gdzie Wy słuchaliscie tego tematu?Tomek pisze: po tym temacie mam bardzo duże oczekiwania. Zimmer muskularny, z epickim, lekko dramatycznym zacięciem, z lekkim powiewem muzycznego wezwania do przygody. Czegóż chcieć więcej? I co z tego, że ostinata?
HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Trailer, który Myster linkował na poprzedniej stronie.
Czy tylko ja słyszę w tej melodii (i trochę aranżu - wykorzystanie "wybuchów" orkiestry/elektroniki) Vangelisa?
Czy tylko ja słyszę w tej melodii (i trochę aranżu - wykorzystanie "wybuchów" orkiestry/elektroniki) Vangelisa?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Zapowiadano, że pewnie wykorzystają temat w trailerze parę tygodni temu.
"pewnie".. czyli to może być jakiś x-ray równie dobrze
poczekajmy na płytę albo na klip z filmu jak z IM3..

NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Zbyt żywa jest ta perkusja na trailerownię, moim zdaniem to Hans.
Ja generalnie jestem ostrożnie na tak, a fakt, że Zimmer pojechał durem to zdecydowanie na tak. Tego się po nim nie spodziewałem, choć błagałem w duchu.
Ja generalnie jestem ostrożnie na tak, a fakt, że Zimmer pojechał durem to zdecydowanie na tak. Tego się po nim nie spodziewałem, choć błagałem w duchu.
Włączyłem sobie jeszcze raz i w sumie nie jest źle, ale jakiegoś szokującego pomysłu ma muzę to raczej nie ma.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Bo to albo coś specjalnie skomponowanego do trailera (ale chyba nie), albo wyrwany z kontekstu fragment.
Na szczęście są smyczki.
Na szczęście są smyczki.
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Będzie miał Hans ciężki orzech do zgryzienia żeby w kategoriach super-bohaterów pobić score Tylera
Wydaje mi sie, ze w przypadku podkladu muzycznego z 3 trailera Man of Steel jest podobnie jak z trailerem The Dark Knight Rises. Pewnie slyszymy zapozyczone ze scoru jakies rozwiazania muzyczne, ale niekoniecznie musi to byc melodia z filmu.
Choc musze przyznac, ze skoro Hans taka droga idzie przy scorze MoS (melodyjnosc, dostojnosc, epickosc) to ja jestem na tak no ale jestem ciekaw finalnej muzyki (i tematu glownego).
Bedzie ostra walka miedzy Man of Steel i Ironem 3
Choc musze przyznac, ze skoro Hans taka droga idzie przy scorze MoS (melodyjnosc, dostojnosc, epickosc) to ja jestem na tak no ale jestem ciekaw finalnej muzyki (i tematu glownego).
Bedzie ostra walka miedzy Man of Steel i Ironem 3

nie bo nie będzie można ich porównywać. score Zimmera nie jest na orkiestre symfoniczną w starym, przygodowym stylu..Michał Turkowski pisze:Będzie miał Hans ciężki orzech do zgryzienia żeby w kategoriach super-bohaterów pobić score Tylera
NO CD = NO SALE
no sorry ale nie porównam JMJarre'a do Mettalicki, co nie? tak samo jak mam porównywać orkistrowo przygodówkowy score ze stylem jaki ma Hans od paru lat?
NO CD = NO SALE
Idą tą logiką to wszystkie nagrody i topy są bez sensu, bo żeby wybrać najlepszy score, trzeba wszystkie je ze sobą porównać, a stylem się mocno różnią, no i sam top ostatnio robiłeś ze scorami z filmów Oscarowych 

Z tego co pisal Paweł ostatnio, to Zimmer w tym scorze w duzej mierze bedzie wykorzystywal orkiestreAdam pisze:nie bo nie będzie można ich porównywać. score Zimmera nie jest na orkiestre symfoniczną w starym, przygodowym stylu..Michał Turkowski pisze:Będzie miał Hans ciężki orzech do zgryzienia żeby w kategoriach super-bohaterów pobić score Tylera

Jesli chodzi o fabule i sam film to pewnie MoS bedzie kilka poziomow wyzej od Irona 3 - ale jesli chodzi o muzyke, to wydaje mi sie, ze technicznie Iron 3 jednak bedzie lepszy (ale chcialbym sie mylic).
Iron man musisz mnie zrozumiec.....to jest prawdziwy MAN of STEEL

Ostatnio zmieniony śr kwie 17, 2013 20:28 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.