Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
Ej, bo przyjdzie Wawrzek i napisze, że Ramin dobrze rokuje, no i poza tym napisał przyzwoity score do... eee... czegoś tam.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
A to pewnie mu menele ghostowaly
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Względem 1 sezonu jest postęp. Już w dwójce był. Przynajmniej muzyka nie kiksowała. O dziwo jednak Djawadiemu lepiej wychodzi spokojna muzyka i liryka. Jeżeli zaś idzie w akcję, to niestety ograniczenia się do walenia po garach. Ale jako, że w tym serialu nic się nie dzieje, to może tak wiele action score'u nie będzie potrzebne.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Jak ma się coś dziać, jak wszystkie bitwy wycinają
W książce do tego punktu były już trzy jebitne starcia, a tu jedno, wyglądające dość biednie

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale ostatni odcinek to już taka nuda. Do tego pojedynku, to tam się normalnie nic nie działo i cycków nie było. A w ogóle tak uczciwie ujmując, to czy między końcem 1 sezonu, a początkiem 3, coś w ogóle jeżeli chodzi o sytuację się zmieniło.
Nie, dalej jesteśmy w tym samym punkcie.

- Wojteł
- John Williams
Szczerze mówiąc trochę się zmieniło:
Stannis dostał dzidę
Czarna Straż dostała dzidę
Theon dostał dzidę
Ale tak poza tym, to faktycznie, dość niewiele, ale powinni nadgonić to w następnych odcinkach. Znów na twórcach odbijają się odstępstwa od książki - pod koniec drugiej książki mamy dramatyczny twist fabularny z Theonem, a w serialu tak z tym namieszali, że teraz mają niezły problem, żeby to odkręcić, naprostować historię (bo pominięty kluczowy wątek dla fabuły) i wciąż zaskoczyć widza. Jak już w serialu trochę się wyjaśni o co kaman, mogę dla porównania opisać tutaj, jak to wyglądało u Martina.
a jeśli chodzi o rodzeństwo, które przyłączyło się do Starka-kaleki - w książce nie było takiej dramaturgii. Oni zwyczajnie przybyli na dwór w połowie "Starcia Królów" i powiedzili, że ich ojciec, przyjaciel Neda Starka przysyła ich na wychowanie/do pomocy. A tutaj jak ich pominęli, to musieli podbić dramaturgię ich wejścia.
Stannis dostał dzidę
Czarna Straż dostała dzidę
Theon dostał dzidę
Ale tak poza tym, to faktycznie, dość niewiele, ale powinni nadgonić to w następnych odcinkach. Znów na twórcach odbijają się odstępstwa od książki - pod koniec drugiej książki mamy dramatyczny twist fabularny z Theonem, a w serialu tak z tym namieszali, że teraz mają niezły problem, żeby to odkręcić, naprostować historię (bo pominięty kluczowy wątek dla fabuły) i wciąż zaskoczyć widza. Jak już w serialu trochę się wyjaśni o co kaman, mogę dla porównania opisać tutaj, jak to wyglądało u Martina.
a jeśli chodzi o rodzeństwo, które przyłączyło się do Starka-kaleki - w książce nie było takiej dramaturgii. Oni zwyczajnie przybyli na dwór w połowie "Starcia Królów" i powiedzili, że ich ojciec, przyjaciel Neda Starka przysyła ich na wychowanie/do pomocy. A tutaj jak ich pominęli, to musieli podbić dramaturgię ich wejścia.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To miało być dramatic entrance
Jakoś po mnie spłynęło, że ktoś tam się do nich dołączył.
To jest dramatic entrance:

To jest dramatic entrance:

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja znam takie:

Ale prawda jest taka, że Lannisterowie to na razie jedyne postacie, które dają trochę kolorytu do tego całego serialu.

Ale prawda jest taka, że Lannisterowie to na razie jedyne postacie, które dają trochę kolorytu do tego całego serialu.
- Wojteł
- John Williams
Ano prawda, szkoda tylko, że Jaimiego raz-dwa wybielą i będzie szlachetniejszy od Batmana 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobra już nie spoileruj.
Już mi wystarczy, że mi znajomy zaspoilerował dalsze losy Danny. I nie spodobało mi się to co mi zaspoilerował.

- Wojteł
- John Williams
E, to jeszcze nic. Zanim doszedłem do połowy drugiego sezonu, paru znajomych - niektórzy po pijaku, inni w przypływie złośliwości - wymienili mi wszystkie postacie, które zginą do końca trzeciego tomu. A niektórzy nawet spojlerowali losy postaci z piątej książki. dranie. 

Dobrze, że ja oglądam tyle seriali, że ledwo pamiętam fabułę odcinków, a o spoilerach to już zapominam po miesiącu
A tak w ogóle to te nowe rodzeństwo to nie wiem czemu kojarzy mi się z wyglądu z młodszą wersją Theona i Yary

A tak w ogóle to te nowe rodzeństwo to nie wiem czemu kojarzy mi się z wyglądu z młodszą wersją Theona i Yary

- Wojteł
- John Williams
e, no co Ty, Theon i Yara to są pasztety nie z tej ziemi (co ciekawe w książce oboje byli bardzo urodziwi), a nowe rodzeństwo - siostra niezbyt ładna, ale jej brat chyba na brak powodzenia nie może narzekać