę niż Ramin 
Właściwie to przypuszczam, że większośc forumowiczów goląc się na kacu wykazuje przy gwizdaniu większą inwencję twórczą i melodyjność niż Ramin przy tym, co szumnie nazywa "tematem Melissandre"
Właściwie to przypuszczam, że większośc forumowiczów goląc się na kacu wykazuje przy gwizdaniu większą inwencję twórczą i melodyjność niż Ramin przy tym, co szumnie nazywa "tematem Melissandre"
- Wojteł
- John Williams
Btw. Rains of Castemere to w końcu kawałek Ramina? Bo jeśli tak, to śmiało można to okrzyknąć dziełem jego życia 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja nie.Wojtek pisze:Powiem szczerze, mam wrażenie, że chyba każda osoba, która prezentowała swoją twórczość w dziale "kompozycje" na naszym forum, byłaby w stanie zrobić lepszą muzykę niż Ramin
@Mefisto Gówna u Spielberga były dinozaurów. Takich gówien się nie widzi każdego dnia. A końskie gówno już takie unikatowe nie jest.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Nie masz wrażenia, czy nie byłbyś w stanie? 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wojteł
- John Williams
A prezentowałeś swoją twórczość w dziale "kompozycje"?
Bo mówiłem o tych forumowiczach
Zresztą, szczerze mówiąc, wcale bym się nie zdziwił, jakbyś na kacu wygwizdał lepszy motyw dla Melisandre czy Starków, niż Ramin na trzeźwo z syntezatorami
Zresztą, szczerze mówiąc, wcale bym się nie zdziwił, jakbyś na kacu wygwizdał lepszy motyw dla Melisandre czy Starków, niż Ramin na trzeźwo z syntezatorami
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Odsyłam do mojej recenzji "Les Miserables" i tego fragmentu:
Gwizdać nie potrafię.Mogę jeszcze dodać, odnośnie swoich kompetencji, że osoby, które miały okazję poznać mój talent wokalny, do dziś starają się zapomnieć to traumatyczne przeżycie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
No to może stoisz na równi z Raminem, ale na Twoje usprawiedliwienie przemawia fakt, że nie masz muzycznego wykształcenia i nie podpierdalasz fuchy dobrym kompozerom zbierając za to gruby hajs 
-
Templar
Ej no już nie rób z tego Ramina najgorszego kompozytora świata, jest wielu gorszych, poza tym udało mu się chociaż stworzyć jeden rozpoznawalny temat, skoro niby każdy jest lepszy, no to proszę, niech ktoś mi zapoda coś na poziomie tego głównego tematu z GoT, z chęcią posłucham