HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Przynajmniej Hansu nie będzie miał daleko na parking, by nagrywać scorekiedyśgrześ pisze:Co ja tam widzę na fotoOstatnią walkę Zoda z Clarkiem w Castoramie

Zwiastun
http://www.youtube.com/watch?v=T6DJcgm3 ... r_embedded
Taki sobie. Muza gra w nim fajnie, ale jak to będzie temat Supermana, to Houston mamy problem

http://www.youtube.com/watch?v=T6DJcgm3 ... r_embedded
Taki sobie. Muza gra w nim fajnie, ale jak to będzie temat Supermana, to Houston mamy problem

Słaby jest ten zwiastun, szczególnie jeśli porównać go do tego ze Star Treka, który też wyszedł wczoraj, a muzyka do pewnego momentu (przed przejściem w patos
) to Batman 4.0 trochę, ale mam nadzieję, że wrzucili tylko ładnie pasujący do trailera wycinek 

A ja mam nadzieję, że to nie Hans.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
No już ta awangarda poprzednia była lepsza, także mam nadzieję, że to jednak nie jest temat główny i w ogóle, że to nie jest Hans 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Hmmm ... mi się muza podoba, jeżeli to jest Zimmer to jest znacznie lepiej, niż w przypadku Batmanów Nolana, przynajmniej coś się w tej muzie dzieje, dużo perkusji.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Trailer dość nijaki.
A muzyka? Hm, są ostinata, więc jestem na tak. Czy to Zimmer? Na 99.9% tak! Czy finalna wersja? Na... nie wiem.
Pamiętacie, że w trailerach do "Angels & Demons" "Inception" i "The Dark Knight Rises" pojawiała się muzyka Zimmera. Ale były to bardziej jej części, czy wstępne pomysły. Według mnie to co usłyszeliśmy może się jeszcze w filmie ewaluować. Usłyszeliśmy zaledwie zalążek tego co nas muzycznie czeka.
I w sumie teraz to chyba dla mnie najwyższa pora usunąć się w cień i nie czekać na żadne sample dupample, urywki na stronie. Tylko pójść do kina i wtedy po raz pierwszy usłyszeć przy zgaszonym świetle i chrupiącym popcornie muzykę Hansa Floriana Zimmera

I w sumie teraz to chyba dla mnie najwyższa pora usunąć się w cień i nie czekać na żadne sample dupample, urywki na stronie. Tylko pójść do kina i wtedy po raz pierwszy usłyszeć przy zgaszonym świetle i chrupiącym popcornie muzykę Hansa Floriana Zimmera

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Wawrzek, ja się dziwie, że ty trailer oglądnąłeś 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Trailery do "Inception" i "The Dark Knight Rises" też oglądałem, mimo że na tamte filmy i soundtracki zdecydowanie bardziej czekałem. Ale sampli nie będę słuchał, tak samo jak i całego soundtracku, zanim nie zobaczę filmu. Przy czym jak pisałem, brakuje mi w tym roku jakiegoś projektu, gdzie mógłbym się równomiernie podniecać muzyką, jak i samym filmem.
Cóż pozostaje mi czekać ponad rok na "Interstellar".

Cóż pozostaje mi czekać ponad rok na "Interstellar".

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Muzyka z trailera brzmi jak Zimmer. Nawet sa nawiazania do tematu Williamsa....marszowy ton na przyklad...
Pewnie nie jest to wersja finalna, bo calosc brzmi jak z jakiegos programu do komponowania muzyki...
Muzyka moze byc fajna na albumie
nie wspominajac o filmie 
Pewnie nie jest to wersja finalna, bo calosc brzmi jak z jakiegos programu do komponowania muzyki...
Muzyka moze byc fajna na albumie

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A jak Bóg da a partia pozwoli, to Snyder zepchnie ją na margines i powrzuca piosenek.Wawrzyniec pisze:Tylko pójść do kina i wtedy po raz pierwszy usłyszeć przy zgaszonym świetle i chrupiącym popcornie muzykę Hansa Floriana Zimmera...

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Mam nadzieję, że w ostatecznym score Zimmer jednak ciekawiej wykorzystał te perkusje, bo to co słyszymy w trailerze to jak na 10 perkusji słabizna.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Wawrzek się boi pewnie trochę
, więc ja powiem za niego: po tym temacie mam bardzo duże oczekiwania. Zimmer muskularny, z epickim, lekko dramatycznym zacięciem, z lekkim powiewem muzycznego wezwania do przygody. Czegóż chcieć więcej? I co z tego, że ostinata? A sam film - zapowiada się wizualnie wyszukane widowisko z mitologią i ikonografią superbohaterską. Wreszcie taki film, na jaki zasługuje najsłynniejszy superheros. Szczególne wrażenie robi otwierające ujęcie wojny na Kryptonie i obca (bo w sumie taka ma być) technologia ze świata Kal-Ela.