HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Dobre są, ale w tym fragmencie dopiero brzmią świetnie:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... AkXU#t=86s
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... AkXU#t=86s
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Jedyny legalnie wydany kawałek score jak mniema
…ale mam nadzieję, że dla mniej zaprzyjaźnionych z „Magicznym Hansem” perka i te, niech będzie, Vangelisowskie bursty z Supermena już tajemnicą nie są, znaczy ich geneza… nie pochodzą z Kryptonu 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Bywa na Facebookulis23 pisze:Paweł, Ty masz jakąś gorącą linię z Zimmerem?Paweł Stroiński pisze:Hans potwierdził mi właśnie, że muzyka w trailerze jest jego. Temat jest niedokończony, by wpasował się w trailer. Jest to demo, jedyny żywy instrument w tym trailerze to perkusja.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Może pośrednio Days of Thunder w tym jest, ale ja tam raczej słyszę nawiązania bardziej bezpośrednio do samych Rydwanów niż do Szybkiego jak błyskawica (który, jak chyba powszechnie wiadomo, jest dość ordynarną kopią z Vangelisa, przynajmniej moim zdaniem).kiedyśgrześ pisze:Jedyny legalnie wydany kawałek score jak mniema…ale mam nadzieję, że dla mniej zaprzyjaźnionych z „Magicznym Hansem” perka i te, niech będzie, Vangelisowskie bursty z Supermena już tajemnicą nie są, znaczy ich geneza… nie pochodzą z Kryptonu
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=3Ye6oFbpNYo
Dla zainteresowanych samą muzyką, choć ostrzegam, jakość trochę jak przy tych klipach z Iron Mana.
Dla zainteresowanych samą muzyką, choć ostrzegam, jakość trochę jak przy tych klipach z Iron Mana.
Coś nie dawało mi spokoju muzycznie, w tym co jest w trailerze (odgłos oddalonych, bijących dzwonów z dalekiego kościoła)... Już wiem - w 1:47-1:52 zwiastuna (gdy Supcio jest w tych górach i przygotowuje się do 'startu') Hans cytuje ostatnie trzy nuty z fanfary Williamsa dla Kryptona
Czy mi się wydaje tylko? 
PS. Paweł spytaj się Hansa na fejsie o to, czy to zamierzone było jako hołdzik?

PS. Paweł spytaj się Hansa na fejsie o to, czy to zamierzone było jako hołdzik?

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Zrobię tak, już wiem, jak zadać to pytanie.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Mam pytanie, zupełnie na poważnie, czy, oprócz Williamsa (którego znam i nawet słuchałem z oryginalnego winyla w Londynie parę lat temu), któryś ze score'ów z serii jest obowiązkowy do przesłuchania czy to tylko takie popłuczyny po Johnie? Słuchałem tylko Williamsa i Ottmana.
W sumie Superman 1 Williamsa i Superman 5 Ottmana najwazniejsze i najlepsze jak dotad scory o Supciu.Paweł Stroiński pisze:Mam pytanie, zupełnie na poważnie, czy, oprócz Williamsa (którego znam i nawet słuchałem z oryginalnego winyla w Londynie parę lat temu), któryś ze score'ów z serii jest obowiązkowy do przesłuchania czy to tylko takie popłuczyny po Johnie? Słuchałem tylko Williamsa i Ottmana.
Polecam zapoznanie sie z muzyka Shirley Walker do Supermana Animated Series, do tego jeszcze ost z Supermana 2 (Thorne) i SuperGirl (Goldsmith) - choc watpie aby z tych dwoch ostatnich Hans cos zapozyczal czy nawiazywal, jednak jesli chodzi o Shirley to z nia przeciez wspolpracowal swego czasu....
taaa na pewno - od trójki w góre te scory są kompletnie niestrawne. miałem na półce, sprzedałem szybko.
NO CD = NO SALE
Adam pisze:taaa na pewno - od trójki w góre te scory są kompletnie niestrawne. miałem na półce, sprzedałem szybko.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Williams nie skomponował jakiegoś nowego materiału do czwórki? Coś takiego obiło mi się o uszy.
zamiast opowiadać ploty by ktoś się wysilił i spróbował posłuchać te scory
ciekawe kto wytrwa 

NO CD = NO SALE
Temat Supermana i nuclearmana jest spoko jeszcze w SIVAdam pisze:zamiast opowiadać ploty by ktoś się wysilił i spróbował posłuchać te scoryciekawe kto wytrwa

Wracajac do Man of Steel ale bylyby jaja gdyby Superman uratowal Batmana pod koniec TDKR od wybuchu tej bomby nuklearnej.....i mamy World's Finest oraz kolejny score Hansa