HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
Re: HANS ZIMMER - MAN OF STEEL (2013)
no ok, ale uważam że nie ma co wyciągać wniosków że cały 100 ileś minutowy score to będzie muza country, no bez jaj 

NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Cały, nie sądzę. Mogą przebrzmiewać pewne inspiracje przez cały score, ale to nie będzie po prostu cały score country. Ciekawe, co Hans odstawi mając te gitary ZAMIAST smyczków.
Do tego dochodzi to, że Hans powiedział mi, że to nie jest "synth score" parę miesięcy temu. Hołd dla amerykańskiego Środkowego Zachodu, "tego, co dobre w Ameryce"...
Wypowiedzi Hansa należy brać z dużą dawką sceptycyzmu (zresztą, ta informacja o gitarach to był tekst od autora artykułu, nie wypowiedź samego Zimmera, ale próbuję przewidzieć, co to będzie.
Do tego dochodzi to, że Hans powiedział mi, że to nie jest "synth score" parę miesięcy temu. Hołd dla amerykańskiego Środkowego Zachodu, "tego, co dobre w Ameryce"...
Wypowiedzi Hansa należy brać z dużą dawką sceptycyzmu (zresztą, ta informacja o gitarach to był tekst od autora artykułu, nie wypowiedź samego Zimmera, ale próbuję przewidzieć, co to będzie.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Mój błąd! To gitara elektryczna, nie akustyk!
Czyli w takim razie nihil novi.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Brzmi to dość specyficznie na pewno.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zaraz, zaraz przecież młody Superman wychowuje się na farmie w amerykańskim zadupiu, a jego przybranym ojcem jest Kevin Costner. Do takiego klimatu to gitary akustyczne pasują. Chociaż mam nadzieję, że będzie to przyjemniejsze granie niż "Bullet to the Head".
A w ogóle to film Zacka Snydera, gdzie już w "300" filmie w Starożytnej Grecji pojawiały się gitary.
Na razie i tak nic nie usłyszeliśmy, więc możemy tylko spekulować. Mnie jakoś ten news nie przeraził. Zimmer na maxa chce się odciąć od Williamsa (co niestety nigdy się nie uda) i mnie się to podoba.
A w ogóle to film Zacka Snydera, gdzie już w "300" filmie w Starożytnej Grecji pojawiały się gitary.

Na razie i tak nic nie usłyszeliśmy, więc możemy tylko spekulować. Mnie jakoś ten news nie przeraził. Zimmer na maxa chce się odciąć od Williamsa (co niestety nigdy się nie uda) i mnie się to podoba.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To gitary elektryczne.
Chyba już wiem, po co w drużynie tego score jest Mazzaro...
Chyba już wiem, po co w drużynie tego score jest Mazzaro...
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Co jak co, ale po tych newsach dopiero zaczął mnie poważnie ten score interesować. Jestem ciekaw. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
OK, tak się nie napalajcie. Gitara akustyczna + Hans Zimmer = Inspiracje Ennio Morricone. 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Wawrzek, trzeci raz piszę:
Pedal steel guitar to GITARA ELEKTRYCZNA
Pedal steel guitar to GITARA ELEKTRYCZNA
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Aha, czyli jednak rzeczywiście bardzo po snyderowsku.
Sorry, za pomyłkę, mam dzisiaj ciężką głowę.
Sorry, za pomyłkę, mam dzisiaj ciężką głowę.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
http://stopklatka.pl/-/51021963,hans-zi ... -ze-stali-
Hans Zimmer w rozmowie z CNN opowiadał o jednym z największych wyzwań w jego karierze - stworzeniu kompletnie nowej muzyki do filmu o Supermanie, idąc w ślady legendarnego Johna Williamsa.
Zimmer zawsze porównywał pracę przy "Człowieku ze stali" do tego, jakby ktoś kazał mu pisać na nowo 9. symfonię Beethovena. Wyjawia, że było to dla niego niezwykłe wyzwanie, by iść w ślady największego kompozytora w historii kina. - Przez trzy miesiące zwlekałem z rozpoczęciem prac, nie mając kompletnie niczego, ponieważ byłem tak tym przytłoczony. Myślałem sobie, "o, mój Boże, idę w ślady Johna Williamsa - czytamy.
Zdradza, że dopiero sama historia była dla niego inspiracją do znalezienia odpowiedniego głosu nowego Supermana. Wówczas wiedział, w jakim kierunku tworzyć tę muzykę. Opowiada, że osadzenie Supermana w małym miasteczku było tym czymś, co wpłynęło na niego przy wymyślaniu motywu przewodniego superbohatera. Mówi, że Superman nie jest taki skomplikowany i nie ma tylu ludzkich wad co Batman. Po prostu chce być lepszą częścią ludzkości.
Przypomnijmy, że muzyka Hansa Zimmera ma być kompletnie nowa, bez wykorzystania kultowego tematu Johna Williamsa.
Album z muzyką Zimmera zadebiutuje 11 czerwca, przed premierą filmu.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To cały czas ten wywiad, o którym mówimy od trzech stron 

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ok, ale po naszemu nic jeszcze nie było
, może kogoś zainteresuje.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Ale dość specyficzna, bardziej do grania takiego country, niż rocka:Paweł Stroiński pisze:Pedal steel guitar to GITARA ELEKTRYCZNA
http://www.youtube.com/watch?v=L_fyOG_kwYc