Wyczekiwane score'y
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Wyczekiwane score'y
A to najmocniej przepraszam, jestem krótkowzroczny nie zauważyłem, a poza tym trailer rozwalił mi mój system nerwowy swoją fajerwerkowatością przekraczającą często kicz.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
te 5 min muzy na krzyż?DanielosVK pisze:Akurat w napisach w trailerze jest. Mam nadzieję, że score jednak wydadzą osobno.

#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Do Kaze Tachinu Miyazakiego piosenkę przewodnią zaśpiewa Yumi Matsutoya, która wcześniej napisała songi do Podniebnej Poczty Kiki (pod nazwiskiem Yumi Arai).
A dokładnie ten song ma być użyty w Kaze Tachinu:
http://www.youtube.com/watch?v=7yGm7ykcyHw
A dokładnie ten song ma być użyty w Kaze Tachinu:
http://www.youtube.com/watch?v=7yGm7ykcyHw
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hej, drodzy forumowicze, czy wiecie jaką porę mamy?
Tak! Porę na parę newsów od RCP

Pierwszy news:
Animowane RCP. Pewnie niewiele Wam mówi kto to Dominic Lewis? Otóż ten pan zajmował się głównie muzyką dodatkową przy chociażby takich filmach jak "How To Train Your Dragon", "Kung-Fu Panda 2", "Rango", "Rio", "Puss in Boots" "Wreck-It Ralph" itd. I teraz skomponuje muzykę do filmu animowanego "Free Birds" w reżyserii Jimmy Haywarda, który nakręcił chociażby "Horton's Hears a Who!" z bardzo fajną muzyką Johna Powella. Poczekamy, posłuchamy.
Drugi news:
Atli Örvarsson, prawdopodobnie laureat Antymuzy za rok 2013 skomponuje muzykę do "City of Bones". Jest to chyba coś twilightopodobnego. Film reżyseruje gość od "Karate Kid". Widać wreszcie doczekał się swojeg Atliego, po tym jak ostatnim razem zastąpiono mu go jakimś Hornerem.

Tak! Porę na parę newsów od RCP

Pierwszy news:
Animowane RCP. Pewnie niewiele Wam mówi kto to Dominic Lewis? Otóż ten pan zajmował się głównie muzyką dodatkową przy chociażby takich filmach jak "How To Train Your Dragon", "Kung-Fu Panda 2", "Rango", "Rio", "Puss in Boots" "Wreck-It Ralph" itd. I teraz skomponuje muzykę do filmu animowanego "Free Birds" w reżyserii Jimmy Haywarda, który nakręcił chociażby "Horton's Hears a Who!" z bardzo fajną muzyką Johna Powella. Poczekamy, posłuchamy.
Drugi news:
Atli Örvarsson, prawdopodobnie laureat Antymuzy za rok 2013 skomponuje muzykę do "City of Bones". Jest to chyba coś twilightopodobnego. Film reżyseruje gość od "Karate Kid". Widać wreszcie doczekał się swojeg Atliego, po tym jak ostatnim razem zastąpiono mu go jakimś Hornerem.
Wawrzyn wlazł na fanbojską stronę RCp na której od tygodnia te newsiki są i szpanuje
tylko że i jedno i drugie to jakieś lamy, więc nie wiem czym się podniecać 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Napisał ten, który kopiuje wszystko co napiszą na filmmusicreporter.Adam pisze:Wawrzyn wlazł na fanbojską stronę RCp na której od tygodnia te newsiki są i szpanuje

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale jest jeszcze szansa na zastąpienie go Hornerem? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W ogóle Atli to założyć band i grają taki miks celtysko-skandynawsko-folkowej muzyki:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... PNoN_2jCMM
Nawet niezłe i takiego Atliego chciałbym słyszeć w filmach.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... PNoN_2jCMM
Nawet niezłe i takiego Atliego chciałbym słyszeć w filmach.
Matko, jaki zamulacz - podszedłem na 3 próby, bo choć score nie ma nawet godziny, to jest ostrym wyzwaniem. Na dobrą sprawę całość rozkręca się dopiero przy The Train (bo wcześniejszych fragmentów Wagnera i Bacha, które same w sobie za specjalne nie są, nie liczę), w którym mało oryginalnie słyszymy odgłos pociągu, a jedynym naprawdę godnym do polecenia trackiem jest Overture - bardzo ładna ścieżka. Całość mocno pasuje co prawda do tego, co zapowiada trailer (choć po odsłuchu nie wiem czy Malick nie popadnie we własną parodię), ale albumowo to się do niczego nie nadaje.Wawrzyniec pisze:1. Awareness
2. Parsifal: Prelude to Act One – Richard Wagner
3. Marina’s Theme – The Wildflowers
4. Marina’s Theme – The Call
5. Purity #2
6. Toil
7. BWV No. 142 “Uns ist ein Kind Geboren” – J.S Bach
8. The Bison
9. Deception
10. Peril
11. Purity #3
12. Awareness – The Train
13. Sweet Prospect (based on original hymn by William Walker)
14. Purity #4
15. Marina’s Theme – Overture
W sumie to myślałem, że cały score to będzie muzyka źródłowa (W filmie pewnie tak będzie). W każdym razie trochę tych utworów Hanana Townshenda jest, kimkolwiek on jest.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jakby co to właśnie Mystery wyraził się swoją opinią w temacie "Czego ostatnio słuchaliście?". I w sumie dość podobnie się wyraził. 

Ktoś się odważył?
już dawno zapomniałem, że to przesłuchałem, a Ty mi tu wyskakujesz z okładką 
standardowy Martinez, czyli snujący się w tle ambient, który do niczego nie prowadzi. To już bardziej mnie to ciekawi:

standardowy Martinez, czyli snujący się w tle ambient, który do niczego nie prowadzi. To już bardziej mnie to ciekawi:

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja.Mystery pisze:
Ktoś się odważył?

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ty w "Drive" wyczaiłeś jakiś temat, gdy u Desplata nie mogłeś?? 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński